מיקוד

g v r i e l

New member
מיקוד

אני עושה כמה דברים שונים במהלך היום שדורשים ריכוז כל עניין לגופו וקשה לי למקד מחשבות לכל עניין לגופו גם כשאני מנסה לקרוא במהלך הקריאה אני ממשיך לקרוא באופן טכני אבל המחשבות מטיילות למקום אחר ואני מזהה שקראתי עמוד שלם מבלי להתרכז בתוכן עצמו (מכירים את זה?). אני חייב לציין שאין לי מחשבות רעות (על המצב או מלחמות זה ממש לא מעסיק אותי) אבל המחשבות מתערבות ומתבלבלות אחת בשניה. אתם חושבים שאולי מדיטציה תצליח למקד את המחשבות ואם כן איפה ואיזה סוג אני צריך הדרכה? (קבוצה) או שאפשר לבד תודה

REBURN

New member
מדיטציה טובה להרבה דברים אבל

חשוב לדעת מה הסיבה לכך שאינך מרוכז מדיטציה יכולה להיות כלי עזר אבל הבנת הבעיה לא פחות חשובה ישנם סיבות רבות לחוסר ריכוז הנובעות ממתחים מחשבות בעיה של חוסר קשב שניתן לפתור באמצעים שונים וזה גם טבעי לפעמים שהמחשבות נודדות לפעמים עייפים או הנושא לא מעניין או שנמצאים במקום אחר מצפים באותו רגע למשהוא אחר נסה לבצע את הדבר הבא בזמן שאתה קורא לומד ויש בעיה של חוסר קשב וריכוז נסה להבין למה הפסקת בדיוק באותו הרגע האם משהוא באמת הפריע לך אוליי התנאים הסביבתיים כמו מקום לימוד לא נוח חברים בסביבה טלויזיה צמצום גורמי סביבה יכול לעזור כמובן מדיטציה אוליי תתרום לכך אם יותר לטווח רחוק ולא מידיי בהצלחה

danigl

New member
מדיטציה טרנסנדנטלית טובה מאוד לריכו

שלום לך g v r i e l התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. מחקרים רבים מאוד הראו על עליה ביכולת הריכוז, ביכולת המיקוד, בהבנת הנקרא, בזיכרון, ביכולת הלמידה ועוד ועוד. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. 2. הגוף שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואתה חושב שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, באזור מגוריך, על מדיטציה זו. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

יש פתרון! ../images/Emo24.gif

קל, פשוט ומיידי - איתור מיקוד מונחה. בהצלחה!

למעלה