אני הייתי כמה פעמים,
וכולן היו בתקופה של האינתיפדה הראשונה (שבדיעבד פחות גרועה מהנוכחית). פעם אחרונה הייתי ב-99 ממש לפני תחילת הארועים הנוחכיים. בכל הפעמים הייתי לבד או עם חברה- יעאני לא בטיול מאורגן, ולמרות שאני בכלל יליד ארגנטינה וחברתי ילידת צ'ילה בכל מקום- ותמיד- זיהו אותנו כישראלים. "זה בגלל צורת ההליכה", "השעון שאתה לובש", "הבגדים" וכל מיני הסברים כאלה. בכל מקרה- יודעים גם יודעים שאתהב ישראלי. חוצמזה, אני מת על מצרים אחת המדינות הכי מדהימות שיש, המצרים באופן כללי הם עם של אנשים נחמדים ומאוד מכניסי אורחים. ככל שנמצאים במקומות יותר נידחים (ויש הרבה כאלה במצרים) הם יותר נחמדים. לא הרגשתי בשום מקום מאויים או לא נוח להגיד שאני ישראלי. המקום היחיד שנזהרתי בו זה באזור של אסיוט שזה האזור ממנו מגיעים הקיצוניים של האחים המוסלמים- שם השתדלתי לא להתבלט וכבר יצא לי שהזמינו אותי לבתים להתארח ואתה רואה על הקירות תמונות של שאהידים, מאמרים קיצוניים נגד ישראל, העתק של הפרוטוקולים של זקני ציון וכו'. לא נעים, אבל אנשים עדיין נחמדים. למשל, במונית שירות שאלו לאן אני הולך וכשאמרתי שאני צריך לתחנה המרכזית כיד לתפוס רכבת (לילה) לקהיר הם מייד שלחו את אחד הילדים לקנות לי כרטיס, לקחו אותי לבית שלהם, האכילו אותי ונתנו לי מיטה לנוח עד הנסיעה ואח"כ הקפיצו אותי לתחנת הרכבת. הייתי ממש צריך להכריח אותם כדי להחזיר להם את הכסף של הכרטיס רכבת. ואלה סתם אנשים שישבתי לידם במונית שירות בין שני כפרים. טיילים זרים- יש הרבה אבל בעיקר במקומות המתויירים כמו לוקסור, אסואן/אבו סימבל, פירמידות וכו'. גם בקהיר יש אזורים עם הרבה תיירים, תלוי איפה. אני הגעתי לשם בכל דרך אפשרית- אוטובוס מסיני, אוטובוס מת"א (אני לא בטוח שיש כאלה עדיין), טיסה מישראל, טיסה מהודו וגם בטיסה מניירובי. לא היתה לי בעיה באף אחת מהדרכים. כדאי להצטייד במדריך טוב על מצרים- לא חסר כאלה.