מירי רגב

Astroo

New member
אני בטוח שגם במקומות האחרים זה עניין של זמן וקומבינות

אבל לא כל אחד מסוגל לבצע את הקומבינות האלה. צריך כשרון בזה.

רק שאין חפיפה בין להיות מקומבן לבין כישורים אחרים

ומירי רגב היא ההוכחה לכך.

איליה40

New member
זה נכון.

אפילו בין עובדי הניקיון יש קומבינות. מי יגלגל מים במדריגות ומי ישפשף חרא באסלות. וכך כמובן בכול מקום. והקומבינות בפוליטיקה אגב לא הכי מתוחכמות. לברבר את מה שהאספסוף רוצה לשמוע ולעשות את מה שבעלי המאה רוצים שיעשה.

מש"ק דת

לפני שהתגייסתי, כלל לא ידעתי על קיומו של התפקיד. בבקו"ם קצין המיון שאל אותי אם אני רוצה להיות נהג משאית. המראה המבוהל שלי גרם לו להציע הצעה חלופית: "רוצה להיות מש"ק דת?"

בפועל, בזבזתי 3 שנים על לבוא לבסיס, לבדוק סכו"מ בחדר האוכל ולוודא שהוא מופרד, לשטוף את בית הכנסת, לעשות שמירות פעמיים בשבוע, לחלק מנות קרב מיוחדות לפני סדר פסח ולשטוף את האוטו של המפקד הישיר.

beatman

Member
זה קיים בבסיסים מסויימים ?

אף פעם לא נתקלתי בתפקיד כזה.

כן, כמעט בכל בסיס

בימינו קוראים לזה "רכז דת". בד"כ בבסיס קטן יש רב הבסיס ורכז דת, ואילו במוצב/אוגדה יש רכז דת בלבד.

TaL53

New member
היה משק דת באגד

בחור שפעם היה בקרבי ונפל משם, אני בטוח שמדי פעם הבחור היה גם מגיע לבקר בגדוד שלך.

beatman

Member
ברמת החטיבה/אגד שאחראי על הגדודים תחתיו

בגדוד היה נגד מטבח חרדי אחד על תקן משגיח כשרות, לפניו לא היה אף אחד על תקן זה.
נגדי המטבח השגיחו על הכשרות, את בית הכנסת ניקו עובדי רס"ר וחיילים.

Astroo

New member
מעניין, משגיח כשרות ומשק דת אלה שני תפקידים שונים?

אולי באמת היו גם משקי ממטרות

beatman

Member
המשגיח כשרות היחיד שפגשתי הוא נגד מטבח

לפי מה ששאול הסביר על תפקידו, מש"ק דת זה שונה.
מש"ק ממטרות - יכול להיות שכן, גנן צבאי.

כן, שני תפקידים שונים

משגיח כשרות הוא, למעשה, טבח שעובד שבוע-שבוע, ותפקידו לבדוק את כשרות האוכל. מש"ק דת אמור להיות נציגה של הרבנות הראשית ולתת מענה לחיילים: לתפעל את בית הכנסת, להישאר בחגים, לערוך סדר פסח, לקבוע מזוזות, לבדוק את העירוב וכיו"ב. בפועל, בבסיס קטן מש"ק דת הוא סתם פקיד שלישות שכפוך לרס"ר, ואילו בבסיס גדול הוא המזכירה של הרב

beatman

Member
הוא נשאר בכל החגים, גם אם נשארת כמות מינימלית של חיילים

בבסיס ?

beatman

Member
שבתות היית נשאר הרבה ?

ועם מי נשארת בחגים ? קבוצה מצומצמת של שומרים/תורנים ?

כל 3 שבועות, משהו כזה

כשהייתי נשאר שבת, הייתי עושה שמירות. מכיוון שהיה מדובר בבסיס גדול, בכל שבת שכזו היו לא מעט חיילים דתיים/מסורתיים.

למעלה