מיץ חמוציות

מיץ חמוציות ../images/Emo36.gif

מסתבר שקיים אצלי חיידק בקיבה שנקרא : הליקובקטר פילורי, אני סובל מכאבי בטן, הרופא נתן לי תרופות אנטיביוטיות כגון "מוקסיפן" ו - " קלרדיקס". האם שתיית מיץ חמוציות ביחד עם התרופות עשוי להועיל ? , להזיק ? תודה מראש לעונים.

harduf9

New member
לא סביר שתהיה השפעה

אבל יש פעולות נוספות שיתרמו להצלחת הטיפול ויפחיתו את נזקי האנטיביוטיקה. ואם הטיפול האנטיביוטי לא מצליח, גש לנטורופת. לטיפול הנטורופתי יש יותר אחוזי הצלחה מאשר לקונבנציונלי. בריאות שלמה גיא הרדוף

נעמי66

New member
לפי הגישה הטבעית - לא החיידק הוא הגורם לבעיה

ההליקובקטר נמצא שם, כי סביבה של זיהום ודלקת מתאימה לו. אבל הוא לא יצר את הדלקת, שנוצרה בגלל תזונה לא בריאה, חומצתית, יוצרת פסולת. לכן השמדת החיידק על-ידי תרופות תביא, במקרה הטוב, להקלה זמנית בלבד. מיץ חמוציות לא יעזור.

0 אור 0

New member
כמה שידוע לי אין שום קשר בין המיץ לבין

החידק ו/או התרופות. שים לב שמדובר באנטיביוטיקות מאד חזקות כדי להתגבר על חידק ששורד בתנאי הקיבה - צריך לקחת אסידופולוס ו/או יוגורט ביו כדי לשחזר את הפלורה הטבעית של המעיים ולסייע לגוף להתגבר על ההשפעות של האנטיביוטיקה.

תודה, שאלתי מתבססת על הכתבה הבאה -

ובעיקר במשפטים הבאים : " מסקנת החוקרים, אשר התבססה על פעילותו של מיץ החמוציות, היא כי הודות לרכיבים הקיימים בו - הנקראים פרואנטוציאנידינים (נוגדי חימצון ייחודיים) - נוצר מנגנון המונע את היצמדות החיידק לדופן הריקמה, וכך מסייע מיץ החמוציות לניטרול הפעילות המזיקה של החיידקים. המסקנה: שתיית שתי כוסות (500 מ"ל ) של מיץ חמוציות לצד טיפול אנטיביוטי כנגד חיידק ההליקובקטר משפרת את הצלחת הטיפול אצל נשים. החוקרים השתמשו במהלך המחקר במיץ חמוציות מסוג "אושן ספריי". http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=895

0 אור 0

New member
אני יודעת על האפקט של המיץ לגבי שלפוחית השתן

ולכן ממליצה עליו בכל פה למניעת התפתחות דלקת בדרכי השתן, אבל לא ידעתי שהאפקט תופס גם לקיבה ולכיב קיבה

נעמי66

New member
הערה כללית בקשר למחקרים

כדאי תמיד לתהות, וגם לנסות לברר, אם אפשר, מי יזם ומימן מחקר מסויים. בהרבה מקרים מדובר בהשקעה כספית, במטרה להרוויח הרבה כסף... למשל, מסקנות של מחקר כמו: כוס יין ביום טובה לבריאות הלב, כך-וכך כוסות קפה ביום טובות לשיפור הזכרון, וכדומה. קראתי שקיים כינוי למחקרים מסוג זה - מחקרי להד"ם - לא היו דברים מעולם, וגם, וזה החידוש - להוציא דברים מהקשרם. כלומר, לבדוק מרכיב אחד במיץ חמוציות, למשל, לעקוב אחר פעילות המרכיב הזה, ולהסיק מסקנה גורפת לגבי המוצר כולו, בלי לקחת בחשבון מרכיבים אחרים בו, שעלולים להזיק לבריאות.

ובכן , מה המסקנה ? ...

התחלתי כרגע טיפול אנטיביוטי , האם לשתות מיץ חמוציות ? אני מודע לכל הצדדים ומבקש חיזוקים בעניין כן או לא ... תודה

נעמי66

New member
רונן, הליקובקטר ובעיות במערכת העיכול

כתבתי לך במסר כמה שורות של הסבר בנושא, לפי הגישה הטבעית.

hal767

New member
החיידק מתקיים היכן שיש לו תנאי קיום

התנאים הם פסולת ורעלים שמקורם בתזונה גרועה. כל המזונות מהחי, הפרזה באכילת עמילניים, שתיית אלכוהול, אי שמירה על צירופי מזון וכד' גורמים לתסיסות וריקבונות בקיבה ובמערכת העיכול, והתוצרים הינם קרקע טובה להתפתחות החיידק הזה, ובעצם גם של אחרים. הריגת החיידק באמצעות רעל אנטיביוטי אינה פותרת את הבעיה. כל עוד ישארו גורמי הבעיה, הבעיה עלולה לחזור [כפי שקורה בהרבה מיקרים]. סילוק גורמי הבעיה באמצעות מעבר לתוכנית תזונתית צמחונית נכונה יהוו פתרון שורשי. החיידק אינו הבעיה. הוא רק סימפטום שלה. המדאיג הוא שנוצרו תנאים לקיומו בקיבה, ותנאים אלה הם הגורמים לנזקים ולמחלות שונות. לכן הנכון הוא לא להרעילו בתרופות [המרעילות את כל הגוף במקביל], אלא להעזר בתזונה נכונה כדי לאפשר לגוף לנקות את מערכת העיכול מהפסולת.

תודה על התשובה , אבל כיצד

ניתן להסביר שהחיידק נתגלה אצלי כפעיל אם אני : אוכל ירקות ( קצת פירות ) לא אוכל עוף כלל, מידי פעם שניצל, הרבה ברנפלקס ומוצרים המכילים הרבה סיבים . לא מעשן לא שותה אלכוהול ( קצת יין אדום מידי פעם - למען הלב ) הולך 5 ק"מ 3 פעמים בשבוע. לא אוכל מטוגן בד"כ אז מה לא בסדר בחיי ?

hal767

New member
אינני מכיר אותך באופן אישי

לכן אינני יכול להסביר לגביך. גם המידע שאני מקבל ממך דרך הפורום הוא חלקי, ואינו נותן לי תמונת מצב מדוייקת. אבל אני גם מבחין במספר טעויות מהמעט שכתבת: יין אדום למען הלב? יין גורם לנזק ללב וגם למערכות אחרות. בוודאי שהוא מתסיס את מערכת העיכול וגורם לזהום ושיבוש בה. אני מבין שאת התאוריה הזאת שאבת מ"מחקרים" שפורסמו בתקשורת, שאת חלקם לפחות מימנו גורמים אינטרסנטיים המנסים לעודד את תעשיית היין. הרבה ברנפלקס? מה טוב בזה? זהו מוצר קלוי ומעובד שערכו התזונתי ירוד. הוא עשיר בעמילנים, והפרזה באכילתו מחמיצה את מערכת העיכול. "מידי פעם שניצל". עוד משהו שנירקב בקיבה והחיידק שלך מת עליו.

אשכר

New member
תארת עכשיו בערך 0.7% מהחיים שלך

ועל סמך זה אתה מצפה לקבל דיאגנוזה ממישהו שמכיר אותך רק דרך האינטרנט? משהו שמשנה הרבה יותר לגבי מצב החידקים שלך בקיבה (+מצב חומציות, טמפרטורה, פעלתנות, ועוד) זה מערכת העצבים, ומערכת העצבים מושפעת באופן ישיר -- בעצם מערכת העצבים היא גם המערכת הנפשית שלך. ספר האם אתה בלחץ. ספר איך עובר עליך יום בעבודה. ספר האם יש לך ילדים, כמה ומה מידת האנרגיה שאתה משקיע בהם, ספר האם יש לך תופעות אחרות (למשל בעור, בנשימה,..), ספר איך אתה אוכל את הארוחה, מה מצב רוחך בימים האחרונים, מישהו מת, מישהו צץ, איך עברה עליך הילדות שלך, האם אתה אוהב לעשן אך נמנע מכך, האם אתה ישן מספיק, האם אתה מודע לנקודת האמצע שלך, האם יש לך מחשבות רבות, או מעט, במה אתה עוסק רוב הזמן, כמה מדרגות יש עד הבית שלך, מה יחסך לכבשים (ולכבשות), האם אתה עוסק בפעילויות "למען הנפש", האם עברת מאורע "רפואי" בשנה האחרונה, ועוד ועוד.

"אשכר" היקר :

בתחילת תשובתך אתה כותב כי " אני מצפה לקבל דיאגנוזה ממישהו שמכיר אותי דרך האינטרנט " , ובכן, הרי לשם זה קיים הפורום, אל תפגע באינטליגנציה שלי בבקשה , אני מבין , מודע, מכיר, לוקח בחשבון שמדובר בפורום באינטרנט, מטרת הפניה שלי בפורום היא להשלים את התמונה הכוללת של מצבי , מה שנקרא עוד מקור מידע להשלים תמונה שלמה, חג שמח וכל טוב.

אשכר

New member
כנראה לא הבנת בכלל מה שכתבתי לך.

לדעתי, נתת ע"ג הפורום מידע חלקי ביותר. על סמך מידע כ"כ מועט, הדיאגנוזה בוודאות תהיה שגויה. אני לא פוגע באינטיליגנציה של אף אחד. לשם כך עלי לקחת פטיש ולהלום בו על ראשו של מאן דהוא, ולא זה היה המקרה. אם בכל זאת נפגעת ממשהו שמישהו אמר, אתה גורם את זה לעצמך, ולא כאן המקום לפרט איך ולמה. צא ולמד.

למעלה