מיקרופון דינאמי

1Reebok

New member
מיקרופון דינאמי

שלום חברים
שאלת תם..

אני יוצר מוזיקה, מה שנקרא "חובבן רציני".
יש לי מיקרופון Yeti של Blue ואיתו אני מקליט את רוב המוזיקה שאני מקליט (הקלטה ישירה אני עושה עם Akai EIE Pro).
אני מהרהר לגבי רכישה של מיקרופון דינאמי מוצלח לצורך הקלטה של שירה ונגינה בכלי נגינה אקוסטיים, ורציתי לשמוע את דעתכם בנושא..
האם אני צריך בכלל, טווחי מחירים (ברור לי שזה כמו לשאול "כמה עולה כלי רכב?", אני לא מצפה לתשובה ספציפית), פירמות יותר או פחות מוצלחות, מכשולים להזהר מהם וכ'ו.

ותודה מראש

Dudi Tamir

New member
תשובה:

מומלץ מקרופון קונדנסר!
* רצוי שהמרחב הקלטה יהיה אקוסטי ככל האפשר - אם שתקנה "מגן שירה אקוסטי".

אני מקווה שאתה יודע מה ההבדל בין מקרופון דינאמי לקונדנסר...

אם יש לך להשקיע 1000ש"ח אתה יכול לקנות מקרופון קונדנסר שיעשה את "העבודה" לצרכים שלך.

תחפש בגוגל מקרופון קונדנסר לקניה - תקבל הרבה תוצאות.

בהצלחה.

1Reebok

New member
אני מכיר היטב את המבנה של שניהם,

גם של הקונדנסר וגם של הדינאמי, ואת דרך הפעולה וכ'ו, אבל פירמות אני לא מכיר... תודה!

Dudi Tamir

New member
תגובה:

סורי, לא ראיתי שיש לך קונדנר...
בכל מקרה, אני לא רואה שיש צורך במקרופון דינאמי.

למה "שיקנה קונדנסר"??

יש לו אחד - שמספיק להכל

הBLUE - YETI הוא מיקרופון סבבה ביותר לצרכים שלך, נשמע לא רע על שירה, ניתן להקליט בו הקלטת חדר נחמדה (אפילו גיטרה ודומיו בסטריאו)

במקרה כמו שלך ששרשרת הסאונד היא ברמה נמוכה עד לא קיימת לא יודע כמה שווה להשקיע מעבר

לגבי דינמי, הסיבה היחידה שאני רואה צורך בקניית דינמי אם אתה מרגיש שההקלטות יוצאות עמוסות רעשים, מעבר לזה תשקיע את הכסף בדברים יותר פרקטים עבורך

kirkagur

New member
דינמי

לדעתי תמיד אפשר למצוא שימוש לדינמי טוב באולפן ביתי. במחיר של קונדנסר סביר (2000-3000 שקל) ניתן לקנות דינאמי מצויין כמו Electro Voice RE20 או Shure SM7
בחלק גדול מהאולפנים הביתיים (בגלל אקוסטיקה לא טובה וסביבה רועשת), ניתן להגיע לתוצאות טובות בהרבה עם מיקרופון כזה, לפחות בהקלטות שירה (בהקלטת גיטרה אקוסטית וכלים אחרים זה יכול להיות בעייתי).

מסך אקוסטי יכול להיות השקעה טובה בחדר לא מטופל (למרות שלא יפתור את בעיית הרעש אם קיימת)

וכמובן פרהאמפ טוב זו תמיד השקעה מצויינת שתשדרג כל מיקרופון וכל הקלטה.

כאן ניתן לקרוא עוד על מיקרופונים

למעלה