מישהו היה במצרים?

sela v

New member
אני הייתי

אפילו פעמיים, אבל פעם אחרונה הייתה בשנת 1997 אם אני לא טועה. כמעט גם נסעתי שנה שעברה.

NetaSher

New member
כמה באמת

מסוכן לנסוע לשם? במיוחד עכשיו... אני מניחה שיש הרבה טיילים זרים אחרים ואני אצליח להטמע, נכון? וחוץ מזה, נסעת באוטובוס לשם?

חי בר

New member
אני הייתי כמה פעמים,

וכולן היו בתקופה של האינתיפדה הראשונה (שבדיעבד פחות גרועה מהנוכחית). פעם אחרונה הייתי ב-99 ממש לפני תחילת הארועים הנוחכיים. בכל הפעמים הייתי לבד או עם חברה- יעאני לא בטיול מאורגן, ולמרות שאני בכלל יליד ארגנטינה וחברתי ילידת צ'ילה בכל מקום- ותמיד- זיהו אותנו כישראלים. "זה בגלל צורת ההליכה", "השעון שאתה לובש", "הבגדים" וכל מיני הסברים כאלה. בכל מקרה- יודעים גם יודעים שאתהב ישראלי. חוצמזה, אני מת על מצרים אחת המדינות הכי מדהימות שיש, המצרים באופן כללי הם עם של אנשים נחמדים ומאוד מכניסי אורחים. ככל שנמצאים במקומות יותר נידחים (ויש הרבה כאלה במצרים) הם יותר נחמדים. לא הרגשתי בשום מקום מאויים או לא נוח להגיד שאני ישראלי. המקום היחיד שנזהרתי בו זה באזור של אסיוט שזה האזור ממנו מגיעים הקיצוניים של האחים המוסלמים- שם השתדלתי לא להתבלט וכבר יצא לי שהזמינו אותי לבתים להתארח ואתה רואה על הקירות תמונות של שאהידים, מאמרים קיצוניים נגד ישראל, העתק של הפרוטוקולים של זקני ציון וכו'. לא נעים, אבל אנשים עדיין נחמדים. למשל, במונית שירות שאלו לאן אני הולך וכשאמרתי שאני צריך לתחנה המרכזית כיד לתפוס רכבת (לילה) לקהיר הם מייד שלחו את אחד הילדים לקנות לי כרטיס, לקחו אותי לבית שלהם, האכילו אותי ונתנו לי מיטה לנוח עד הנסיעה ואח"כ הקפיצו אותי לתחנת הרכבת. הייתי ממש צריך להכריח אותם כדי להחזיר להם את הכסף של הכרטיס רכבת. ואלה סתם אנשים שישבתי לידם במונית שירות בין שני כפרים. טיילים זרים- יש הרבה אבל בעיקר במקומות המתויירים כמו לוקסור, אסואן/אבו סימבל, פירמידות וכו'. גם בקהיר יש אזורים עם הרבה תיירים, תלוי איפה. אני הגעתי לשם בכל דרך אפשרית- אוטובוס מסיני, אוטובוס מת"א (אני לא בטוח שיש כאלה עדיין), טיסה מישראל, טיסה מהודו וגם בטיסה מניירובי. לא היתה לי בעיה באף אחת מהדרכים. כדאי להצטייד במדריך טוב על מצרים- לא חסר כאלה.

NetaSher

New member
נשמע טוב

אבל השאלה היא האם המצב הוא כזה גם היום. מעניין שהם יודעים לזהות ישראלים, הרי זה לא כמו בהודו או תאילנד, שכל בנאדם שני הוא ישראלי (הגזמה פראית אני יודעת) והם מכירים את מאפייני "הטייל".

sela v

New member
לפי משרד החוץ הישראלי

לא מומלץ לסע למצרים, וגם לקבל ויזה זה תהליך הרבה יותר ארוך ומסובך לישראלים, אבל עדיין זה אפשרי. אני זוכר שהיינו בהורגדה רצו מאיתנו את הדרכונים במלון (הישראלים) כדי שיוכלו לרשום אותנו במלון. במלון צריך להראות את הדרכון ככה שקצת קשה להסתיר את עובדת היותך ישראלי, אבל ברחוב לא זיהו אותי כישראלי. אני נסעתי בכל הפעמים באוטובוס. פעם אחת באוטובוס של אגד, כשעוד היה, החזור היה בדיוק ביום ההלוויה לרבין, רצחו אותו שהייתי בקהיר. ופעם נוספת עם אוטובוס של מצדה. לפני שנה עדיין היו אוטובוסים. אני מאמין שגם היום יש. אם לא יורדים לאילת, ומטאבה או מנואיבה יש אוטובוסים לקהיר. טיסה זה קצת יותר מ-200 דולר, יותר זול מאל על זה אייר סיני. תחפש את הטלפון שלהם ב-144 או בספר טלפונים של ת"א.

חי בר

New member
עשיתי ויזה למצרים באוקטובר

האחרון. לא היתה שום בעיה וזה לקח כמו תמיד. לא הייתי במצרים עצמה אלא הפלגתי דרומה משארם-א-שייח' ככה שאני לא ממש יודע מה קורה במצרים עצמה.

חי בר

New member
אפשר לעשות בשגרירות המצרית

בת"א (עצמאית). אם אין לך הרבה זמן אז זה די ניג'וס כי צריך לבוא פעמיים: בפעם הראשונה מקבלים טופס אחד, הולכים לחנות צילום משכפלים אותו X4 אח"כ ממלאים ומחזירים להם. כעבור X זמן (אמור להיות שבוע) באים שוב, משאירים הדרכון, חוזרים אחרי כמה שעות ויש ויזה (בתקווה
). אפשרות פשוטה יותר לשלם עוד איזה 30 ש"ח ועושים דרך סוכנות נסיעות. איזה סוכנות? הקרובה למקום מגוריך/עבודה/איפה שבא.. בהצלחה.

sela v

New member
שכחת

את ה-4 תמונות פספורט, שאם מוציאים לבד צריך להביא פשוט חבל להגיע ובגלל שאין 4 תצטרכי להגיע בשנית. לפי מה שהבנתי תמורת תשלום שמן אפשר לקבל את הויזה בהליך מזורז דרך סוכנות מצדה או אביב טורס בת"א. הסוכנויות נמצאות ברח' אלנבי לא רחוק מהשגרירות שברחוב בזל, והן גם מארגנות אוטובוסים לקהיר.

maz

New member
סוכנות מצדה זה ליד השגרירות המצרית

בפינה של בזל ואבן גבירול. בכל מקרה - אלנבי זה לא ממש ליד בזל... מרחק של 20 דקות הליכה בקיץ התל אביבי (או 6-7 תחנות אוטובוס).

sela v

New member
נראה לי הפקפוק בכוונות שלי

זה מה שגרם לי לפעמים אף יותר לרצות לסע למקומות אלה, ובסוף באמת נסעתי.

jeshu

New member
לא אבל זה באמת נראה לי קצת לא בטוח ולא נעים כיום לסוע לשם.אפילו אם תרגישי מספיק בטוחה נראה לי שיזהו שאת מישראל ויתנו יחס צונן במקרה הטוב.

NetaSher

New member
אני מזדהה עם סלע

המון פעמים האתגר שבעניין ו"האיסור" רק דוחף אותי עוד יותר לראות את המקומות האסורים והנפלאים האלו. למשל אינדונזיה, פיתחתי אובססיה להגיע לשם (חסרת דרכון אחר שכמותי) עד שמימשתי את החלום. אני יודעת שאני מסתכנת הרבה פעמים, אבל בכל זאת אני מנסה להיות הגיונית והלחליט עד כמה מסוכן זה יהיה. זה שזה שווה את זה אני יודעת, אבל בכל זאת אני רוצה גם לחזור משם...

Yo-man

New member
והיית באינדונזיה בסוף ?

תני פרטים, מ'כפת לך ?

Yo-man

New member
איזה קטעים איתך !!!

לא זיהיתי את הניק !!! קרעת אותי
קטעים איתך. למה לא סיפרת לי שאת פה...

למעלה