מישהו היה באנדורה?

• פותח הנושא shac
  • פורסם בתאריך

shac

New member
מישהו היה באנדורה?

אהלן, אנדורה - הגארנד וולירה מסתמנת כאופציה לאור מחירים מוזרים שמסתמנים בעונה הקרובה.

מה שאנו חוששים ממנו - בעיקר מניתוח המפה של האתר - זה שאכן יש שם חמש הרים קרובים מחוברים ושאולי ייצרו באמת 200 ק"מ של מסלולים כמובטח, אבל שהמסלולים כולם יהיו קצרים, ולעשות כל פעם מסלולים של 5 דקות בין רכבל לרכבל זה די משהו שאני (והחבר'ה) רוצים להמנע ממנו. גם אם זה יעלה עוד כמה שקלים ומבטא אוסטרי / צרפתי כבד באתר.

אנחנו ברמת גלישה טובה (סנובורד), לאור כך גם האתרים הקטנים יחסית במז' אירופה נשללו. אין מה לעשות, כשזה פעם בשנה ונותן אנרגיה להרבה זמן אחר כך, צריכים לבחור נכון...

אז מה אומרים על הגלישה בגראנד-ולירה?

תודה :)

dfl

New member
רוב המסלולים אכן קצרים

סביב 1.5-2 ק"מ וכמובן שלא מעט מסלולי קישור קצרים. יחד עם זאת, יש בגראנד ולירה כמה נתיבים ארוכים, להערכתי 7-10 ק"מ - שמסתיימים בעיירות האזור, סולדאו, אל-טרטר ועוד. הנתיבים האלה בד"כ כחולים מאד ורוב הזמן רחבים למדי, כיפים לבילוי משפחתי או לתחרויות מהירות.
אם אתם מחפשים פני שטח מאתגרים, גרנד ולירה לא בשבילכם. מצד שני, מאד נחמד ונעים שם, המלונות ברמה גבוהה ולא יקרים.

רק לשם השוואה

מה אורך המסלול בחרמון, שמתחיל מהרכבל העליון, ממשיך דרך החתול ויורד עד למטה?

natyh

New member
החרמון הרבה יותר קשה

למרות שהאורך דומה דיברנו על כך בעבר :

גראנד ולירה מצויין להדרכה המסלולים ידידותיים בניגוד לחרמון הלא ידידותי
לדעתי מקום הכרחי לחופשת סקי ראשונה מלמדת ,
למי שמחפש אתגרים שייסע למקום אחר פורט דה סולי למשל המציעה מסלולים ארוכים מאד
ומאד מגוונת במסלוליה ניתן למצוא שם את כל הרמות .

לא התכוונתי לרמת הקושי

פשוט לצערי אני לא מכירה אתרים מעבר לחרמון כך שרק רציתי שיהיה לי קנה מידה להשוואה עם אורך המסלולים שצויין.

איל שחר

New member
אכן צדקת. אותם 45-50 ק"מ מסלולים אכן נמצאים

באתר האינטרנט, לא בחרמון

מגניב!

אבל לא שאלתי על הכי ארוך LOL. אתר החרמון מפרט בקיץ את מסלולי האופניים. נו, מילא.

shac

New member
תודה. האופציה נפסלה כנראה... אך תישמר -

לחבר'ה ולי זה לא יתאים. מאוד נהנה ממסלולים ארוכים, בהם הביטחון גובר עם הזמן וכיף לעשות אותם שוב ושוב, קטע של יחס רכבל/גלישה כנראה ;)

האופציה תישמר לזכייה בפיס, אז גיחות של 3 ימים יהיו ריאליות בנוסף לשבוע גלישה :)

למעלה