מישהו היה?

11122233311

New member
מישהו היה?

זה נכון שהייתה הופעה של מארטי פרידמן עכשיו?

Kfitzi

New member
הייתי. יצאתי עם רגשות מעורבים.

היו דברים טובים, היו דברים רעים והיו דברים שהם פשוט גועל נפש. סה"כ, היה טוב... יחסית. התאכזבתי ממרטי עצמו, היה מאוד מאוד סלופי בנגינה אתמול (שלא נדבר על רון הגיטריסט שבא איתו, שבשאר הימים הוא אחד הוירטואזים הגדולים - אתמול הוא היה מאוד מאוד לא מדוייק וממש מאכזב). מרטי ניגן כמו מרטי, עם הפיל והחיבור העצום למוזיקה שלו, אבל הוא היה מאוד מרושל ומאוד מלוכלך. אולי הלחות הקשתה עליו, אולי היה עייף... אולי פשוט התפוצצה לי בועה על אחד הנגנים שאני הכי אוהב... סאונד גיטרות ממש ממש רע. נשמע כמו דיירקט. ז"א נשמע אחלה בתור רית'ם סקשן, אבל ממש צורם ולא נעים בתור ליד\סולו. ממש לא נעים. אני לא מדבר על "יכול להיות יותר טוב", אני מדבר על ממש צורם ולא נעים. הלהקה עצמה ישבה תענוג והביצועים היו טובים מאוד, באסיסט מצויין ומתופף עצבני. מפתיע שהחוליה החלשה על הבמה היו הגיטרות. מאוד מפתיע. הדברים הממש מורטי עצבים היו העובדה שכתוב על ההזמנה פתיחת שערים ב 20:00. כל הכרטיסים נמכרו מראש - משמע, המארגנים ידעו בדיוק כמה אנשים הולכים להגיע. לא נראה לי הגיוני, בעבור שום סיבה שבעולם, שנכנסים אנשים אחרי שעתיים(!!!) בתור. עומדים על הכביש, מפריעים לתנועה ובעיקר נהנים מהמנהג המטאליסטי של מרד כנגד דאורדורנטים. היחס של המארגנים כלפי הקהל היה בין מבזה לבין משפיל. גועל נפש. אני יודע שלהופעות מהסוג הזה בארץ יקח לי הרבה זמן כדי ללכת שוב. גם אחרי שנכנסנו, זמן ההחלפה בין הופעת החימום לבין המופע המרכזי היה מחוץ לפרופורציה. 50 דקות להחליף סט? מגוחך. לגבי ההופעה עצמה, מרטי פתח בתקווה - והקהל הצטרף לשירה ולדעתי היה רגע מרגש ויפה ממש. אח"כ התנגנו להם שירי מרטי מהשנים האחרונות... ההופעה התחילה מבחינתי כשמר-בנד ניגן את טיבט ולאחריו את אנג'ל... שזה הקטע האהוב עליי ביותר של מרטי. כשהוא ניגן את הקטעים החזקים שלו מפעם הקהל היה אקטיבי ולרגע היה נראה שהייתה הופעה טובה. הכל הסתיים בביצוע משעשע וכייפי של האונד דוג של אלביס פרסלי (מרטי ידוע בתור מעריץ פאנט של המלך). סופו של דבר הדברים החיוביים היו ש : * מרטי זה מרטי והפיל שלו והיחוד שלו זה משהו אדיר, הקטעים הקלאסיים שלו פשוט שואבים אותי אחריו והיו מעולים. נראה שהוא התרגש מלהופיע כאן ועושה רושם שהוא נהנה מההופעה וזה חשוב לי... מסיבה שעדיין לא ברורה לי. הדברים השליליים היו ש: * העומס בכניסה ובזמן ההופעה היה מחוץ לפרופוציה, המקום היה קטן עליו וזה יצר עומס מעיק ולא נוח ללא מקום שאפשר לעמוד בו רגע ולמתוח את הצוואר - לא באתי בשביל לעשות פוגו, באתי בשביל לשמוע מוזיקאי. חבל שעשו את זה מופע מטאל סטנדרטי ורגיל... מה שלא מתאים לגול המוזיקאי. * הסאונד היה מאכזב ברמות קשות, אני מכיר את מרטי כבר המון שנים ובאמת שהיה מאוד מאוד מאכזב. * הביצועים היו מרושלים במקצת. ז"א איפה שהוא מנגן לאט הוא היה תענוג, אבל הפאדיחות בריצות זה לא משהו שציפיתי מגיטריסטים בסדר גדול שכזה. * הסט ליסט היה יכול להיות יותר אטרקטיבי. אולי זה עיניין של טעם שלי, ככה שזה לא ממש נתון לביקורת... בהתחלה עוד חשבתי שאם הוא הביא כזה קאליבר שינגן איתו על גיטרה, אולי הוא יעשה משהו של קקפוני ויראה לכולם מאיפה הדג משתין... אבל הוא לא. לדאבוני. סה"כ, אני התאכזבתי... בעיקר מהאנשים - גם בקהל וגם באירגון. פשוט מעליב ומזלזל. דברים כאלה ישאירו את המוזיקה הזאת ברמת הילדים המתלהבים... וזה רק מזכיר לי למה אני שומע את הסגנון הזה פחות ופחות. אבל מרטי הוא מלך ושום דבר לא יקח לו את זה. מת עליו.

yotamn9

New member
אם הסרטון יכול להוות אינדיקציה

לסאונד, אז היה באמת סאונד די גרוע...

Kfitzi

New member
לצערי הוא יכול...

כמובן שזה לא בדיוק מה ששמענו שם, אבל זה דיי קרוב. אגב, גם לנגינה המרושלת אפשר למצוא כאן רמזים...

yotamn9

New member
וואלה

ובהחלט יש לו שם כמה פיקשושים... אז אני יכול לקבל נחמה מסויימת בזה שלא הגעתי...

Katarzis

New member
כנראה שזה לא היה חד פעמי...

גם בהופעה של מגאדת' (הראשונה - זו שהם נשארו עד הסוף
) היה לו סאונד מחורבן. אני זוכר את עצמי סותם את האוזניים מרוב הצורמניות של הסאונד... היה זוועה.

grassus

New member
היה נחמד

הבאסה- סאונד בריתם מעולה בליד לא ממש.. הזמן נזכרו להכניס אנשים אחרי 3 שעות.. הנגינה.. על מרטי והבחור השני עבר משהו באותו יום נראה לי.. הם ממש לא היו במיטבם אבל היה נחמד בכל זאת הייתה אנרגיה לא רעה אפילו אם ה3 שעות איחור והבנאדם התחיל להתפרע עוד לא ראיתי אותו ככה.. והמתופף היה מעולה לדעתי הוא הפתיע גם עם המארשל.. אבל היה כיף זה מה שחשוב

shlomke4

New member
היה "טרו"

שמעו.. היו בעיות ההמתנה היתה ממש ממששש מוגזמת.. מודיעים על פתיחת שערים ב-8.. הגעתי ב-7 וחצי כי הכרטיס לא היה בידי, אלא בקופות. המופע התחיל ב-11 וחצי בערך... זה בהחלט היה מוגזם.. עניין הפוגואים היה נוראי! היו שם איזה שלושה רוסים ששילמו 150 שקל פשוט בשביל להרוס הופעה.. או שככה אני ראיתי את זה.. אבל בכל מקרה.. זה עצבן ממש. בעניין הסאונד, שמעו שברגע שעולה המהירות, זה נהיה יותר "חורעני", שומעים קצת יותר טעויות (זה היה מורגש בעיקר בקטע שמרטי והגיטריסט השני עשו "תחרות" וכשהרמה נהיתה גבוהה, היו הרבה פיספוסים). בקטע שהיה "לבנות שבקהל" היתה נגינה מדהימה לדעתי.. זה גם החומר שלו שאני יותר אוהב.. אבל! וזה אבל גדול.. היתה הופעת מטאל "טרו" עצבנית. אני אמנם פחות מתחבר לסגנון הזה כבר.. אבל אין ספק שהיה כיף, היה מקפיץ, היה תענוג אמיתי לראות אותו מנגן פה, וסה"כ.. למרות הבעיות.. היה שווה כל שקל!

למעלה