מיצערת באגודל

hofnoan

New member
על הפנים

אני מאוד מקווה שאף יצרן לא יתחיל להחליף באופן גורף. בנסיעה ארוכה האצבע תתעייף -מנסיון בטרקטורונים. וגם זה לא נוח. קיצור מסריח.

anigodin

New member
הכנסת את אותו לינק פעמיים - טעות?

או במכוון?

זה דווקא נראה לי די גאוני. כבעל כפות ידיים קטנות, קשה לי מאוד לשמור שתי אצבעות על הבלם ועוד שתיים על המצערת ביד ימין.

לא טעות

כשמכניסים "קישור בגוף ההודעה", הוא שותל את הקישור בכל המקומות שמופיע הטקסט המקושר. במקרה זה, צמד המילים "על זה". הכוונה לקישור אחד ויחיד.

הבעיה שאני רואה עם הפטנט, היא שהאגודל מנוטרל מאחיזה בכידון. כך שכשהאצבעות נישלחות לבלם, לא נותרת אחיזה.

נסו לאחוז בכידון כשהאגודל באויר. לא פשוט. נכון שעם המיצערת החדשה הוא לא בדיוק באויר, אבל הוא צריך להיות משוחרר כדי לתמרן את המצערת.

anigodin

New member
כמה מרחב תמרון יש שם?

אם אני מבין נכון מדובר במעין דוושה שהאגודל לוחץ עליה, כמו דוושת גז ברכב.
מכיוון שהיא נמצאת במקום שבו גם כך נמצא האגודל אין פה יותר מדי עניין של תמרון. הבעיה היחידה שאני רואה זה שאולי במקרה חירום תלחץ עליה במקום לשחרר..
אשר לשאר האצבעות, הן יהיו חופשיות להתמקם כמו שאני ממקם אותן בצד שמאל - האצבע והאמה על ידית הבלם והקמיצה יחד עם הזרת על הכידון.
במבנה הנוכחי לי קשה לשלוח ביד ימין את האצבע והאמה ולהפעיל בעצם את המצערת רק עם הקמיצה והזרת ולחץ של כף היד והאגודל (ידיים קטנות כבר אמרתי?).

אם פי 3

New member
לגבי המצב הנוכחי

כשלמדתי לרכב, יעצו לי, בגלל הידיים הקטנות יחסית, להפוך את האצבעות, ולהיות עם זרת וקמיצה על הבלם. במשך הרבה זמן רכבתי ככה. באחת מהדרכות הרכיבה המתקדמת, המליצו לי בכל זאת להפוך, אבל לקרב את היד פנימה. אמנם מפסידים ככה קצת מנוף, אבל זה יוצא יותר קרוב.
יכול להיות ש"עין מקצועית" תוכל לעזור לך למצוא תנוחה מתאימה יותר לך אישית, ברגע.

אני לא יודעת אם זה קשור למידות, אבל ברכיבה ארוכה ורציפה, המתח המתמיד ביד בין סיבוב המצערת לשמירה על הבלם, לפעמים גם יוצר כאב בכרית הכף היד/בסיס האגודל (במיוחד מאז שהחלקתי על היד, לפני שנה).
מצערת לא-סיבובית מצד אחד נראית פחות רגישה, ומצד שני, נראית כמאפשרת תנועה יותר טבעית, ולכן פחות יוצרת מכאובים ועיוותי שרירים.

anigodin

New member
ניסיתי גם את זה..

והיה לי קשה. אבל אני באמת צריך לנסות שוב. מאז הפעם הקודמת שניסיתי החלפתי קטנוע ל-PCX ושמתי לב שהמפתח של ידיות הבלם בו גדול יותר מאשר בדיוק שהיה לי.
זה נותן מנוף טוב יותר לבלימה אבל מקשה עלי להחזיק את האצבעות קדימה.
כשהתחלתי לרכוב, לפני 5 ומשהו שנים, לקח לי כמה שבועות להתגבר על הכאב באצבעות ביד שמאל ולהתרגל לתנוחת אצבעות מתוחה. אבל זה היה 'קל' יחסית כי לא הייתי צריך במקביל גם לתפעל מצערת..

פרארי1

New member
לא מתלהב

אני לא יכול להסביר בדיוק למה, כי לא ניסיתי את זה ואולי זו המצאת המאה, אבל אינטואיטיבית, לא נראה לי פתרון עדיף על הקיים.

למעלה