מירה

mmira0

New member
מירה

שלום : יש לי תאומים בני 8 עם ADHD מטופלים בריטלין , מוכרים בעיריית נשר במח' נפש, והשנה לפי וועידת השמה הם התקבלו לכיתת חינוך מיוחד , בבה"ס רגיל אבל אתמול המורה שלהם מתקשרת לספר לנו, שהיא התעייפה ומודיע לנו שלכיתה אין תקןוהיא לא נחשבת לחינוך מיוחד ולכן לא מגיעה להם כלום. וזה אחרי שהם היו בגן חינוך מיוחד וגם יש להם נכות כללית מביטוח לאומי 50% ,ועכשיו אחרי שסמכנו על כול המערכת (לא מאשימה את בה"ס) עכשיו לילדים אין ריפוי ועיסוק, תראפיה באמנות ועוד..... (לפני שהחליטו את זה רשמנו את הילד לריפוי ועיסוק פרטי 380 ש"ח לחודש המורה אמרה חבל הם מקבלים את זה בבה"ס ביטלנו את זה ועכשיו אין מקום). בקיצור לא מספיק מה הילדים סובלים למהלא נותנים להם קצת כבוד ומקיימים את מה שהבטיחו במשרד החינוך. לאן לפנות בבקשה???????????

zivadina

New member
זכויות במערכת החינוך - את עזרתכם

אני מקווה שהחברים יעזרו כאן. בנוסף, ביום ב' בלילה תייעץ כאן דפנה זילבר, מומחית ללקויות למידה שעובדת במשרד החינוך. אני מקווה שגם היא תוכל לעזור לך אחרי ההורים שלנו. תדאגי לצרף שאלה לשרשור השאלות שנפתח לה לקראת יום ב'.

שלום מירה, לשאלתך

ילדייך הופנו לכיתת חינוך מיוחד, כלומר - ה'אין תקן' זה לא בעיה שלך. הם אמורים ללמוד בכיתת חינוך מיוחד ואם אין באיזורכם אז אמורים לעזור לכם בהסעה. בני 8 זה בערך כיתה ב'-ג', וזה אומר שבכיתה 'עם תקן' מגיע להם כשעה שבועית של תראפיה זו או אחרת :ריפוי בעיסוק/קלינאית תקשורת/טיפול באמנויות. ההחלטה איזו סוג תראפיה תהיה תלויה, לצערנו, גם במלאי, וגם בשיקולים נוספים, וכאמור, מדובר בסך שעות כמספר הילדים בכיתה. זה עפ"י החלטת המפקחת האחראית על שעות שח"מ (שעות חינוך מיוחד) ולא תלוי בהחלטה מקומית של המתי"א או של ביה"ס. יתכן ושווה לבדוק עם המפקחת של החינוך המיוחד באיזורכם, עם מנהל ביה"ס, וחשוב שתזכרי שזכותך לקבל את הזכאות הנ"ל ובהרבה מקרים, כשהורים מתחילים להגיב, הזכויות המגיעות להם בדין אכן מגיעות לבסוף. בהצלחה.

mmira0

New member
תודה רבה

בעלי באמבת מתחיל לדבר עם כמה אנשים ביום ראשון, אז תודה רבה . ועם לא יעזרו הדיבורים תמיד יש את התיקשורת. המורה בעצמה ביקשה מבעלי עזרה. בזכות בעלי נפתח גן שפתי (חינוך מיוחד) בעיר נשר ושם הילדים שלנו למדו, אז לכן הם מבקשים את עזרתו שנית כי אנשי מקצוע (המורה , המנהלת , ועוד.... התייאשו מהבטחות).

ממליצה לפנות למפקחת ח"מ באזורכם

במהירות האפשרית. להפעיל לחץ ולדרוש מענה. אנא עדכנו אותנו בהתקדמותכם, אולי נוכל להמליץ בהמשך שוב, בהתאם לתשובות שתקבלו.

mmira0

New member
תודה

בעלי יצר קשר עם זבדה אחראי על החינוך בצפון. ואמר שלוקח את הטיפול בזה שניתן לו כמה ימים.

למעלה