מישאל עם

מישאל עם

בלי לבדוק באינטרנט ובלי לשאול את ההורים: 1. האם את/ה יודע מהו תאריך הלידה שלך בלוח העברי? 2. האם אתם יודע את שמות החודשים העבריים לפי הסדר? זה קשור לדיון שיש לנו בפורום אחר. בבקשה תענו. תודה.

1Reebok

New member
הבה נראה

תשרי חשון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיון תמוז אב איזשהו חודש אחד נעלם לי **בודק בגוגל** האחרון נבלע לי, אלול, חוץ מזה הכל הלך כמו שצריך. תאריך עברי שנולדתי בו: ז' בתמוז. אם זה היה מבחן הייתי מקבל בו 92

lirazbarbie

New member
האמת שכן

1. י"ג בכסלו 2. תשרי חשון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיון תמוז אב אלול ולפעמים יש אדר א' (האדר המקורי הוא אדר ב')

SabrinaMarshell

New member
אני. ../images/Emo9.gif

1. חחח. לא.
2. תשרי, חשון, כסלו, טבת, שבט, אדר, ניסן, אייר, סיון, תמוז ואב. [טובטוב, אנ'לא ארמה- שאלתי את אמא אם זה הסדר של החודשים.
]

SabrinaMarshell

New member
מוצ.

אמא- "מארי! מארי!!!!11" מארי-
. אמא- "שכחת חודש!!!!!!111 אלולללללל!!!!!!!!!111" מארי- אה, טוב. :|

White TigeR

New member
תקשיבו, באמת שזה לא מצחיק

זה שאתם עושים את עצמכם שאתם לא יודעים זה ממש לא מצחיק וזה עצוב האמת. ואני יודעת את שניהם.

1Reebok

New member
את לא צריכה לבקר אותם ככה

זה לא משהו שמלמדים בבית הספר (אני לפחות לא למדתי את זה), אז למה שהם יזכרו כזה דבר?

White TigeR

New member
"כזה דבר"

אתה גורם לזה להישמע כאילו זה בכלל לא חשוב, כאילו אלו לא החודשים של השנה העברית שלכם, כאילו התאריכים העבריים לא חשובים יותר, כאילו זה בכלל לא חשוב. תסלחו לי, אבל אני ממש לא מבינה אותכם לפעמים. חוץ מזה כן מלמדים את זה בבתי הספר לפחות בכיתות א-ב וברגע שלומדים את זה בזמן כזה לא שוכחים.

1Reebok

New member
את מצפה שיזכרו משהו

שלמדו בכיתה א' ב'? זאת דרישה גבוהה מדי. מה שגם, יש דברים יותר חשובים מללמוד את חודשי השנה העברית, שלא מלמדים בבית הספר. מה לעשות שהיום, לפחות בחברה החילונית, חודשי השנה העברית לא שמישים, ומידע כזה יהיה פסיבי למדי? יש דברים הרבה יותר חשובים שצריך ללמד ילדים בגילאים האלה מאשר את חדשי השנה, כמו היגוי נכון של השפה העברית, שגם זה דבר שהולך ונעשה פחות חשוב לאנשים כיום.

MikeY fReAk

New member
עושים את עצמם?../images/Emo79.gif

אפילו אני שאני לומדת בבית ספר דתי אין לי מושג מה החודש העיברי עכשיו או מה התאריך העברי כרגע והאמת זה גם לא מעניין אותי כי אפחד שאני מכירה לא ממש אומר.."בכ' בטבת יש מבחן!" או "בטו' אלול יש לי יומולדת!" אולי הרבה אנשים חושבים שזה לא בסדר שזה ככה ושזה גם עצוב, אבל תכלס אין מה לעשות. תראו- אפילו מרוב שהתרגלו לומר תאריכים לועזיים, גם חוגגים תסילבטסר..או תשנה החדשה או וואט אוור..

למעלה