מירי רגב

Astroo

New member
מירי רגב

יש למישהו גרסאות כיצד מישהי כמו מירי רגב מגיעה לדרגת תת-אלוף בצה"ל וכנראה עוד מעט לתפקיד שרה בממשלת ישראל?

איליה40

New member
כתבות כאלו ממקורות שונים - כאשר מצליבים ביניהן

יכולות להעיר עיניים. למראות שאינני בטוח שביטול תאגידי מים הוא רעיון רע.

Astroo

New member
בזמנו אמרת שצריך תכונות מיוחדות כדי להגיע

לדרגות קצונה גבוהות, ולאף אחד מעשרות אלפי החיילים ממוצא רוסי שהתגייסות בשנות ה-90 לא היו תכונות כאלה. מעניין אילו תכונות יש למירי רגב מהרשימה הנ"ל (כושר מנהיגות, ראש גדול וכו')?

Astroo

New member
כלומר, כדי להפוך לגנרל בצה"ל

מספיק פה גדול, קשרים ומרפיקים? מה זה אומר על צה"ל? אולי גם האלופים האחרים הם כאלה?

beatman

Member
לא מדוייק

מהחיילים ה'רוסים' שפגשתי, לא מצאתי תכונות כאלה, או גם למי שהיה פוטנציאל לא השקיע בכיוון הזה.
מכך סביר שגם חיילים 'רוסים' אחרים משנות ה-90 והלאה לא השקיעו בכיוון זה או היו נעדרי התכונות.
&nbsp
לגבי מירי רגב, אני לא מכיר אותה עד כדי כך ולא יודע איזו תכונות של מנהיגות יש לה.
היא גם הייתה דוברת צה"ל ולא מפקדת אוגדה.

קשרים, מרפקים

אגב, זה נכון גם לגבי המגזר הפרטי. יצא לי לראות דפ"רים ודפ"ריות גמורים בשלל החברות הגדולות, אנשים נבערים מדעת שלא מבינים מימינם ומשמאלם.

Astroo

New member
התפקיד שמילאה בצה"ל

שווה ערך למנכ"ל של חברה גדולה (במושגים ישראלים כמובן). האם אחת כזאת היתה מגיעה לתפקיד מנכ"לית חברה גדולה במגזר הפרטי?

היא מזכירה לי את שרה פיילין האמריקנית

אשה נאה מאד, בעלת דעות שמרניות מאד, סגנון בוטה מאד, דימוי "עממי" וכשרון לקשור קשרים ולהתחבב.
גם שרה פיילין נשאה בתפקיד ביצועי בכיר: היא הייתה מושלת מדינת אלסקה.
&nbsp

Astroo

New member
תא"ל בצה"ל ומושל מדינה נידחת בארה"ב הם שני דברים שונים

אף אחד לא עומד להכריז מלחמה על אלסקה. אם אחוז ניכר מהקצונה הבכירה בצה"ל מורכבת מאנשים כמו מירי רגב, עדיף להתפנות מכאן בהקדם האפשרי.

אבל על ארה"ב דווקא כן

למעשה, ארגוני הג'יהאד למיניהם כבר הכריזו עליה מלחמה.
עוד לא פירטת מה הבעיה שלך עם ח"כ רגב.
הסגנון ה"עממי" האנטי אינטלקטואלי שלה?

dori78

New member
יש אמרה בצה"ל:

"גם חמור קשור לעץ - צובר פז"מ"
לפעמים, חלק גדול ממה שדרוש כדי להגיע לתפקיד רם דרג הוא רק להישאר באיזור.

מירי רגב היא אלופת הספינים והיח"צנות, זה מה שהיא עושה מאז 1986.
זוכר שאמרתי לך שצה"ל עושה טעויות במיון אנשים לפעמים? אז הנה טעות.

מעבר לזה - דוברת צה"ל איננו תפקיד שמקביל לתפקידים של תתי-אלופים אחרים מבחינה מבצעית של תפקוד צבאי.
העובדה שהיא הגיעה לדרגה הזו, לא אומרת שום דבר על יכולותיה המקצועיות, רק על יכולת הקשרים והספינים שלה.
בדיוק באותו אופן שזה שהיא אקדמאית לא אומר שהיא אדם ששווה לבזבז עליו חמש דקות.

אתה עדיין חושב שתעודות ותארים הם ערובה לאיכותו של אדם?
או שזה נכון רק כשאתה דורש יחס מסויים כלפיך על סמך הגיל והתעודות שלך?

Astroo

New member
לא יודע לגבי הישארות באיזור

נראה לי שזה לא מספיק כדי להתקדם מעבר לדרגת רב-סרן.
לגבי התעודות, לרגב יש MBA. כמוה יש עוד אלפי אנשים. הם ראויים ליחס של כבוד, אבל לא כל אחד מהם הפך לתת-אלוף או מנכ"ל חברה.

dori78

New member
שים לב לתחום העיסוק שלה.

לא מדובר במקצוע צבאי אלא ביחסי ציבור.
כדי להתקדם מעבר לדרגת רב-סרן נדרשים עוד דברים, זה נכון.
במקרה של תחום הדוברות - כנראה שזה לא הרבה.
בערך כמו חוג יוגה, שנחשב משום מה הגיוני לצורך זכאות לתוספת "גמול השתלמות" למורה לתנ"ך.

אתה מרבה להתפס להשוואות בין דרגות ותארים בתחומים שונים.
לא כל תא"ל הוא שווה ערך למנכ"ל, לא מבחינת היכולת המקצועית ולא מבחינת יכולת הניהול.

וקח בחשבון שלא כל אחד מעוניין בכאב הראש שנלווה לתפקיד בכיר.

אני מכיר את מערכת הרבנות הצבאית

מהתקופה שבה שהיא הייתה חיל נפרד. הפז"ם דפק, המפקד שלי היה סגן אלוף עם משכורת של 15 אלף ש"ח בשנת 1995, וקיווה ליום שהפז"ם ידפוק עוד יותר, איזה רב זקן ימות, והוא עצמו יהפוך לאלוף משנה.

למעלה