מיקרה שקרה
שלום
Sorry שקצת הזנחתי כאן עקב אילוצי עבודה, בכל מקרה לפני כשבועיים קרה לי מיקרה שרציתי לשתף כאן, אז מתנדב במג''ב ואחת לחודש קוראים לי למשמרת לכמה שעות.באותו יום שישי בערב היינו באותה משמרת 3 שוטרים בניידת ובשעה 22:00 בערב בערך קיבלנו קריאה מבחורה שעברה ליד קיבוץ פלמחים והבחינה בסוס משוטט שמתכוון לחצות את הכביש והיא הבהילה אותו בחזרה לשדות,כשהגענו למקום לא הבחנו בו-אני ירדתי מהניידת עם פנס ןהתחלתי לחפש ברגל בשדות אחרי רבע שעה הערתי על מקבץ עשבים גבוהים והבחנתי בעיניים מנצנצות,דיווחתי לניידת בקשר והתקרבתי לסוס.הוא היה עסוק בליכוך עשבים והיה א לנוכוחותי האור של הפנס הפריע לו אז כיביתי אותו,כשנעמדתי לצידו בכלל הבחנתי שזו סוסה הושטתי יד בזהירות ללטף את פניה והיא הריחה את ידי טיפה וחזרה ללכך עשבים סימנתי לשוטרים עם הפנס איפה אני והם העירו עליה עם הפנסים של הניידת,כאשר העלומה של האור הייתה עליה הבחנתי שהסוסה קשורה ברגליים הקדמיות שלה,(ראיתי פעם גמלים שקשורים ככה) בחבל עבה מאוד והקשר היה כל כך חזק עד שהוא פצע אותה ושיפשף את רגליה..לקחתי סכין מהניידת והתרתי לה את הרגליים-בעוד השוטרים מדווחים עליה למוקד הגיע משמום מקום בחור ממוצא בדואי וטען שהסוסה שלו! הוראינו למוקד להמתין וביקשנו ממנו ת''ז בבדיקה במסוף התברר שהוא תושב רהט ולא הבנו את פשר ההימצאות שלו ליד הקיבוץ,כבר חשבנו שמדובר בניסיון גניבה ועיכבנו אותו והוא התיישב בספסל האחורי שלח הניידת,אסור לי לחשוף פרטים על אותו בחור-רק אגיד שבבירור מול המוקד התברר שהוא ועוד כמה מהמשפחה שלו התמקמו אוהל ליד הקיבוץ ובעתיד יוגש צו פינוי נגדם! בכל אופן כששאלתי אותו למה הוא קשר את הסוסה בצורה כזו.הוא טען שהיא בורחת לו ורצה בשטח והסוסים האחרים שלהם בורחים איתה ביחד,התעצבנתי עליו ובטון גבוהה הפצרתי בו שזו לא סיבה לקשור ככה את הרגליים שלה והסברתי לו שאני יכול לעכב אותו לתחנה ואף לעצור אותו.הוא מצידו לא התלהב ממש (כניראה הוא כבר מנוסה עם המשטרה)בסופו של דבר הגעתי איתו להסכמה שם לא קושרים ככה,וגם לא חיות אחרות.הסוסה חוץ מהשיפשופים ברגליים הייתה במצב טוב ולא רזה ולכן לא הייתה לי עילה לבצע החרמה.(גם ללכת למצוא מישהו שיסכים לקבל אותה היה חתיכת משימה) אמרתי לו שבפעם הבאה שאחזור ואראה שהוא מזיק לחיות שוב הוא גם ייקנס גם ייעצר וגם החיה תוחרם,וזהו דיווחנו על האירוע ונסענו משם לעצור טייסים על הכביש.. מישהו יכול להביא לי מס' טל' במיקרה הצורך שאוכל להתקשר ושיהיו מוכנים לקבל סוס או חמור ללא כל הסחבת? תודה ואחלה סופ''ש
שלום