מירי!

שוםכלום

New member
מירי!

(פשוט נראה לי לא יעיל להמשיך את ההודעות מלפני יומיים, זה גם ככה נראה כמו מגילת העצמאות). אני אעזור לך בשמחה, כמו שכבר אמרתי. נראה לי שכדאי שקודם נהיה בטוחות שאנחנו מדברות על אותו דבר. אז בואי תמסרי לי מה את כן יודעת עד עכשיו(הרי את יודעת מתי את עומדת לעשות קורס, לא?) ואני אשלים לך את החסר.

@miri

New member
שום כלום

אז ככה, לא אמרו לי מתי מתחיל הקורס אבל ב-4/3 אני מתחילה טירונות של 3 שבועות אז אני מניחה שהקורס יהיה מיד אחרי הטירונות לא?. כמעט שלא אמרו לי כלום על התפקיד רק שזה תפקיד שיש בו האזנות( אבל לא לאנגלית ולא לערבית). ועבודה עם החומר על המחשב. הם גם אמרו שהעבודה היא במשמרות. זהו! זה כל מה שאני יודעת אני מקווה שזה מספיק. אשמח מאוד אם תגידי כל מה שאת יודעת. ומותר לך להגיד...

שוםכלום

New member
נתחיל?

אז ככה - קודם כל, לא עשיתי את הקורס שלך, אלא קורס אחר, אבל מילא. גם ככה ביחידה הזאת כולם יודעים על כולם ועל הכל, ככה שאני יכולה לעזור לך בכל מקרה. לפי מה שאת אומרת הקורס שלך הוא קד``צ ולא טר``צ, ככה שסביר שתעשי אותו בגלילות. הקורס מאוד שוחק אבל מאתגר מאוד ותלמדי בו הרבה מאוד (מאוד! לפעמים יותר ממש שאת רוצה לדעת ומעניין אותך). קורס קשה, אין ספק, אבל אם הגעת לשם כנראה שאת מסוגלת לעמוד בו. איזה בגרות עשית? (וכן, העבודה היא במשמרות, של 8 שעות כל אחת, ואי אפשר לדעת איפה תשרתי. זה לא ממש תלוי בך).

saritush

New member
שום כלום- זאת שריתוש שוב..

היי! אני מקווה שאת זוכרת אותי.. רציתי לשאול- איזה קורס את עשית? למדת ערבית? אני יודעת שהקורס שאני אעשה יהיה בגלילות(בבה``ד 15), כך שזה כנראה גם קדם צבאי, כמו שאת קוראת לזה.. יש משהו שאת יכולה לספר על הקורס, שיכול לעזור לי? ועוד משהו- את הכומתה של מודיעין מקבלים מיד עם תחילת הקורס?(סתם מתוך ענין...) איפה את עשית את הקורס שלך, דרך אגב? עוד שאלה- אם העבודה היא במשמרות- זה אומר שיש הרבה זמן פנוי, או שעושים אפילו 2 משמרות באותו יום?? אני מקווה שתעני לי בהקדם.. תודה.

שוםכלום

New member
שרית היקרה,

היי. אני עשיתי קורס שנקרא טר``צ וההבדל בינו לבין קד``צ הוא שהוא נעשה על חשבונך (כלומר לא על חשבון הפז``מ), כלומר לפני הטירונות. שזה קצת שונה ממה שאת ומירי אמורות לעבור. אני אכן למדתי ערבית אבל לא עשיתי את הקורס אליו את מיועדת אלא שירתתי בתפקיד של מתרגמת (להזכירך - השתחררתי לפני חודשיים וחצי). לגבי הכומתה אני לא ממש בטוחה. נראה לי שמקבלים אותה מתישהו במהלך הקורס. כאמור, את תעברי את הקורס בבה``ד 15, ותעבדי במשמרות (במהלך השירות). יש המון אפשרויות לשיבוץ (בדרך כלל לא תלוי בך, אבל לרוב מדובר בשירות בבסיסים סגורים). יהיו לך, בתור אלחוטנית, הרבה שעות פנויות במהלך היום. לא עושים 2 משמרות ביום, אבל חוץ מהעבודה יש גם כל מיני מטלות שאת מחוייבת לעשות בבסיס (תורנויות מטבח, שמירות וכו`). עוד שאלות?

רוני^לה

New member
שוםכלום -

אני מיועדת גם לטר``צ, שאמור להתחיל בינואר 2002 (הגיוס שלי באפריל 2002) באמת חיפשתי מישהו שאולי יוכל לספר לי קצת על זה. הקורס הוא קורס עיבוד מקצועות המודיעין או משהו כזה... (טר``צ טכנולוגי...) יש לך מושג על מה מדובר??? רוני

שוםכלום

New member
רוני,

היי. אני לא ממש יודעת מה זה הקורס הזה. לא מוכר לי טר``צ שמתחיל בינואר. אולי תספרי לי עוד קצת פרטים ואני אנסה לעזור - מה למדת בבי``ס? איפה הקורס אמור להתקיים? איפה עשית מיונים ומי ערך לך את הראיונות? צר לי שלא יכולתי לעזור יותר...

yofili

New member
האזנה ותרגום

יש לי כמה שאלות חשובות: 1מתי מתחילים טרצים [על חשבון הפזם]בתרגום וההאזנה[-אני מה``גדולים``]? 2עדיין לא החלטתי אם לחתום ויתור על מודיעין ואני חייבת לציין שאני צריכה להחליט בימים הקרובים-מה לעשות?[דרך אגב אם אני חותמת ויתור אני נשלחת לככל צהלי] 3עברתי את המבחנים הראשונים של שחקים ונפלתי בהמשך-האם מישהו יסתכל על זה בחמ``ן?האם זה יכול לעזור לי בשיבוץ טוב יותר? זהו בינתיים...מקווה שתענו ותודה

שוםכלום

New member
זה תלוי

א- תלוי מתי תאריך הגיוס שלך. ב- תמיד מסתכלים גם על מיונים אחרים שעשית, גם אם לא יגידו לך את זה. אבל זה רלבנטי רק לתפקידים אחרים בחמ``ן ולא למיונים אחרים של שאר החילות בצה``ל. אותם זה לא מעניין

yofili

New member
תאריך גיוס

התאריך הפיקטיבי שנשלח לי בדואר הוא מוקדם מאוד-18.7.01 האם יש קורס שנפתח ביולי או שידחו לי את הגיוס?

שוםכלום

New member
תשובה

אם את מיועדת לטר``צ תרגום או האזנה (בדגש על טר``צ, להבדיל מקד``צ) אז תאריך הגיוס שלך בוודאות יידחה. טר``צים מתחילים באוקטובר ונמשכים חמישה חודשים. אם את מיועדת להאזנה, אז יכול להיות שלא תעשי טר``צ אלא קד``צ, ואז לא בטוח שידחו לך את הגיוס.

saritush

New member
קודם כל תודה!..

ממש תודה על המידע שנתת.. רציתי לדעת- את אהבת את מה שעשית? כי אני בהתחלה רציתי יותר לעסוק בתרגום, ומשום מה החליטו ליעד אותי להאזנה, ואני ממש לא יודעת אם זה ``יותר טוב``- כלומר- אם זה עדיף על תרגום.. אני פשוט חושבת שזה תפקיד טיפה גדול על אנשים בגילנו, מפאת גודל האחריות, כי נראה לי שזה תפקיד שדורש המון סבלנות וקשב, וכמובן אחריות.. האם המשמרות שנקבעות הן קבועות? או שהן משתנות בהתאם לצורך? (איזה דברים יש לעשות בבסיס חוץ משמירות ותורנויות?!) האם הקורס מתחיל מיד עם סיום הטירונות, או שיש פסק זמן קצר?(כי אמרו לי פעם שיכוה להיות הפסקה, כדי לחכות שהבנים יסיימיו טירונות, או משהו כזה) ושאלה אחרונה- האם הם מבקשים ממך לחתום קבע? כלומר- שואלים אם את רוצה או לא?(גם שמעתי שיש בנות שעושות מילואים בתפקידים מסוימים, עד גיל 24 או חתונה, מה שבא קודם.. האם זה נכון?!) בתודה (רבה מאוד) מראש..

שוםכלום

New member
תשובות לכל דורש...

קודם כל, בעניין האחריות - שני התפקידים (כמו גם המון תפקידים אחרים במודיעין, שתיחשפי אליהם עם הזמן) דורשים אחריות כבדה. אני לא כל כך יודעת אילו דברים את יודעת שקיימים, לכן קצת קשה לי להתייחס להשוואה שאת עושה בין תרגום להאזנה. מה שאני כן אגיד, זה שיש שני סוגים של תרגום, והאחד באמת קצת יותר ``קליל``. זה שבסופו של דבר ייעדו אותך להאזנה תלוי בעיקר בהמלצות שלך מבי``ס ובציונים שקיבלת במיונים שעברת בבית השריון. בעניין הקורס שלך (ושוב, זה שונה ממה שאני עשיתי, כי ישנם שני סוגים של קורסים. אחד נקרא קד``צ והשני נקרא טר``צ. ההבדל בינהם הוא שטר``צ הוא קורס התנדבותי לחלוטין ואתה תורם 5 חודשים מהחיים שלך לצבא, ומקבל תמורה מסוימת על זה...). את, כמו שכבר אמרתי, מיועדת לקד``צ ותעשי את הקורס לאחר הטירונות שלך. זה נכון שיש פרק זמן מסוים בין הטירונות לקורס, וזה תלוי בתאריך סיום הטירונות של הבנים. בעניין המשמרות - בכל שבוע אחראי המשמרת קובע סידור עבודה להמשך השבוע הקרוב (לרוב אחרי תקופה מאוד קצרה בבסיס את תוכלי לתת העדפות שלך לאותו שבוע). בעניין הקבע - בדר``כ תפקידי האזנה לא דורשים חתימה של קבע, ולקראת סיום השירות שלך את תישאלי אם את מעוניינת לחתום עוד מספר חודשים (אבל זה עוד ממש רחוק ממך) ובאמת שזה תלוי רק בך. מילואים - בנות ביחידה שלנו מקבלות תעודות מילואים מיד עם שיחרורן והן נמצאות במאגרי המילואים של היחידה עד גיל 24, ונקראות לשירות רק בשעת חירום. עניתי לכל שאלותיך?

saritush

New member
שוב תודה.. ;-)

שום כלום- אני באמת מודה לך מקרב לב על העזרה והפרטים הרבים שאת מוסרת לי.. האם את יודעת מה הוא בד``כ פרק הזמן עד תחילת הקורס? כלומר- מה קורה בין סיום הטירונות לתחילת הקורס? נשארים בבית?? * כשאמרת ``יחידה שלנו``- הכוונה ליחידת 8200? האם זו היחידה המרכזית ביותר שיש במקצועות התרגום וההאזנה, או שיש עוד, ופשוט לא ניתן לפרט עליהן?..(האם את היית ביחידה זו, אם מותר לך לענות לי על זה?..) * האם זה שייעדו אותי מראש להאזנה אומר שהצלחתי טוב במבחנים שעשיתי ב-``בית השריון``?? * למה התכוונת כשכתבת לגבי תפקידים אחרים במודיעין, שאליהם איחשף בבוא הזמן? האם התכוונת לכך שאעסוק בתחומים מעבר לתחום שלי?

שוםכלום

New member
אין בעיות, בשמחה!

בדר``כ יש פער של שבוע עד 10 ימים בין סיום הטירונות של הבנים והבנות. בזמן הזה הבנות פשוט מקבלות ``רגילה`` (=ימים בבית) ואם מדובר (באופן חריג) בזמן ארוך יותר אז הבנות נשארות בבה``ד ועושות קצת עבודות רס``ר. כך או כך - שוב מוכח ששווה להיות בת. (ואל תיבהלי עם העבודות רס``ר. זה בכלל לא נורא!). כן, מדובר ב-8200 וזו היחידה הגדולה ביותר שעוסקת בתחומים האלה, ולמעשה היחידה. בנוגע למבחנים בית השריון - מקצוע ההאזנה דורש הרבה יותר כוח אדם מאשר תרגום (מבחינה מספרית יש יותר מאזינים ממתרגמים). בדר``כ לתרגום נדרשים ציונים טובים יותר במבחנים ורמת ערבית גבוהה יותר, אבל יש לציין שזה לאו דווקא אומר, כי יש גם המון אנשים עם ציונים מצויינים בערבית שהגיעו בסופו של דבר להיות אלחוטנים ולא מתרגמים. אמרתי קודם שיש שני סוגים של תרגום, ואני אשאל אותך שאלה קצרה (כדי לדעת אם יש טעם להיכנס לזה או לא) - את חצב את מכירה? ולגבי תפקידים אחרים - בתור חלק מהיחידה את תהיי חשופה לעוד מקצועות שקשורים לעבודה שלך בבסיס הספציפי בו תשרתי. ``חשופה`` אומר שתהיי מודעת לקיומם, גם אם לא תדעי בדיוק במה הם כרוכים או מה זה אומר. ולרוב כל אחד עוסק במקצוע אליו הוא יועד, אלא אם כן מסיבה זו או אחרת הוא מחליט לנסות לעבור תפקיד. אבל זה באמת בשלב מאוחר יותר של השירות שלך. any other questions?

saritush

New member
איזה מזל שאת פה..

לענות לי על כל השאלות.. אני מקווה שאני לא מטרידה אותך יתר על המידה.. * את חצב אני לא מכירה.. מה זה? * זה נכון שאם אשרת בבסיס סגור השירות יהיה 10-4? כלומר: 10 ימים בבסיס,ו-4 ימים בבית? * האם את יודעת מהם תנאי היציאות בקורס עצמו? אני מניחה שזה דבר שמשתנה, אבל איך זה היה אצלך, למשל? * האם רק בתום הקורס ניתן לדעת היכן אשובץ? רק אז אומרים לי? והאם הם נותנים לי אפשרות ``לבחור``??(בין 2 אופציות, נניח) ושוב- אני רוצה להודות על עזרתך הרבה.. B-) ;-)

שוםכלום

New member
שרית!

סביר להניח שתשרתי בבסיס סגור (רוב הבסיסים ביחידה הם סגורים) ואכן היציאות של בנות הן 10-4. לגבי הקורס - מכיוון שמדובר בקורס אז ברוב השבתות אתם משוחררים הביתה. ולמה רק רוב, את שואלת? אז ככה - מכיוון שמדובר בקד``צ ולא בטר``צ אתם עדיין במסגרת צבאית (מדים, מפקדים, משמעת, תורנויות וכו`) ולכן פעם בכמה שבועות אתם תישארו גם לשבת. אני מהמרת שזה לא יהיה יותר מ-1, שתיים מקסימום (לשאלתך אני עשיתי טר``צ וחזרתי כל סופ`ש הביתה). שיבוצים - בתחילת הקורס אתם מחולקים לתתי-קורסים שיהיו להם מספרים שונים וכבר מההתחלה יודעים לאיזה בסיס שייכים (אתם לא תדעו את זה, אבל המפקדים כן). בתור חניכים בקורס אין לכם שום השפעה על הבסיס בו תשובצו. איך עוד אוכל לעזור לך, יקירתי?

saritush

New member
אני כותבת לך תגובה בעמוד חדש..

כי זה מתחיל להיות ארוך מדי שם.. אז ההודעה שלי תופיע בעמוד הראשי- כלומר האחרון ביותר..

@miri

New member
שום כלום!

קודם כל תודה! חוץ מי זה רציתי לדעת אם העבודה עצמה מעניינת? ואם אפשר להתקדם אח``כ לקצונה? ואם כן תוך כמה זמן. ובקשר לבגרות לא עשיתי בגרות מיוחדת יותר מידי, נראה לי שאחת הסיבות שלקחו אותי זה שבצו ראשון אמרתי שאני רוצה להגיע למודיעין.

למעלה