מיקום הגרף

benda2109

New member
מיקום הגרף

המיקום של הגרף בחלק הכמותי תלוי ברמת הגרף? ז"א אם הגרף מופיע בשאלות הראשונות זה אומר שהוא קל ואם באחרונות זה אומר שהוא קשה. המדריכה שלי אמרה שזה לא משנה, אבל מדריכה ממכון אחר אמרה שזה מאוד משנה. דעתכם ?

זה נורא נורא תלוי..

ברוב הסימולציות שעשיתי המיקום של הגרף כן מעיד על הרמה שלו.. אבל.. שום דבר לא קבוע ומוחלט (ובטח בפסיכומטרי :)) נתקלתי גם בסימולציה של אנקורי שהגרף היה בשאלות האחרונות של הפרק וזה דווקא היה גרף נורא פשוט והצלחתי את כולו , שזה נדיר.. אני מציעה דווקא להשאיר את הגרף לסוף, לא משנה איפה הוא נמצא , כי אני תמיד מפחדת שזה ייקח לי יותר מדקה לשאלה ואז יהיה לי פחות זמן לשאלות אחרות..

tuluse

New member
לפי מה שאני יודעת...

המיקום של גרף בהחלט משנה... הרי הסדר בשאלות בכמותי חשוב-השאלות הולכות מן הקל אל הקשה. אז לא נראה לי הגיוני שבסוף המבחן, כשהשאלות אמורות להיות הכי קשות,אם יש גרף הוא יכול להיות פתאום קל. סביר שהוא יהיה יותר קשה מאשר גרף שהגיע בשלב מוקדם יותר. ואגב, ממה שאני שמתי לב, לא קורה שהגרף הוא השאלות האחרונות ביותר. בד"כ באמצע.

tuluse

New member
ואני לא יודעת לגבי סימולציות.

אני מדברת על המבחן האמיתי, לא סימולציות של המכונים.

benda2109

New member
מה שאת אומרת נשמע הגיוני

אבל מצד שני, גם בחלק המילולי לדוגמא - לפעמים מופיעים השלמת משפטים לפני הפטל שנחשבים מהירים וקלים יותר.

tuluse

New member
מממ...

לא יודעת. האמת שלא יצא לי לראות מבחן אמיתי שבו השלמות משפטים היו לפני הפטל...

tuluse

New member
וחוצמזה...

אל תשכח שבמילולי זה לא אמור להיות מהקל לקשה. זה פשוט הולך לפי נושאים. במתמטיקה לא ישימו לך את השאלות לפי נושאים-קודם גיאומטריה,אח"כ אחוזים וכו', אלא לפי הקושי. הרי סה"כ יש סדר קבוע במילולי-מו"ב, אנלוגיות, פטל, השלמות משפטים, הגיון והבנת הנקרא אחרון. מישהו אמר שקטע הבנת הנקרא בהכרח תמיד קשה יותר מאנולוגיות? מהגיון? ממש לא. כי זה לא מזודר לפי קושי, אלא לפי נושאים.

tuluse

New member
וואלה...

אוקיי, אז סבבה. אבל עדיין אי אפשר להשוות את זה לכמותי. בגלל שבכמותי זה כן מהקל אל הקשה ובמילולי לא. לכן איפה שהגרף נמצא כן יעיד על רמת הקושי שלו (ושוב, הוא בד"כ באמצע כי רמתו בינונית ביחס למבחן). אבל זה שהשלמת משפטים בא לפני פטל,לאו דווקא אומר שזה אומר שהפטל יהיו יותר קשים מהשלמת משפטים, כי במילולי זה לא הולך לפי הקושי.

למעלה