מיקום של מטבח

Ecco

New member
מיקום של מטבח

שלום דנה, אנחנו נמצאים בשלב החשיבה שלפני שלב התכנון של בית חדש. יש לי שתי שאלות מהותיות לגבי מיקום האלמנטים השונים בבית. האדריכלית שלנו אומרת שבעיניה המטבח משמש בתור ה"עין של הבית" במובן זה שרצוי בעיניה שיפנה לרחוב. מה דעתך על כך? איך זה משתלב עם תורת הפנג שוואי? ושאלה שניה, כלפי איזה כיוון עדיף למקם את היציאה המרכזית מהסלון - צפון מערב או דרום מערב? הרבה תודה על תגובתך, עינת

דנה A

New member
החלטה על מיקומים

ערב טוב עינת, השאלות שהעלת הינן באמת מהותיות - מיקום של מטבח ומיקום יציאה מרכזית מהסלון הם אכן בעלי חשיבות מאוד גדולה בבית. למיקומם בבית ישנה השפעה מאוד גדולה על זרימת החיים המשפיעים על כל בני הבית. כאשר אני צריכה להחליט על מיקום של מטבח - ובהם למקם תנור, כיריים, שולחן אכילה - אני בוחרת עבורם את המיקומים שבהם הם יעצימו פוטנציאל חיובי הקיים במיקומים הללו - מבחינת שפע, בריאות ומע' היחסים. מיקומים ברמה שכזו מחליטים עפי' מפת הכוכבים המעופפים של הבית - שמתבצעת ביעוץ מקצועי ומעמיק. מאחר ובניית בנית הנה זמן אידיאלי לבניית הבית באופן שיהיה מותאם לצרכים האישיים שלנו ברמה הפרקטית היומיומים ובעל פוטנציאל אנרגטי חיובי והרמוני התורם לחיינו. את יכולה לקיים המלצות אוניברסליות הקיימות בפנג שואי, שאינן ספציפיות לביתך שלך, אלא כלליות (עפי' הכוכבים המעופפים, ישנן המלצות שלעיתים מנוגדות לכללים האוניברסלים!) המלצות אוניברסליות לבית הן עפי' הבגואה - החלוקה של הבית ל- 9 ריבועים = תחומי החיים- בטכניקה זו כל כיוון מצפני מייצג בן משפחה, אלמנט, עונה, מספר, כיוון ועוד.. עפי' הבגואה מומלץ שלא למקם מטבח באזור הצפון מערבי למשל, כי הוא מייצג את דמות האב כמו גם שירותים/מקלחת. כנ"ל לאזור הדרום-מערבי המייצג את האמא! השיקול כמו שאת רואה אינו המיקום הצופה על הרחוב, אלא המשמעויות העמוקות יותר הנגזרות. ברמה הכללית לא היה מומלץ למקם חדר שינה כשהראש פונה לכביש ראשי. השיקולים בבחירת מיקומים לפונקציות השונות בבית הינם רבים ומורכבים. על כן ניתן לאמץ רק את החוקים האוניברסליים, הכלליים או להעצים את הפוטנציאל החיובי של הבית והחיים. שתפי אותנו בהתקדמותכם ערב טוב דנה

Ecco

New member
דנה - תודה רבה

על תגובה מפורטת, שחפשה בפני יותר משידעתי בנושא של פנג שוואי. אני נעזרת בסםר שיש ברשותצ כבר כמה שנים בשם פנג שוואי מעשי, של סיימון בראון, יכול להיות שפיספסתי שם את הנושא של כוכבים מעופפים. האם שי ספר אחר או אתר באינטרנט שאת ממליצה עליו, כדי שאוכל לנסות ולהשתמש עוד בידע בפנד שוואי בתכנון הבית? בתודה רבה, עינת

דנה A

New member
ידע וקריאת ספרים

בוקר טוב עינת, שמחה שאת מגלה טפחים נוספים מן הפנג שואי, ונהנית מההתעניינות שלך. הספר של סיימון בראון הוא רציני ופרקטי, ומדריך את הקוראים בארגון הבית עפי' שיקולי הבגואה. בספרו הוא לא מתייחס לכוכבים המעופפים, רק אומר שקיימת השיטה, אך לא מתאר או מפרט, וזאת מכיוון שלימוד האסכולה הזו הנו לימוד ארוך ומעמיק, בשל המורכבות הטכניקה. הספרים שפורסמו בנושא הפנג שואי עוסקים רק בבוגאה וזאת כי ההנחה הבסיסית של החלוקה ל- 9 כיוונים הנה קלה להבנה לציבור ומסיבה זו מתמקדים בנושא זה. בפועל ביעוץ מקצועי (תלוי כמובן! במקצועיות היועץ) בית מנותח עפי' שיטות שונות, בינן הכוכבים המעופפים-לבדיקת הבית וההחלטות למיקום כל פונקציה בבית, אסטרולוגיה סינית להתאמה מירבית בין הדייר לחדר, שיטות מתקדמות יותר לחיזוקים אישיים בבית (עפי' תאריך הלידה של הדירים), ומאחר ובניית בית אינה מצב יומיומי, ממליצה בחום להעזר ביועץ מקצועי. בעיקר כי אנו נמצאים כעת בעידן 8 - וישנם צירופים לא-קלים בעידן זה שבאים לידי ביטוי באזורים שונים בבית, למשל צירוף כוכבים 2-5 שאינו תומך בבריאות ושפע. כפי שציינתי נושאים אלו אינם מטופלים בספרים ואף אינם מצוינים, וזאת בשל מורכבותם. חלק מן ההשפעה של הספרים בשל התעלמותם מן המורכבות מותירים רושם כי הפנג שואי הנה טכניקה קלילה העוסקת במיקום של חפצים או רהיטים, כאשר בפועל מדובר בידע מאוד עמוק, רציני ומורכב. כך שהיחס לספרים הוא אמביוולנטי - הם מעוררים את הסקרנות ומפיצים את הידע, אך עם זאת לא מציינים כי הספר עוסק ברמה הבסיסית הראשונית. הספר היחידי בעברית שעוסק באסכולת הכוכבים המעופפים הנו הספר "עידן 8" של זהר אהליאב. אני אשמח לשמוע על ההתקדמות ולעזור עד כמה שאוכל יום נפלא דנה

למעלה