מישהו אמר לי....

אפק בר

New member
מישהו אמר לי....

שהזמן עובר מהר... ושצריך להכין את עצמי מעכשיו למצוא בת זוג לחיים שתהייה מוכנה למצב של דו קיום כל אחד בענייניו מה שנקרא ... ושזה יהיה מוסכם ביננו.... לטענתו-ככל שעובר הזמן אנו משלימים עם העריריות שכביכול נגזרה עלינו. משנה לשנה מפסיקים לתור אחר פתרון הולם של הקמת משפחה יציבה במסגרת אבא ,אמא ילדים. הוא אמר:"אילו הייתה באפשרותי לחזור אחורה לא הייתי מהסס לעשות זאת" ואני שואל אתכם - האין כאן טבוע המושג אידיאליזציה? כל מה שעבר והוא מאחורינו נראנ כל כך פשוט...זה שהוא בעמדתו זו ...אינה אלא מצב היפוטתי הוא הרי לא באמת התחתן הוא לא חווה את החוסר סיפוק בנישואי אינטרס מכל סוג שהוא.... האם השלמתי מוקדם מדיי עם העריריות הגזורה?

סבבב

New member
כדאי לבחור בהסתכלות חיובית...

על החיים. אני לא יודע להגיד אם אני מסכים או מתנגד לדברים שנאמרו לך, לגבי מציאת בת-זוג לחיים... אבל יותר חשוב הוא לא לחשוב על העריריות כל הזמן. היא לא מחוייבת המציאות.

דעתי האישית

העדפתי לכתוב אותה לאחר שמיעת דעה נוספת. אני אישית (ואך ורק אישית), שהשאלה טעונה מדי ואין לה "פתרון קסם". מצד אחד אף אני חשבתי לא אחת כמוך אולם מצד שני גם לא מספיק להתחתן ולהוליד ילדים. יש צורך גם באהבה. לשאלה זאת איני יכול לענות. לו הייתה הבחירה בידי בהחלט הייתי בוחר במשפחה (אבא ואמא!) עם ילדים תוך התנתקות מהקשר ההומוסקסואלי (אולי לא מנטלית אבל לפחות מעשית). שאלת השאלות היא, האם יש בידי בחירה. יתכן, שיש כאלה, שיוכלו להשיב עליה בעצמם ויש כאלה, שיזדקו לייעוץ (לא לטיפול). ואתה, אפק, עשה מה שנראה לך הכי מתאים ותצליח.

אפק בר

New member
תשובה מעניינת...

בהתחלה הופתעתי מתשובתך ואמרתי איך לא חשבתי על זה שהבחירה היא לא בידיים שלי ,שלא נולדתי להיות הומו... אבל מיד מחיתי את הרעיון מליבי ,עם עץ הדעת ניתן לאדם חופש הבחירה והרי כתוב "עץ הדעת טוב ורע" . זה שנולדנו ככה אני מסכים איתך אבל הבחירה כאן היא ההתמודדות בעיניי.. לכל מעשה שנעשה יש השלכות לעתיד לבוא... האופציות הם לא מגוונות בעיניי 1.לחיות עם בן זוג ולאהוב 2.לחיות עם משפחה חיים סטרייטים 3.לחיות עם משפחה חיים כפולים... זוהי הבחירה שבידנו ..השאלה עד מתי נחפוץ באמתלאה כזו או אחרת של זמן ,מקום וכו... הזאמן אוזל כמו שמישהו פעם אמר לי ובסוף אמצא את עצמי קרח לגמרי....כמוהו... עצוב:(

סבבב

New member
מה שמזכיר שיש סקר בנושא...

למי שטרם הצביע (אני מאמין שאין כאלה, כי אם יש אז - אוי ואבוי...)... ולעניינך, זו בעצם תמצית הבעייה שלנו. לא מעטים הם הקולות הקוראים להתחתן עם אשה אבל לדאוג שהיא תדע עליך הכל. הבעיה היא שברגע שהיא תדע, היא לא תרצה כנראה להיות איתך. ולכן, אם אתה מוצא מישהי שמוכנה לדבר כזה - זה דבר נדיר ויקר מפז...

יעוץ מקצועי

בדיוק לשם כך קיים הייעוץ המקצועי (לא טיפולי המרה). למה לי להשלות אותך ואת הולשים בדברים, שאייני מוכשר להם? בשעתו המלצתי על ד"ר צבי מוזב מ"מכון שילה", שהוא פסיכולוג קליני ומעניק אך ורק ייעוץ מקצועי. אם לא תמצא את כתובת המכון (אולי באתר "כיפה") נסה בכתובתו הפרטית ביישוב קרני שומרון. הדברים כאן נכתבים בזהירות רבה. ההיכרות היחידה שלי איתו היא מתוך תגובות לשואלים באתר "כיפה" (כן! יש/ מושג כזה שם...) ואני מאחל לך הצלחה רבה בכל אשר תפנה (תודה! לא צריך לשלם מאומה בשביל זה).

למעלה