מיקוד ראייה

מיקוד ראייה

שלום וברכה,
אני מעוניינת לשלוח תלמיד לבדיקת מיקוד ראייה וריצוד עיניים בשל חשש שקשיים בקריאה נובעים מבעיית ראייה.
מי מבצע את הבדיקה הזאת - אורטופטיסט? אופטומטריסט?
איך פונים לבדיקה כזאת? יש צורך בהפניה?

תודה רבה

לשם בדיקת מיקוד ראייה לילד

חשוב ביותר לשים לב שאת פונה לרופא עיניים שמתמחה בילדים ולא רק במבוגרים היות ויש צורך במיומנויות שונות ומיוחדות.
אני פניתי דרך כוכבית 2700 לקביעת תור לילדיי ולצערי כשהגעתי לרופאה היא ציינה בפניי שהיא לא מיומנת (רופאת עיניים מאיכילוב) לבדיקת עיניים של ילדים!!! היא גם הסבירה לי שבדיקות עיניים של ילדים חייבות להתבצע אך ורק עם רופאים המתמחים בזה ולא כאלו הבודקים מבוגרים.
כמובן שבזבזתי חצי יום עבודה וריצות רבות אבל לפחות כעת אני יודעת שכך הדברים אמורים להיות.
הרופאה הנחמדה גם דאגה לי בכך שקישרה אותי עם אחראית המרפאה, שאכן אישרה את מה שאמרה לגבי ההתמחות המיוחדת והצלחתי לבסוף למצוא מישהו מתאים.
אם את מאזור המרכז או השרון אני יכולה לעזור לך אם רשימה של 3 רופאים שקיבלתי מהכללית לשם בדיקה כזו.
שיהיה בהצלחה

ארטופיסט יכול להיות רופא עיניים או אפטמטריסט

שעשו התמחות בתחום לי יש בדרום אחד מעולה ( עובד מאשקלון , קריית גת , שדרות וקיבוצי רמת הנגב )
מעבר למיקוד ראיה יש עוד לקויות ראיה כמו לקות בעיבוד החזותי למשל .
אני פניתי אליו בלי הפניה והוא עלה על הבעיה וטיפל בצורה מעוררת השתהות והצלחה .

zivadina

New member
אורטופטיסטית באבן יהודה

באבן יהודה ישנה מיכל גרין, אוטופטיסית (מומחית מיקוד ראייה) ואורטופטיסית.
היא גם השתלמה בבית ברל בנושא ליקויי למידה, כך שיש לה הבנה של הקשר בין מיקוד ראייה ללימודים.

zivadina

New member
ומן ההיבט הביורוקרטי בקופת חולים...

אצלנו, ב'כללית', צריך להגיע לרופא עיניים, ורק אם הוא משוכנע שיש בעיית מיקוד ראייה, הוא מפנה לאורטופטיסט.
הבעייה היא, שיש רופאים שלא מבינים במיקוד ראייה ועלולים להגיד שהנבדק לא זקוק לטיפול של אורטופטיסט.

כדאי לדעת שאורטופטיסטים עושים אבחון ונותנים טיפול, ובדרך כלל אחרי מספר ידוע של טיפולים ותירגול בבית, הבעייה של מיקוד ראיה נפתרת.

למעלה