מישהו זוכר???

moshesuissa

New member
מישהו זוכר???../images/Emo5.gif

את הארי פוטר למשל... חלף עם הרוח. או את השיר הראשון של ג´ניפר לופז (או ריקי מרטין, בקסריט בויס,וכו´?) אני יודע שאני נשמע קצת כמו פורום על "בנים ועל בנות" רק בלי לשאול מה זו ההפרשה הלבנה ש... טוב! רצינות. נדמה שלעולם יש זיכרון קצר, וכמו בסקס (אצלכם כמובן כי אני ...) משהו מתחיל מגיע לשיא (כן,כן,כן) ואז...שקט זהו. (זה השלב שאתם נרדמים- ואני לא!!). ואם לעולם יש זיכרון קצר והוא מחפש ריגושים מהירים שווה בכלל להשקיע בקמפיינים תדמיתיים בתקציבי ענק??? ואני מתייחס לכל הסרטים\מודעות\שלטים\באנרים שמנסים לעבוד על השיטה של אם אתה לא שם אתה לא קיים. אבל בתכל´ס גם כשאתה שם אתה לא קיים או שאני טועה... יום טוב.

קראתי את ההודעה שלך 5 פעמים

ובחיי שאני לא מבין מה רצית להגיד. אכפת לך לנסות ולהסביר עוד פעם, בניסוח לטיפשים . . . מירן

didi007

New member
מה לא הבנת?

קמפיינים של תדמית לט טובים כיוון שזיכרון האדם הוא לתווך קצר!

moshesuissa

New member
תראה... "קצת"הלכתי סחור סחור../images/Emo9.gif

אבל כוונתי היתה : מה לעזזל עוזר סרט תדמית?!?!?! מישהו חושב איזו תדמית יש לחברה של מוצר מסויים,של גוף שיווקי כלשהו, ובהקשר להארי פוטר אפילו לספר/סרט מנסים ליצור תדמית. ואני שואל ראבאק למה? אני לא החזרתי שמפו למדף כי התדמית של החברה לא נראתה לי. והיחידים שעושים זאת הם אלו שלא משתמשים במוצרים שנוסו על בע"ח. היום גם לזכיניות של הערוץ השני מנסים לתפור תדמית- האחד "עמך", השני "הבית", והשלישי ???? לא זוכר. והכי חזקים הם יצרני הגבינות- מעבר למטרה הפרסומית של הגבינה ישנה מטרה לקשור את הלקוח לחברה/למותג אבל הנכס מותג לא זכיר בכלל. האם תדמית נקלטת ע"י צרכנים- ואם לא אז למה לבזבז כ"כ הרבה כסף!"

zrigg

New member
בנוגע לתדמיות...

קראתי את הודעתך בנוגע לתדמיות ואני מוכרח להגיד שאני מסכים איתך ב-100% אני לא חושב ששום חברה או משהו המנסה לשווק את עצמה, גדולה ככל שתהייה אינה יכולה "להדביק" תדמית/אופי/איכות כלשהיא למוצר מסוים וזה ממש לא משנה אם זה סרט, ספר, בובה או מקדחה. אני קראתי את הארי פוטר וממש לא היה נחוץ כל הפרסום שהייה מסביבו וכל הטררם שהיה בגללו, שום קמפיין שיווקי אינו יכול לשנות/לגרום לי להחליט על מוצר כלשהוא שהחברה עצמה רוצה לפרסם. הייתי רוצה לתת לך שאלה למחשבה, אתה מכיר את כל חברות הענק האלו, שמצליחות תמיד לא משנה כלום, תמיד אנשים יקנו את מוצריהם, החברות השולטות, אני לא רואה אצלהם קמפיינים ענקיים כי בשורה התחתונה של כל דבר, אנשים לא מטומטמים, הם מכירים את המוצר, ובפעם הראשונה שהם ראו אותו הם כבר הדביקו לו תדמית. ובדיוק לחברות אלו אני מתכוון, הם לא צריכות שום מסע פרסום ענק, הם פשוט שותקות ומרוויחות, כך אני חושב. ועוד נקודה למחשבה: ואולי אנו טועים, אולי על הצרכן הישראלי כל המסעות השיווקיים האלו עובדים וכן עושים את עבודתן על הצרכן הישראלי הפשוט? בכל מקרה באירופה ובארה"ב אני לא חושב שחברות משקיעות ככה בנוגע להדבקת תווית למוצר.

איצקיס

New member
דעתי

קודם כל, עם תוצאות קשה להתווכח. הטררם שהיה מסביב להארי פוטר נמדד בכסף שנכנס מהסרט, הספרים ושאר המוצרים הנלווים. הרי גברת רולינג לא הפכה לאחת הנשים העשירות בעולם בגלל שהיא ישבה ושתקה. לגבי חברות הענק שמצליחות ללא קמפיינים גדולים. ממש לא נכון. קוקה קולה היא חברה קטנה ? אתה יודע כמה כסף היא משקיעה בבניית המותג שלה ? הרי אף פרסומת שלהם לא מנסה למכור לך את הטעם, הריח או סגולות הבריאות של המשקה. הם מוכרים לך תדמית קולית, צעירה ותוססת. אינטל היא חברה קטנה ? שכחת את מסעות הפרסום הענקיים שלהם ? ומיקרוסופט ? ואפל, עם הפרסומת המפורסמת למקינטוש ? ומקדונלדס ? פורד ? פיג´ו ? ועוד דבר קטן: נכון, האנשים לא מטומטמים (לא כולם...). אבל אין בעיה לגרות אותם לקנות משהו בכמויות היסטריות בעזרת קמפיין מוצלח. אם המוצר עצמו הוא גרוע, אנשים לא יקנו אותו יותר מפעם אחת. אבל יש חברות שגם קניה אחת מספיקה להם בשביל לגרוף הרבה מאוד כסף.

איצקיס

New member
זה אנחנו

התופעה שאתה מציין משקפת בצורה מדויקת את התפתחות תרבות הצריכה שלנו. הפכנו לחברה תזזיתית וחסרת סבלנות שבה חדשות שמלפני שעתיים הם "Old News". כמה זמן היום ידיעה נשארת בכותרות ? למשל, מישהו היום בכלל מדבר על הפיגוע המחריד שקרה לפני פחות משבוע בחדרה ? החברות בארץ (גם בעולם) מודעות לזה ולכן אנחנו רואים כל הזמן מוצרים חדשים ולפעמים גם מוצרים ישנים שעוברים "מתיחת פנים". לדוגמא: כמה סוגים של משחת שיניים צריך הבנאדם ? אבל קולגייט ממשיכה בכל פעם להוציא משחה חדשה. פעם זה עם מלבין, פעם זה עם פלואור, פעם זה עם ויטמינים. העיקר לחדש. המפרסמים היום לא מחפשים ליצור אייקונים שיישארו בתודעה לתקופה ארוכה, אין בזה שום צורך. היום הכל בנוי על "אופנות". מותגים חודרים למודעות במהירות מסחררת, גורפים את הכסף ומתפוגגים באותה מהירות. מישהו זוכר היום את הפוגים שהיו להיט היסטרי לפני כמה שנים בקרב הילדים ? אני מסופק. מצד שני, מי שהיה אחראי לזה "עשה את הקופה" ללא עוררין. מישהו זוכר את הפאואר ריינג´רס ? את מתקפת הדינוזאורים בעקבות "פארק היורה" ? הרי לא מדובר בתופעות ישנות כל כך, אלא רק מלפני כמה שנים בודדות. אז לשאלתך "מישהו זוכר?" התשובה היא "לא, אבל ככה זה עובד".

moshesuissa

New member
וואי פוגים ../images/Emo7.gif

איך שכחתי שהיה כזה דבר. וידוי- וידוי- וידוי- יש לי אפילו ז´וז´ואים ומלאנת´לפים שטויות כאלו באיזו מגירה סמויה בבית. (איפה שבדרך כלל מחביאים פורנו- טוב חשפנו יותר מידי!!!)

למעלה