מישהו אמר פריסבי

מישהו אמר פריסבי

חברה, ראיתי שיש כמה הודעות על פריסבי בפורום. מי שמתעניין בנושא יכול לפנות אלי חופשי. אני בתחום כבר 10 שנים כולל כמה אליפויות עולם ואירועים נוספים. אני מכיר את ינון מהפורום וקראתי כל מה שהוא כתב כאן. אני ממש מסכים איתו שזה תחום מדהים והוא באמת התקדם במחינה מקצועית מהר יחסית. אני מאמין ששנינו נוכל לספק לכם כל מידע שתרצו. אז קדימה תנסו להתקיל עם שאלות. דורי

wee man

New member
זה האיש!!

טוב, למי שזוכר ומי שלא, שדיברתי על הבנאדם שבעצם מאגן את כל מה שהולך בפריסבי בחוף ורוב מה שמארגנים בארץ, זה הבנאדם!! סתם שתדעו לכם שהוא לפני כמה ימים חזר מתחרות באיטליה, ולקח מקום שלישי!!! כבוד! קיצר, כל שאלה ניתן להפנות גם אליו :) ינון

StarMo

New member
איך הולכת תחרות פריסבי?

זה כאילו כמה תפיסות פסתם, או כמה יפה אתם תופס? או שילוב של שניהם?

wee man

New member
לא בדיוק-

יש הרבה תחרויות פריסבי אבל אני אסביר על תחרות הפריסטייל- דבר ראשון אין אפשרות להתחרות לבד. מתחרים או בזוגות או בשלשות. השופטים הם גם שחקני פריסבי בעצמם, ככה שהם יודעים בדיוק כמה קשה כל תרגיל שמבצעים. פריסטייל זה לא רק תפיסות וזריקות, יש הרבה יותר מזה! מתיחסים לרמת קושי של כל תרגיל ותרגיל, בוחנים את השליטה בסיבוב עם כיוון השעון ונגד כיוון השעון (קשה מאוד לדעת לשלוט בשני הכיונים!). מסתכלים על גיוון התרגילים והצלחת התרגילים. כשהצלחת נופלת יורדות נקודות. זה בכלליות מה שהולך. לדורי יש יותר נסיון בתחרויות ככה שהוא יכול לפרט יותר, ואולי לתקן אותי אם כתבתי דברים לא נכונים. ינון

wee man

New member
לא בדיוק-

יש הרבה תחרויות פריסבי אבל אני אסביר על תחרות הפריסטייל- דבר ראשון אין אפשרות להתחרות לבד. מתחרים או בזוגות או בשלשות. השופטים הם גם שחקני פריסבי בעצמם, ככה שהם יודעים בדיוק כמה קשה כל תרגיל שמבצעים. פריסטייל זה לא רק תפיסות וזריקות, יש הרבה יותר מזה! מתיחסים לרמת קושי של כל תרגיל ותרגיל, בוחנים את השליטה בסיבוב עם כיוון השעון ונגד כיוון השעון (קשה מאוד לדעת לשלוט בשני הכיונים!). מסתכלים על גיוון התרגילים והצלחת התרגילים. כשהצלחת נופלת יורדות נקודות. זה בכלליות מה שהולך. לדורי יש יותר נסיון בתחרויות ככה שהוא יכול לפרט יותר, ואולי לתקן אותי אם כתבתי דברים לא נכונים. ינון

תחרויות פריסבי

טוב זה ממש ארוך לענות על זה ואני לא הולך לטחון אתכם. קחו כדור לדוגמא, אפשר לשחק איתו הרבה דברים: כדורסל כדורגל וכו' אותו דבר עם צלחת. יש כ- 10 ענפים שונים. לכל אחת צלחות מותאמות ששונות בצורה ובמשקל ואפילו בחומר. לגבי פריסטייל: בונים רוטינה עם בן זוג, עם עוד שני אנשים ולפעמים לבד. זה משלב מוזיקה. והשיפוט נעשה ע"פ 3 קטגוריות: קושי, ביצוע והתרשמות אומנותית (מגוון תרגילים, זרימה של הרוטינה, התאמה למוזיקה וכו'). זה ממש בקצרה

ברוך הבא לפורום!../images/Emo13.gif

ושאלה: איזה קבוצה היית מכניס פריסבי לג'אגלינג או לספורט?

wee man

New member
תלוי איזה ענף-

לא עניתי על זה כבר?! בפריסבי יש דיי הרבה ענפים. הספורט שמתקשר גם לג'אגלינג ולהטוטים הוא הפריסטייל, למרות שהוא גם נכנס כספורט משל עצמו. שאר הענפים נחשבים כספורט ולא קשורים ללהטוטים- יש את האולטימייט, שזה דיי דומה לפוטבול, רק בלי מגע בין שחקנים ועם צלחת במקום כדור. יש את הדיסק גולף, שזה כמו גולף רק עם צלחת. יש DDC, שזה משחק בין שתי קבוצות, שני שחקנים בכל קבוצה, ולכל קבוצה שטח משלה. יש MTA , שזה בעצם להשהות את הצלחת באוויר לכמה שיותר זמן ולתפוס אותה. -יש עוד ענפי ספורט שלא פירטתי עליהם אבל זה העיקר, אם יהיה ביקוש אני יכול להכין איזה מאמר עם פירוט קצרצר על סוגי הספורט השונים. *כרגע לא פרטתי על הענפים השונים, רק נתתי טיפה רקע על כל ענף שתבינו את העקרון. ינון

קטגוריה.... מ..... מעניין

טוב כמו שינון אמר יש ענפים שונים. את הפרסטייל הייתי מכניס למשהו טיפה לכיוון האקסטרים. כן כן למרות שזה לא נראה ככה. כל השאר הולכים לספורט באופן וודאי. דורי

eiraz

New member
לא משעמם אף פעם מה:)

אני לא פה יומיים וכבר מגיע משהו מעניין :) או קיי אז ככה אני רק עכשיו מתחיל ללמוד פריסבי, את הזריקות וחלק מהתפיסות הבסיסיות למדתי מינון אני מקבל צלחת משלי בעוד חודש בערך ואז אני התחיל להכנס חזק לתחום אני מכיר בתיאוריות את רוב משחקי הפריסבי אבל יצא לי לראות רק את המסירות והפריסטייל כשתגיע הצלחת נמשיך לדבר בינתיים אני משתמש בניסיון של ינון הוא כל הזמן נותן לי טיפים ומזהיר אותי לגבי דברים מסוימים (תודה) אז נשתמע עילם:)

אני אומר לך את זה אחרי 10 שנים

עילם, מה המצב? יופי שאתה מתחיל, תראה את זה כמשהו שאתה יכול להשקיע בו ולהתפתח לאורך כל החיים. אפשר לשחק לכיף ואפשר ממש לקחת את זה ברצינות ולהתאמן. בדר"כ מה שקורה הוא שמפסיקים להתאמן ומשחקים בשביל הכיף כי זה פשוט אדיר. תביא צלחת ותגיע לים.

eiraz

New member
ברגע שיהיה מה להביא:)

אני בינתיים ממש התלהבתי מהעסק, אתה יכול לשאול את ינון שהייתי אצלו אפילו לעשרים דקות שיחקנו ממש בכיף, כשתהיה צלחת אני אשחק הרבה זה בטוח אם אני הפנה לכיוון המקצועי זה שאלה שאני הוכל לענות עליה רק אחרי שיהיו לי הרבה שעות משחק ואימון אבל איך שאני מכיר את עצמי שאני נדלק על משהו אני נדלק עד הסוף ויש כאן כמה חברה שיכולים להעיד על כך לדעתי:) אז תוך חודש תהיה צלחת אני בטח התאמן קצת עם חברים שלי ואז אני בטח הגיע לים בכיף, אולי אני אפילו הביא עוד כמה חברה שידלקו על זה מי יודע:)

מחכים לך

קדימה מיסטר תגיע. אפילו בלי צלחת, אנחנו מתחילים להעביר שיעורים בים באופן מסודר. דורי

למעלה