מירב שאלה לי אלייך

מירב שאלה לי אלייך

כפי שהבנת אנו מצפים לתינוק בעזרת השם לקראת החגים . ורציתי לדעת האם עליי להשיג טפסים מהעבודה לגביי חופשת הלידה לה אני זכאית? ומה קורה לגבי דמי הלידה?? (ומה מגיע לפונדקאית שלנו?) איזה טפסים? האם עליי למלא טפסים בביטוח לאומי? אציין שנכנסתי לאתר של הביטוח הלאומי ומצאתי שם טופס ששייך לאימוץ... לגבי פונדקאות לא מצאתי דבר. (הבנתי שאת התשלום עבור חופשת הלידה אקבל רק לאחר קבלת צו ההורות). בקיצור, אשמח אם תנחי אותי מה עליי לעשות והאם ניתן לזרז את התהליך כולו. תודה מראש .

מירבי*

New member
הלידה

עליך להודיע למקום עבודתך על הלידה הצפויה, הם מצידם צריכים לנהוג איתך כפי שהיו נוהגים לו את היית בהריון. את התביעה מביטוח לאומי לגבי דמי הלידה להם את זכאית את יכולה למלא רק לאחר קבלת צו ההורות. הפונדקאית זכאית לקבל את מענק הלידה ואת זאת מסדירים במשרד קבלה ושחרור חולים בבית החולים בו תלדו. העובדת הסוציאלית שאיתה יצרתם קשר סביב שבוע 22 אמורה לדאוג לטפסים שאיתם תיגשו בבוא העת לקבלת צו ההורות ומשם לביטוח לאומי ומשרד הפנים לשם רישום הילד על שימכם. בהצלחה ואני כאן לכל שאלה

האם....

אני צריכה להודיע בעבודה על הלידה הצפויה?? למה? אני לא אמורה פשוט לבוא לקחת את הטפסים אחרי הלידה??? הבנתי מפקידת הסעד שאת התביעה לביטוח לאומי ודמי הלידה אוכל לקבל רק אחרי מתן צו ההורות אבל תודה בכל זאת על המענה שלך. את הטפסים לקבלת צו ההורות כבר קיבלנו מזמן מפקידת הסעד. לא הבנתי מה קורה עם הביטוח הלאומי? ומשרד הפנים? כיצד זה מתבצע בכל זאת?? ותודה על התשובות לשאלות זה מסייע מאוד.

מירבי*

New member
תשובות

מקום העבודה שלך צריך להיערך להיעדרות שלך לצורך חופשת הלידה המגיעה לך על פי חוק, זו הסיבה שאת מחוייבת להודיע להם כמה שיותר מהר (לפי החוק בחודש חמישי), במידה והם מתכוונים להביא מישהו שימלא את מקומך בזמן החופשה הם צריכים לדעת מזה. 48 שעות מרגע הלידה תגיע פקידת הסעד הארצית לבית החולים שבו תלדו ואז תחתים אתכם ואת הפונדקאית על מסמכים, עם המסמכים האלה אתם ניגשית לבית משפט לענייני משפחה הקרוב למקום מגוריכם ופותחים תיק לקבלת צו הורות, בתוך שבועיים לערך יזמנו אתכם לדיון ואז תקבלו ביד מסמך שאיתו תיגשו למשרד הפנים לרשום את הילד על שימכם ולביטוח לאומי כדי לתבוע דמי לידה ומענק לידה עבורך. בהצלחה

תודה על התשובות

עזרת לי מאוד. ותודה על שהתייחסת לבקשתי. שאלה קטנה נוספת לי אלייך: מה לגבי קופ"ח?? הבנתי שהתינוק מבוטח ע"י המדינה בכללית... מה קורה לגבי טיפת חלב?? ואם הכל תלוי במתן צו ההורות אנו חייבים להחליט על שם ליילוד ממש ברגע שהוא נולד... (אחרת איך נגיש הטפסים? ועדיף כמה שיותר מהר מכיוון שהכל מתעכב בגלל ההמתנה לצו ההורות). שוב תודה לך על ההקשבה והמענה.

מירבי*

New member
שם לילד

זה נכון, עליכם לבחור שם וכשפקידת הסעד תגיע לבית החולים לאחר הלידה תצטרכו למסור לה את שם הילד. אני בטוחה שיש לכם כמה רעיונות לשמות ואם עוד אין, בפורום שלנו בטח ישמחו לתת לכם רעיונות נוספים
לגבי קופת החולים זה נכון, עד למתן צו ההורות הילד מבוטח בקופ"ח כללית על חשבון המדינה, עם השלמת הרישום שלו בתעודת הזהות שלכם תוכלו להחליט באיזו קופה לרשום אותו. לגבי טיפת חלב, הם נותנים שרות לכל קופות החולים, בררי איזו תחנה קרובה למקום מגורייך וצרי איתם קשר לאחר הלידה. איזה כיף זה להתעסק בתכניות שלאחר הלידה
בהצלחה

כן זה כייף אך עדיין מוקדם מדיי...

רציתי לשאול לגבי הלידה עצמה.... הפונד' שלנו לא רוצה לדבר על אפידורל... היא מתכננת לקבל שם רק טישטוש.... מה דעתכם? קראתי שחומר הטישטוש ...עובר לעובר... יש סיבה לדאגה???

ערב טוב .. שוב שאלות....../images/Emo5.gif

הייתי רוצה לשמוע מה דעתכן על קבלת טישטוש בלידה??? כבר ציינתי שקראתי שזה מגיע גם לעובר.... אני חייבת לציין שיש לי לא מעט חששות מהעניין... אודה לשמוע חוו"ד מתוך נסיון. תודה.

עָנת

New member
טישטוש בלידה/פטידין../images/Emo70.gif

הי אם הפונדקאית שלך רוצה להמנע מאפידורל,נראה לי שטישטוש בוודאי שלא יזיק לעובר,ויחד עם זאת זה יהפוך את חויית הלידה לפחות מכאיבה ויותר נעימה. בלידה שעברתי,קיבלתי טישטוש(ללא אפידורל,מסיבה רפואית) ולא קרה שום נזק לתינוקת שלי
.

יופי תודה נרגעתי.

אם אין פגיעה בעובר אני שקטה. רק חבל שהיא תסבול... אני לא מבינה את העניין הזה .

לפעמים אפידורל גם גורם לנזק ...

כבדי את רצונה של הפונדקאית שלך ותמכי בכל החלטה שלה (האמיני לי היא לא ילדה קטנה ). גם אני ילדתי את בנותי עם טישטוש בלבד ולא סבלתי !!!! בהצלחה

למעלה