מישהו התגעגע אלי?

תרקדי

New member
מישהו התגעגע אלי? ../images/Emo3.gif

ואם לא אלי, אז בטח אליהם..... 1. אלמא תזינו ח'דודו אתזינו ג'דודו: מי שלחייו אינן מייפות אותו - מייפים אותו בני משפחתו וייחוסו. איש שאינו יפה אל ידאג! ייחוסו וקרוביו הם חן המלווה אותו. 2. אשתע'ל בקרש וחיסב אלבטאל: עבוד תמורת גרוש והתחשבן עם הבטל. גם תמורת שכר נמוך כדאי לעבוד ולא להיכלל בחסרי העבודה. זהו לעכשיו (קוראים לי באופן בלתי צפוי). :(

דליה נס

New member
אני, גם וגם ../images/Emo140.gif

ושאלה מדוע את כותבת אשתע'ל ולא אשתר'ל כמו שכתבו צ'לגי ולא צאלרי ?

לגברת דליה נס-קפה המקסימה

רציתי קודם כל לציין בפנייך שאני יודע שאת אכלת "קימר" עם דבש בשבוע שעבר, באה ציפור וסיפרה לי. זאת הפעם השניה שאני רואה את הנושא של "ר" המתגלגלת והגרונית דרכך. בשפה העברית המודרנית של היום אין האות "غ " כמו בערבית, במקום זה, הצברים לקחו את האות ר הרגילה המתגלגלת והתחילו לבטא אותה כמו غ . אותו הדבר עשו יהודי עיראק לשפה הערבית, אנחנו פשוט לקחנו כמעט כל אות ר רגילה והפכנו אותה ל غ ואז זה כבר מבלבל כי לא יודעים להבדיל יותר בין ר אמיתית לבין אות غ כי שניהן נשמעות עכשיו אותו הדבר. אצל המוסלמים העיראקים, אין את הדבר הזה, אצלהם ה ר מתגלגלת ולא מהגרון, ולכן אני יודע בוודאות כי צ'אלע'י נהגת ב غ והאות הזו לא קיימת בעברית ולכן כותבים אותה כ ע'. הפועל אשתע'ל נהגה כ غ, והיא מקורית. נורא חשוב לכתוב את הפתגם בצורה נכונה כדי שנוכל לאתר את המילה בערבית ונבין אותה, ועל הנושא הזה של ר, ע', כל הזמן יש טעויות ובילבולים. בכלל רציתי להגיד לך כי המילה צ'אלע'י לא ערבית במקורה, ורוב הסיכויים באה מפרס או מתורכיה, בגלל שאין בשפה הערבית צ'. טוב אני מקווה שהסברתי בצורה ברורה, זה דיי מבלבל....... בזמן שאת אוכלת קימר עם סילאן, תנסי לזכור שזה לא יפה לשמור את כל ה קימר לעצמך, ואפשר להזמין אנשים פשוטים אחרים לחלוק עמך את השלל. בילדותי, הייתה אישה בדווית, שהייתה מתיישבת ליד ביתי עם מגש ענק של קיימר, הייתה מוכרת במשקל, היה לה משקל כזה, ביד, וכולם היו יורדים עם צלחות כדי לקנות, הייתה חותכת אותו עם חוט. באהבה ממני,

דליה נס

New member
לסייח המרקד, באהבה ../images/Emo24.gif

תודה גדולה על ההסבר המפורט וממצא.לצערי לא קוראת ערבית ולכן לא ממש הבנתי את ההסבר בנושא הכתב. הערבית העירקית שאני מכירה זו השפה המדוברת ששמעתי בבית סבתי, וכן, עם ה-ר המתגלגלת כהגדרתך.את השפה הספרותית שמעתי מפי הדודים כאשר דיברו בניהם בפתגמים, והקריאו שירים. לגבי הקאמר, זה אכן ,טעם גן עדן", אלא שזה היה חד פעמי. זה כל כך שמן,ובהחלט אינו נכלל בקטיגוריה של מזון בריאות.חחחחחחחחחחחחחחח. אם באמת בא לך להזכר "בטעם הנפלא ההוא" בשמחה אעשה לך "משלוח מנות" טרום פורים. ביחד עם בעבע קדראסי, ולוזינה. באהבה ממני

תרקדי

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

ואבוי למי שיפריע לי עכשיו.... :) 1. ו'יחד' ת'כל אללאח', ואללאח' לא בקה: אחד שכל את השני והאחר לא נשאר. ימותו השניים ולא ישאר מהם שריד. 2. יום פאשה ויום טמאשה: יום בו תהיה פאשה (שליט) ויום תהיה מקור ללעג ולצחוק. ימי החיים חלקם אתה חי כמלך, וחלקם האחר חי בעוני ומחסור. 3. אלמא יעמל תדאבירו חנטתו תאכל שעירו: מי שאינו מתכנן את צעדיו, חיטתו אוכלת את שעורתו. מקורו: איכר זרע חיטה ושעורה והיתה שנה טובה - מכר את החיטה ובכסף קנה סוס. השעורים שימשו מזון לסוס עד שאזלו. באותו זמן חלה הסוס ומת. 4. אללי ידק אלבאב, יסמע אלג'ואב: הדופק על הדלת, ישמע את המענה. אתה משמיע לאחרים דברים לא נעימים - אתה תשמע מהם דברים לא נעימים. 5. עלא פע'ד קץ (קצה). לפי חיתוך שווה (אחיד). ייאמר על שני אנשים דומים, או בתים מאותו סגנון. 6. כלב מא יאכל לחמ כלב: כלב אינו אוכל בשר כלב. אנשים רעים מכונים כלבים, לכן אינם פוגעים זה בזה. 7. אתליש! נחלש - התנוון. עייף מאוד, מקור אתליש מ"לשה" במשמעות גופה מתה. 8. לא תאמן אלע'גאל, מת'ל אלמא באלע'רבאל: אין להאמין לגבר, הוא כמו מים בכברה. המים נוזלים מהכברה למקום אחר, כך גם הגבר נשמט מהנשים. זו דעה שאינה מעידה על הכלל. 9. אליאכל חלותה - יאכל חמט'תה. מי שאוכל את המתוק שלה, יאכל את החמוץ שלה. אתה תהנה מן הטוב ותסבול מן הרע. 10. בעת ג'ארי ומא בעת דארי. מכרתי את השכן ולא מכרתי את ביתי. אמירתו של האיש שמכר את ביתו בגלל השכן. זהו להיום. המשך יומנעים ו.... תנצלו כל רגע מהשמש, ממחר חוזר הגשם (ישששששששש!) :) ועוד משהו, דליה נס, תודה רבה לך על תגובותייך. גם אני אוהבת לקרוא אותך. :)

למעלה