מירוץ החימוש במזרח

rapgamer4ever

New member
מירוץ החימוש במזרח

אולי קצת באיחור אתייחס לטריידים המרכזיים מהימים האחרונים:

מירוטיץ' למילווקי:
מבחינה מקצועית אני מאוד אוהב את הטרייד הזה עבור הבאקס. מירוטיץ' ימלא פונקציה דומה לברוק לופז בסדרות פלייאוף בהן האחרון יתקשה לעמוד בקצב או להתסדר בפיק אנד רול. מירוטיץ' מסוגל להעיף שלשות מטווח 4 והוא מופיע למשחקים גדולים.
ללופז יש יתרון בכל הקשור לנוכחות הגנתית בצבע, כך שמילווקי יכולה לבחור האם היא הולכת עם קליעה+רים פרוטקשן של לופז או קליעה+ניידות בהגנה (הכל יחסי כמובן, מירוטיץ' נייד יותר מלופז).
אני אוהב איך שהחתיכות מסתדרות במילווקי, יש להם שני שחקנים טובים בכל עמדה וגמישות בסגל (בעיקר בזכות יאניס אבל גם בזכות הסייז בעמדות הפרימטר).

צריך לזכור שהם ויתרו על 4 בחירות סיבוב שני בטרייד הזה, אז ניתן להניח שהם לא רואים במירוטיץ' השכרה לחצי עונה. מצד שני 4 שחקני החמישייה סביב יאניס מסיימים חוזה, יהיה להם אתגר מורכב בקיץ.

האריס לפילדלפיה:
כבר התייחסתי לטרייד הזה אבל רק אציין שמירוטיץ' היה יכול להתאים להם גם כן. האריס יותר טוב ממירוטיץ' אבל גם יקר יותר, אם הם יאלצו לוותר בקיץ על רדיק/באטלר/האריס מסיבות כלכליות כנראה שזו הייתה טעות ללכת עליו.
אם באטלר יעזוב מיוזמתו היתרון של האריס על פני מירוטיץ' יהיה יותר מוחשי כי הסיקסרס יצטרכו את ההגנה ויכולת הסקורינג העדיפים שלו.

סימונס לפילדלפיה:
לדעתי הסיקסרס השיגו תמורה יפה לפולץ. בחירת סיבוב ראשון זה כבר אחלה, וסימונס הוא מצד אחד חוזה נגמר ומצד שני שחקן רוטציה לגיטימי שיכול לעזור להם בפלייאוף.
הסגל של פילדלפיה לא משתלב באופן טבעי כמ זה של מילווקי אבל יש להם פוטנציאל הגנתי אדיר ומספיק כישרון כדי שההתקפה תעשה את העבודה. הבעיה העיקרית שלהם היא כנראה אגו, מי יגע בכדור יותר ומי פחות.

גאסול לטורונטו:
טרייד הגיוני מאוד. גאסול יותר טוב מולנצ'יונאס וה-IQ ההגנתי שלו אמור להתבטא בפלייאוף. דלון רייט אחלה שחקן אבל הראפטורס יכולים להרשות לעצמם למסור אותו.
אני חושב שטורונטו במיטבה כשהיא אתלטית ורצה מצד לצד, כלומר בסגנון החמישייה הפותחת עם איבאקה כסטרץ' 5. מצד שני קבוצות הגנה חזקות, ובעיקר לקראת סופי משחקים, מצליחות לפגוע בפלואו ההתקפי של טורונטו ומשאירות אותם עם בידודים של קוואי, פיק אנד פופ של לאורי-איבאקה ולא הרבה מעבר. במצבים כאלה שקצב המשחק איטי והיעילות ההתקפית יורדת, גאסול יכול לשמש אותם כאופציה נוספת שתבצע מהלכים נכונים בשני צדי המגרש. חוץ מזה אני לא בטוח כמה חלק הוא ישתלב במרקם הקבוצתי, כמו מירוטיץ' במילווקי למשל.

ראיתי שהראפטורס מוגדרים באתר הימורים כפייבוריטים לנצח את המזרח בשלב הזה. אני חולק על כך, יש משהו בקבוצה הזאת שפחות מתיישב לי בתבנית ברורה לעומת 3 הטוענות לכתר האחרות במזרח.

הריסון בארנס לסקראמנטו:
טרייד יפה לדעתי. בארנס לא שחקן נוצץ אבל הוא סולידי בהגנה, מרווח את המשחק ואופציית סקורינג לגיטימית. לסקראמנטו חסר סייז בכנפיים וזה דבר שבארנס עשוי לספק, וגם לזוז לעמדה 4 בהרכבי סמול לצד מרווין בגלי (או קאולי-סטיין, במידה וישאר בקבוצה).
לסקראמנטו יש מקום בתקרה אבל הם לא יעד אטרקטיבי במיוחד והבחירה שלהם להשיג את בארנס כבר בשלב הזה במקום לרדוף אחרי טוביאס האריס למשל, עם סיכוי לא גבוה להחתים אותו, זה הימור נכון בעיני.
התקרה של הקבוצה תלויה עד כמה גבוה יגיע דארון פוקס בתור אינדבידואל, אבל לזכות דיבאץ' יאמר שהוא מקיף אותו בשחקנים משלימים טובים.

דאלאס חושבת יותר בגדול. להבנתי הם העבירו את בארנס כדי לפנות מקום לחוזה מקסימום בתקרה וליצור ביג 3 לצד דונצ'יץ' ובזינגה. המבחן שלהם הוא האם יצליחו באמת להשיג שחקן טוב יותר מבארנס בקיץ הקרוב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לגבי פילדלפיה

נראה לי שהטרייד על האריס היה הכנה לעונה הבאה שבה הם כנראה יפרדו מבאטלר.
חברתית זה כנראה לא עובד כל כך כשיש עודף אגו בקבוצה ובאטלר ואמביד לא הכי מסתדרים ביינהם.
לא שבפילדלפיה ישמחו אם הוא ילך אבל נבנתה שם יופי של קבוצה שתישאר כזאת גם בלי באטלר והם בהחחט עשונאת כל המהלכים הנכונים כדי לדבר חזק בצמרת גם בלי שחקן כזה או אחר.
&nbsp
&nbsp

Krit123

Well-known member
ניסוי הכלים הראשון של פילי עבר בהצלחה, דווקא מולנו

הבעיה המרכזית שלהם הייתה קליעה, על הספקטרום שבין רדיק לסימונס ישבו קלעים מעל/מתחת לממוצע (צ'אנלדר, מוסקלה, שאמט*), אותם הם המירו בשוטר מעולה מכל הטווחים ש(לא פחות חשוב)יכל ליצר לעצמו.
*שאמט אומנם מעל 40%, אבל בכל זאת רוקי שלא ברור עד כמה אפשר לבנות עליו בשני הצדדים לעומת האריס שישמש אותם קרוב ל-40 דקות בפלייאוף.

אגב הם צירפו גם את ג'יימס אניס מיוסטון תמורת draft considerations, אני לא יודע מה יוסטון מקבלת בפועל, אבל זה עוד צירוף טוב לרוטציה.
פילי עדיין צריכה רכז, למרות שטי ג'יי מקונול נלחם הוא נופל משמעותית מרוזייר, ואן פליט, אפילו ג'ורג' היל.

האריס קלע 5 נק' מהירות (סיים עם 14-8-3 באחוזים טובים) והוסיף אסיסט, קשה לי לחשוב על קבוצה שהוא לא יכל להשתלב בה עם סגנון המשחק שלו. היכולת שלו לשמור על 2-3 עמדות ביחד עם סימונס ובאטלר היא תוספת לא פחות קטלנית.

מי שהרג אותנו היה דווקא ג'יי ג'יי, 34 נק' (11-15 מהשדה, 6-7 מחוץ לקשת ומהקו), מאליק ביזלי לא הצליח להישאר איתו, ברגע שאתה נותן לו כמה מבטים פנויים גם הקשים יותר יפלו.
היו קולות של דריסה אבל לקראת המחצית התאוששנו (הגיע לנו לקחת את זה), חוסר התיאום בפילי התבטא בשתי שריקות לשלוש שניות בצבע (בהתקפה) כתוצאה מעודף מסירות ומיקום בעייתי.

אמביד סבל מקלקול קיבה בימים האחרונים וזה הורגש, לא הפסיק להחטיא מתחת לסל אבל עשה כמה מהלכים גדולים בהגנה. ברט בראון חלק את דקות הסנטר בינו לבין בובאן (זה יוצא 4.35 מטר, 245 קילו במצטבר) שגם ערך בכורה, פחות מוצלחת בזו של טוביאס.
באטלר היה שם בשביל להתברבר עם הכדור ולקלוע זריקה קשה מידי פעם, הוא ניצח לבדו את דנבר מהקו (14-14 לעומת 12-13).

עוד נקודה ששווה לשים לב אליה, כשיש כל כך הרבה כישרון התקפי על המגרש אתה מכריח את ההגנה להמר על הרע במיעוטו, משמע שלשות פנויות (לגמרי) של קלעים בינוניים (במקרה הזה באטלר ומייק סקוט). זה אולי נשמע מעוות, אבל אני לא חושב שקלעים שהם די שייקי רוצים לעמוד כל כך לבד על קשת השלוש כשכולם מסתכלים עליהם And dares them to shoot. מרגיש שיש להם בעיקר מה להפסיד, אם החטאת אתה 'מסומן' כמי שאולי יתקע את ההתקפה, ואם קלעת אז זה מובן מאליו - היית פנוי אחרי הכל. אני חושב שבאטלר מעדיף לקלוע מתוך שטף התקפי, רצוי עם יד בפנים כדי לקבל קרדיט.
ניהול האגו יהיה האתגר המרכזי שלהם, האבסורד הוא שהכי קשה לרתום שחקנים להילחם בו, שלא כמו להתאמץ יותר בירידה להגנה נניח. האחריות תיפול על ברט בראון, הוא כנראה ישמש כשעיר לעזאזל במידה ולא יעשו לפחות גמר אזורי.

fatnoam

Active member
רציתי גם לשים פוסט כזה

1. אני יודע שכולם מתלהבים ממירוטיץ׳ למילווקי, ולא הזכרת שעם הגיוון של יאניס הבאקס יכולים לשחק עם שלושתם (יאניס, ניקו, ברוק) אם ירצו. לדעתי הטרייד הזה הוא more of the same. לבאקס לא היתה בעיית קליעה. זה לא פתר את אי היציבות של בלדסו, את הבינוניות סנל ושאר הבנץ׳. לדעתי גם מירוטיץ׳ לוקח הרבה זריקות ולא קל לשלב אותו בקבוצה (קיבל בוקס על אגואיזם מבובי החולה פורטיס). הטרייד הזה לא יעזור כשבלדסו יקבל בראש מרוזייר שוב. הייתי שמח לראות בבאקס איזה וטרן שיכניס נסיון וקשיחות, ווס מת׳יוס היה מלהיב אותי הרבה יותר.
&nbsp
2. האריס לפילי - אחלה פיט, אין ספק. אני חושב שיש להם סיכוי טוב להשאיר אותו בקיץ. שימו לב עד כמה חריג בן סימונס - בגלל שהוא פוינט גארד גבוה, הם יכולים להרשות לעצמם לשחק עם 2 קטן (רדיק, שחווה את העונה הטובה בקריירה אולי, בגיל 34). כמו כן הם יכולים לשלב סקורר אחר לחמישיה, כי סימונס לא צריך לקלוע בשביל להיות אפקטיבי. כמו כן, האריס הוכיח השנה שהוא אייסו פלייר ברמה גבוהה, מה שיוריד את הלחץ מג׳ימי שעושה את כל מהלכי האייסוז בקלאץ׳. ג׳ימי מקבל את קוואי? ג׳ימי מקבל דאבל טים? אחלה, יש לנו עוד סקורר מוכח לקלאץ׳. ווינג. חשוב מאוד. פילי משכנו את הרוחב והעתיד של הקבוצה בשביל השנה, ועשו זאת באופן מעורר כבוד.
&nbsp
3. ג׳ונתן סימונס לפילי - שוב, הצלחה מסחררת של הסיקסרס. נסיון פלייאוף, קשיחות, סייז, יכולת מוכחת להתפוצץ במשחקים נכונים. כל הכבוד לאלטון בראנד, GM השנה.
&nbsp
4. גאסול לטורונטו - לדעתי ישפיע פחות. עם 3 גדול כמו קוואי אתה לא רוצה לסתום את הצבע, ולכן זה עובד כל כך טוב עם סיאקם ואיבאקה. ברור שגאסול הוא שדרוג על יונאס, אני בספק אם הוא יחזור להיות עוגן הגנתי ואם הוא באמת ישנה משחקים בפלייאוף. גם כאן, לאורי וגרין נשארים נקודות התורפה של הראפטורס שלא עשו יותר מדי בשביל לטפל בזה. מצד שני, שקייל לאורי זו נקודת התורפה שלך, כנראה שעשית משהו טוב.
&nbsp
5. בארנס לסקרמנטו - אחלה טרייד. ירד לי מזמן מבארנס, אבל אני שמח שהוא מגיע לסקרמנטו שמייצרת כבר עכשיו רביעיה של שחקנים צעירים עם פוטנציאל גבוה - בארנס, פוקס, הילד ובאגלי. לדעתי זו גם פעם ראשונה שבארנס מגיע לקבוצה צעירה, ואולי זה יעזור לו להסתגל יותר לכדורסל החדש, או להיות יותר ממוקד ואפקטיבי באלמנטים של הכדורסל הישן שהוא משחק כמו המיד ריינג׳ ג׳אמפר או הפוסט אפים שלו. טרייד מאוד חיובי לסקרמנטו שנראים מצויין השנה.

rapgamer4ever

New member
אני יודע שאתה לא מתלהב ממירוטיץ'

אבל בוא נאמר שאם מילווקי פוגשת מצ'אפ שינצל את לופז בצורה שתקשה להפעיל אותו, זה אומר בעיקר יותר דקות לאיליאסובה וטוני סנל. מירוטיץ' קלעי טוב מהם בהרבה ובאופן כללי שחקן עדיף.
הוא גם מסוגל לייצר לעצמו טיפה, לדעתי יהיה לזה מקום בדקות שיאניס נח כי מידלטון גם ככה גבולי בתור אופציה התקפית שנייה בקונטנדרית.
&nbsp
אני דוקא מחזיק ממילווקי השנה. יש 4 קבוצות ממש חזקות במזרח והכל פתוח אבל אם אני חייב לבחור פייבוריטית בשלב הזה אקח אותם.
&nbsp
אני גם מחזיק ממת'יוז אגב, אין ספק שהוא תוספת מבורכת לכל קבוצה תחרותית.

fatnoam

Active member
כן אתה צודק

איליאסובה הוא פילר, אני חושב שהוא על גבול הלגיטימי בליגה. סנל יום עסל שבוע בסל... אז כן בהחלט מירוטיץ׳ שדרוג עליהם. הוא פשוט בא עם ״גיבנת״ - וצריך להבין אם זה יוכל להסתדר. השיטה שבודנהולצר הביא מהספרס מטיבה עם אירופאים לרוב, עם זאת יש לציין שסרבים הם הכי בעייתיים. מירוטיץ׳ חטף אגרוף כבר, הזוניה (ששיחק בברצלונה) אמר שמסי צריך לבוא לראות אותו ולא the other way around, את מרקו יאריץ׳ בזמנו זרקו מהליגה על חרא של גישה. לך תדע. אני חושב שעל המגרש זה ישתלם להם פחות מעל הנייר.
&nbsp
אני ממש אשמח אם מילווקי יצאו מהמזרח. האם אני חושב שהם פייבוריטים? פילי נראים מפחידים, בוסטון סגל מאוד רחב, ולטורונטו מתישהו יישבר המנחוס, לא? אם הייתי צריך להמר על 100 שקל הייתי לוקח את מילווקי. אם הייתי צריך להמר על כל החסכונות שלי, אז כנראה הייתי הולך על פילדלפיה שהנייר מראה שהיא הכי חזקה.

למעלה