נכון אמרתי
הבן, יש סדר לוגי לשאלות. שאלה ראשונה - נתון לפנינו עולם מרכב ומתחכם מאד מאד מאד (לא עד אינסוף. בסדר?). והשאלה היא - האם כל המרכבות והתחכום הזה הם תוצאה של תהליכים טבעיים מקריים לחלוטין או שבורא שביכלתו ובחכמתו לברוא כל זה ברא זאת. אם תבחר לענות - תהליכים מקריים אז נשאלת השאלה איך, אילו תהליכים ובאיזה אופן. ומכיוון שמדובר שתהליכים טבעיים זהו תחומו שבלעדי של המדע ועלינו לפתח תאוריות. אז יש את תאורית האבולוציה. ואני טורח כאן באריכות בהודעות רבות ובהשתמשי בידע מדעי ובעובדות מדעיות אני מנסה לרדת קצת לעומק של משמעות תאוריה מופלאה זו וכן, אני מנסה לעשות ממנה קרקס. ולא מפני שבא לי כך לעשות או שמישהו משלם לי על כך או שאני אוהד איזה פרדיגמת חיים, אלא משום שכך אני רואה זאת לאחר שפעם סברתי אחרת. אבל אם תרד לפרטי הדברים ותראה שאכן תאורית האבולוציה היא קרקס, אז אולי תציץ לרגע על האפשרות החילופית - בורא חכם ברא. ואם זו התשובה, אז אין כאן צורך בשום תאוריה. מי שמחוץ לכל הטבע הנפלא הזה ברא אותו. הוא ברא את הטבע וממילא חוקי הטבע אינם חלים עליו ואין כאן מקום לתאוריות מדעיות. שום דבר אינו בלתי לגיטימי בתשובה זאת. נכון, עדיין שום דבר כאן אינו אומר שאותו בורא מעוניין שנעשה כך וכך או שהוא מתערב בכלל במעשינו או שנתן תורה וכו'. אבל זוהי התשובה הברורה המתרצת בברור איך יש לפנינו עולם מלא חכמה כזה. ולכשתעזוב את השערת האבולוציה המרגיעה את דעתך כביכול ומשאירה אותך בברירת התוהו, ותנסה לחשוב על התשובה בורא ברא ועל משמעותה, ועל השאלות המתחייבות ממנה, למה ברא? ולמה ברא אותנו? ולמה נטע בנו רצון לחיות אך נוטל את נשמתינו ללא שוב? כשתנסה לחשוב על שאלות אלו תוכל להתחיל גם לקבל תשובות ותראה שהתשובות הן בתורה. אבל בינתיים אינך מנסה כלל ואף אתה מנסה לסלקני מהפורום כי כנראה ששאלותי והעובדות שהבאתי מטרידות את מנוחתך ואתה מעדיף לשקוע בחזרה באמונתך הזייתך. אם כך, הייתי מציע לך לעבור לפורום מדע פופולארי.