דעתי בין שתיכן
אני דוקא כן בעד הצעצוע - בתנאי
שיהיה מהסוג היותר מוצלח ולא ממש פשוט. משתי סיבות: קודם כל יש כאלה ברמה גבוהה יחסית - כמו כל דבר - תלוי בסכום שמוכנים להשקיע. הסיבה השניה היא הערך למכשיר - קודם כל לראות אם הוא באמת בכיוון הזה, ורק אחרכך לעלות ברמה. גיליתי שאם מייד בדרישה הראשונה אני קופצת לתשובה הכי מתוחכמת/יקרה/מתוסבכת - אני מוציאה להן את הרוח מהמפרשים יותר מהר מאשר אם אני נותנת להן לשאוף לדבר האמיתי קצת יותר - ובינתיים בוחנת את הרצינות של העניין באמצעים דומים (ככה היה אצלינו עם פסנתר, עם חליל ועוד).
דעתי בין שתיכן
ראשית בגלל ענין גילו של הילד עליו מדובר. ילד בן 10, בייחוד אם הוא מחונן, לדעתי כבר ירצה לערוך מחקרים שאולי עבורם מכשור פשוט מידי בהחלט לא יהיה מספק. חוץ מזה, אני מאמינה שכשהילד בוגר ואחראי עדיף לרכוש לו היום את המכשור היותר משוכלל ויקר, אבל בזה לסיים את הרכישה של סוג המכשור הזה, מאשר לרכוש היום את הזול ובעוד זמן מה את היקר ובמצטבר להוציא סכום גבוה יותר. מצד שני, בהחלט קיים הסיכון שהזכירה צביה, שבסופו של דבר הילד ימאס במכשיר לאחר זמן קצר של שימוש, ואז ככל שההוצאה הייתה כבדה יותר כאב הלב גדול יותר. בנוסף גם הצצתי יום אחד, במקרה, באיזו חנות וירטואלית שמוכרת בין היתר מיקרוסקופים וציוד דומה לילדים (הכל מיועד למשתמש הביתי), במחירים ממש נמוכים (עשרות שקלים עד מאות בודדות של שקלים), והציוד נראה מלהיב ביותר. אמנם המיקרוסקופים לא מגדילים פי 10000 ויותר, אבל הם נותנים הרבה יותר ממה שנותנת זכוכית מגדלת (חלקם אפילו מגדילים פי מאה ויותר). יותר מזה, המכשירים הללו בנויים בצורה כזאת שניתן גם לצאת איתם לשדה ולעשות איתם מחקרים מחוץ לבית, והם מיועדים גם לחובבים, גם לתלמידי תיכון ואפילו לסטודנטים. בעצם הם מתאימים לילד "רגיל" אבל סקרן מגיל 4 או 5 (למחוננים אפילו מוקדם יותר) ועד לאוניברסיטה למי שלומד מדעים. לצערי אני לא זוכרת את כתובת האתר של החנות, אבל שווה לבדוק. אם יש אפשרות אז אפילו הייתי מציעה עם קנית מיקרוסקופ אחד מאלה שבחנות הזאת ולאחר שהילד מראה רצינות להוסיף גם מיקרוסקופ רציני (אם התקציב מאפשר זאת) ובשילוב של שני אלה ניתן להרוויח הרבה יותר.