מישהוא סימפטי?

edlessme

New member
מישהוא סימפטי?

אוקיי.. אז ככה... יש באנגלית מילה שיש לה משמעות דומה לסימפטיה ונישמעת אותו דבר? וכמו כן מה בדיוק תהיה המשמעות של sympathy for the devil בעיברית זכה?

Empathy

ופירושה אמפתיה - הבנה של רגשות של מישהו אחר... זה בערך אותו דבר לפי ההגדרה הקונבנציונלית אם כי יש את המטורפים עם הלשון החדה והשם הארוך שיקחו את זה הלאה לכיוון של ממש קריאת-רגשות (על משקל קריאת-מחשבות)... וכמובן Sympathy for the devil תתורגם לעברית בצורה יפה כ"להשתתף ברגשותיו של השטן בעל הקרניים, הזנב המחודד והדיאודורנט בריח גופרית"... אבל ביתר רצינות - להבין את האויב או להשתתף ברגשותיו של האויב... בפסיכולוגיה קוראים לזה תסמונת שטוקהולם - מצב שבו חוטף מגלה לפתע סימפטיה כלפי החטוף או גרוע מכך - חטוף מגלה סימפטיה כלפי החוטף... Rogue כבר פיתח תסמונת שטוקהולם כלפי הבת של השכנים

edlessme

New member
פיספסת אאו אאו נחתת על פזו!!

התכוונתי לסימפתיה במובן הישראלי.. יעני עליצות... עליזות... וכל דבר שיכול לגרום לך מנת אלכוהול.. אבל בלי להקיא...ואם להקיא.. אז ההשפעה על הסובבים... ("מה שלומך?"שאלוני..."פחחחחח אני לא צרפתי!!")

נחתתי על פזו? זה איזה מין עלבון?

או שסתם מטבע לשון שלא הגיע עדיין לטבריה? בכל מקרה, עליצות ועליזות - Being Gay שיש לה היום משמעויות פחות חיוביות בעיני מרבית האוכלוסיה, Jolly שמרמזת על מצברוח קליל וחיובי, Delightful הכבדה והיבשה אבל מדברת גם כן על אותו דבר... ואם אתה רוצה שאני אתן לך תרגום-Rogue למשפט ההוא לפי הפירוש של עליזות ועליצות - בבקשה: עליזות בשביל השטן או מסמפט את השטן או סוניה קולוצ'י מקבל צומי Rogue שוב קם על הצד הלא נכון של הכביש

edlessme

New member
שיר של גזוז! מר טוני פרימו!!

ועדיין אתה מסרב להבין את השאלה...ואני מסרב לכתוב אותה כמו שצריך... אז ככה... אני מנסה להבין מה המקור של המילה סימפטי\סימפתיה\מסמפת בשפתנו המיובאת...

נו זה פונטיקה פשוטה

מהמילה האנגליזית Sympathy... מה הקטע? Rogue מרגיש באיזור הדמדומים

edlessme

New member
נו! זה שונה!

הרי למילה sympathy יש פרוש שונה מלהיות עליז...

edlessme

New member
אני מרגיש כמו המגפיים של ברוך!!

לא נכון!!! סימפאטי זה שמח ומאושר sympathy means to... say' share a feeling...right? עכשיו... מאיפה רבינו ומרוינו הקריצו את המילה סימפטי ואת הפרוש הזה שלה??????????????

למעלה