מיצו וגאטסו

מיצו וגאטסו

אני יודע שמיצו כתב כמה פעמים שהוא מחפש אנשים שקיבלו דו"ח ממצלמות גאטסו פעילה .. עכשיו נפל לי האסימון - אין , ולפחות בשבועות הקרובים לא יהיו כאלו אנשים ! הסיבה היא פשוטה , בפקודת התעבורה , מדובר על אמצעי אכיפה .. מצלמות (אני מתיחס כרגע רק למצלמות) ועל פי החוק , יש הגדרה של שימוש ב"סרט" (קיצור של סרט צילום) . כלומר על פי החוק קיימת חובה להפיק תמונה מסרט צילום .... מה שאומר שתמונה שתופק כרגע מהגאטסו ללא תיקון החוק - פשוט לא קבילה בבית המשפט , מכוון שלא הושגה כראיה כחוק . יש צפי של תיקון פקודת התעבורה באמצע נובמבר , מה שמסביר מדוע אמרו שהאכיפה תחל רק בתחילת השנה אם בכלל .. הנה כמה לינקים למי שמעוניין לקרוא על תיקון פקודת התעבורה . עידכונים באכיפת חוקי התנועה: http://www.shituf.gov.il/discussion/609 עיקרי החוק: http://www.shituf.gov.il/discussion/610 דורון

h a j b i

New member
לפעמים החלמאות והחובבנות פועלים גם לטובתינו

שימו לב שיש שם גם בעיה לא פשוטה .. גם לנו

וגם לנהגים אחרים . בעבר , שיקול הדעת של שוטר היה מצומצם יחסית לכך שהוא רואה את העבירה ... שימו לב שיש בתיקון לחוק הרחבה (לדעתי מסוכנת) של הרחבת הסמכויות שיש לשוטר .. על פי התיקון מספיק שיש לשוטר יסוד לחשד סביר שהתבצעה עבירה .. כלומר : עד עתה - שוטר היה צריך לראות אותי נוסע מהר , ואף להשתמש בכלים שונים כדי לקנוס אותי .. מהרגע שהתיקון יעבור .. אם שוטר יראה אותי בחיפה .. ואחרי 30 דקות הוא יראה אותי בת"א .. הוא יכול לעצור אותי כי יש חשד סביר לזה שנסעתי מהר . (זו רק דוגמה וההרחבה בסמכויות יכולה לעולות לנו ולנהגים אחרים ביוקר ) . כמו כן יש הרחבת סמכויות בכל הנוגע למעצר ועיכוב .. דורון

gamgam

New member
אני קוראת את הדברים שלך ומצטערת שקראתי.

עדיף לא לדעת, כי מפחיד לראות לאיזה מדינה פשיסטית טוטאליטרית אנחנו מתקדמים להיות. ממש מפחיד. ישראל 2011: ראש הממשלה - מאמין בקפיטליזם חזירי שר החוץ - מאמין בפשיזם חזירי שר האוצר - טמבל שר הביטחון - טמבל פאשיסט קפיטאליסטי שר הבריאות - אין סגן ה(אין) שר בריאות - מאמין בריפוי בעזרת האמונה בלבד הלך עלינו.

עומר TT

New member
אגב, שימי לב

שכשזה מגיע קרוב אליו, פתאום סגן ה(אין) שר מתחיל להאמין ברפואה מערבית ולא מתבייש להפעיל פרוטקציות למען המטרה. אולי בסתר ליבו גם הוא יודע שקמיעות ולחשים עוד לא הצילו אף אחד?

gamgam

New member
זה יותר גרוע

סגן ה(אין) שר בריאות יכול אולי להתקשר לנסות ולקבל פרוטקציה, אבל מה? אין רופאים. הם עזבו את הארץ או עומדים לעזוב את הארץ. ( תחת אחריותו של סגן אין שר בריאות). מחפש רופא? סע לקנדה או אפריקה. כולם שם. בעוד זמן קצר כשנהיה חולים נלך לבקש ברכה מהרב. זו תהיה האופציה היחידה. בקיצור - הלך עלינו.

עצוב אבל מסכים איתך

אני מקווה שלאור התהליכים שקורים כאן (צדק חברתי וכו') מתי שהוא מישהו יבין ששהחלט צריך לחשוב מה עושים ואיך עושים .. ואולי צריך לעשות שינוים כדי לייצר מקום שהוא מעט יותר טוב לכולנו .. דורון

סהר דוד

New member
לאו דוקא. יש בעיה יותר קריטית

גם לפי החוק דהיום, כשוטר, אני יכול לעכב כל אדם אם יש לי חשד שהוא עבר עבירת תנועה, גם לא מול עיני. כל עיכוב יכול להפוך למעצר. בתיקון לחוק, "מקצרים" את התהליך ובמקום עיכוב, מתחילים עם מעצר. זה לא כל כך בעיתי לנהגים נורמטיביים. לעברינים כבדים - זה בעיה מבחינתם והקלה מבחינתי. אבל מה שיותר מטריד אותי בהצעות התיקון החדשות הוא סעיף 39 א, הנוגע להרשעה בגין נהיגה בשכרות. היום, כל מי שמסרב לעבור בדיקת ינשוף ו/או בדיקת דם, רואים אותו כשיכור והוא נידון אוטומטית לשנתיים פסילה. בתיקון החדש - מי שמסרב לבדיקה, יראו בו כמי שיש בגופו כמות קטנה של אלכוהול והוא ידון לששה חודשי פסילה בלבד. זה אומר שכל מי ששתה חבית בירה וארגז וודקה, פשוט יסרב לתת דגימות, ובמקום לקבל שנתיים פסילה - על כל המשמעות שבכך- יקבל רק 6 חודשים. החלם בהתגלמותו. שלא לדבר על מה שהזכרת קודם - אף אחד במשרד התחבורה והחלמאות לא נתן דעתו לפקודת התעבורה, והיום רק נזכרים שהפלט הדיגיטלי הוא בכלל לא חוקי ולא קביל בישראל. לכן רשמתי עוד לפני חודש "אם בכלל" לגבי תאריך ההפעלה של המערכת החדשה. במסגרת עבודתי ה"אזרחית" , אני חבר בועדה שעסקה בתיקון חוק הטייס. (גם באחריות אותו משרד חלמאי) לקח לנו 18 שנה עד שהנושא הובא לקריאות בכנסת, וכבר שנתיים אחרי שהחוק התקבל - הוא עוד לא מיושם.

סהר דוד - אני מקווה שאנחנו רואים עין בעין את

הדברים .. אתה כל הזמן מסתכל מבעד לעדשה של המשטרה אל מול העבריין הכבד .. אני מקווה שזה פשוט נוח לך יותר לבחון כך את הדברים . אבל אל תשכח (ואני מקווה שכל השוטרים לא ישכחו) ש 90 ומשהו אחוז מהאזרחים הם אנשים נורמטיבים .. ואם אדם שהוא נורמטיבי מטבעו נתקל במשטרה, והיא מצידה נוהגת כלפיו באגרסיביות (גם אם לא חוקית .. אבל גם חוקית) - אתם הופכים אותנו ל"שונאי שוטרים" במקרה הטוב .. כמו שאמרת הבעיות גדולות יותר .. אני מצרף את מה שקורה בחוק הזה , לזכויות עיכוב שיש למשטרה בחוק הביומטרי (ונאי מניח שהתקנות יחלו לפעול כשהפיילוט ייצא לדרך ) - וכאזרח אני מודאג .. אני מודאג מספיק כדי להציץ מידי פעם בגוגל ולבדוק אולי כדאי לי להגר מכאן .. שלא תבין לא נכון , אני אוהב את המדינה, שרתיי במקומות הכי מוטרפים , נפצעתי בשבילה יותר מפעם אחת .. אבל המצב הנוכחי (וזה לא רק בהשקר של המשטרה) גורם לכך שקשה ולא תמיד נעים לחיות כאן .. אז בסוף, כולנו נתחיל לשאול את עצמנו האם באמת שווה להישאר . דורון

סהר דוד

New member
אני יכול קצת להרגיע אותך.

אני מושרש בארץ הזאת קצת יותר ממך. נלחמתי בארבע ממלחמותיה, יש לי 2 מילדי שהלכו בעקבותי וגם הדור השלישי כבר מתקרב לזה. ואני יכול להרגיע אותך - ביותר מעשר שנים שאני מתנדב במשטרה, נתקלתי ביותר מ-50 אלף נהגים. מעולם לא סיימתי מפגש עם נהג נורמטיבי שנשאר באזיקים. (השתתפתי במעצר של כמה מאות נהגים שהיו באמת עברינים כבדים ) והיה שקט- כל עוד אינך מבוקש כעברין, אתה יכול לחיות כאן בשקט. לא מאגר ביומטרי ולא סמכויות עיכוב יזיקו לך. טביעות אצבעותי, צילום קרנית עיני ותמונת כף ידי מסתובבות במערכת הממשלתית כבר ארבעה עשורים, ומעולם לא הרגשתי נפגע, פגיעה בפרטיות או לחץ מכך.

נו ואני עניתי לך ברצינות ..

איך הקרנית שלך , תמונת כף היד וכל השאר מסתובבת 4 עשורים במערכת הממשלתית ???? איך ? בשנות ה 60 , תחילת ה 70 ..לא היו משתמשים כלל בדברים הללו .. יכול להיות שאתה לא הרגשת פגיעה בפרטיות - יש היום כאלו שכן מרגישים , הם בעיקר בני הדור הצעיר .. וזאת בגלל שהם מבינים כמה נזיל המידע בעידן הנוכחי . בשנות ה 60 גם אני לא הייתי חושש לתת את המידע שנתת .. יותר מכך, אני נתתי חלק המידע הזה .. אבל זה היה בתקופה שבה זה נשמר כנייר. מרגע שזה דיגיטלי .. זה נזיל הרבה יותר . ואגב, זה שאני נלחם את המלחמה .. זה בגלל שאני מאמין ויודע שיש בעיות בנושאים הללו . את המלחמה הזו אני נלחם בעבור אחרים - כי הלממשלה יש כבר את כל המידע שהיא צריכה עליי .. דורון

למעלה