כן הייתי
מיד כנפתחה האפשרות לטיול, נסענו כל המשפחה. אבא, אמא, ילדה בת 9 וילד בלונדיני בן שנתיים עם התקף סטרידור. נכון זה היה מזמן. אבל כמה דברים טוב לדעת תמיד. אז התקף הסטרידור עבר במצרים יותר מהר משהיה עובר בארץ, מה שמראה שהאמא הזו לא כל כך משוגעת. ליתר ביטחון תכננו את הימים הראשונים בקהיר, עד יעבור הזעם. למרות שנזהרנו מלדבר עברית ברחוב, וביננו דברנו רק אנגלית, (שפה שהילדים הכירו) תמיד זיהו אותנו כישראלים. למרות שכמו שכתבתי, זה היה ממש בהתחלה, לפני שהעדרים (של הישראלים) התחילו לבוא. כנראה שיש משהו בגנים שלנו. המצרים בטבעם הם אנשים מאד חביבים ומממממממששששש לא מעניין אותם העניין הפוליטי. א ב ל !!!!ברחובות וברכבות יש המון שוטרי חרש, והם כבר "דואגים" שלא ניצור יותר מידי קשרים עם מקומיים. קבלנו הזמנות שבוטלו ברגע האחרון, ולפעמים בעדינות הוסטנו מהמקומיים בתואנה שבמקום אחר יהיה לנו יותר נוח. ברכבות צפופות אנשים היו דוחפים לנו לכיסים פתקאות עם ברכות וזה היה מאד מרגש. אני לא בטוחה שזה השתנה, אני חושבת רק שתיירים שבאים ממדינות דמוקרטיות, פשוט לא שמים לב למידת ההשגחה עליהם. זה עניין של רגישות. אבל כן, הסתובבנו לבד בכל מקום והגענו בתחבורה ציבורית עד אבו-סימבול. לא היתה שום הרגשה של חוסר ביטחון. ולמה הזכרתי את הילד הבלונדיני? כי הוא היה אטרקציה, וכולם ליטפו את הראש שלו. בערב הייתי רוחצת אותו עם המון סבון. עד שמישהו גילה לי שבין המצרים יש המון ... נו תארו לעצמכם, ושאשמור עליו טוב טוב. (ביחוד ברכבת).