מיפוי כליות

sheronher

New member
מיפוי כליות

היי, כבר כתבתי בפורום ממש כשהתחלתי את כל התהליכים הבירוקרטיים והמתישים יש לציין. אחרי שנה שלמה של כאבים נוראיים, הכי נוראיים שחוויתי עד כה, התגברות הסימפטומים וכל מיני אבחונים ובדיקות אני אמורה לעבור ניתוח לפרוסקופיה בשבוע הבא, ביום ג'. ד"ר סוריאנו הפנה אותי לאולטראסאונד כליות ודרכי שתן ושם שמו לב שיש לי כליה אחת קטנה יותר שלא נמצאת במצב האנטומי התקין שלה.זה מצב שאני יודעת שקיים אצלי עוד מתקופת הצבא אבל מעולם לא היווה בעיה. אמרו לי אז שאפשר לחיות עם כליה במצב כזה חיים יפים ומאושרים, אבל כנראה לא בבית ספרינו. כמה מערכות יחסים שאבדו בדרך בגלל הכאב האיום והנורא הזה שמפלח לי את הבטן והרס לא אחת מערכות יחסים מעניינות. הגעתי עם כל הבדיקות וכל המסמכים לבדיקת טרום ניתוח (כמובן שאחרי תקופה ארוכה מאוד של בירוקרטיה קיבלתי לתקופה של שנה שלמה אישור מיוחד ממנהלת המחוז להגיע לבדיקות וכמובן כל טיפול שאזדקק לו), כולל כל המסמכים הרלוונטים וכמו שציינתי גם טופס 17 לניתוח הלפרסקופיה (ממש פלא כשאת כותבת שני מכתבים למנהלת המחוז איך פתאום מתייחסים אליך אחרת). בבדיקת טרום ניתוח בדק אותי ד"ר שיינמן ולמראה האולטראסאונד החליט שעליי לעבור מיפוי כליות. גם בעניין הזה הבירוקרטיה לא פסחה ונאלצתי להתחנן לקבל תור בתוך שבוע ימים מכיוון שזקוקה לתשובות של המיפוי לפני הניתוח. כמובן שעברתי את הבדיקה אחרי יום שלם בבי"ח, וקיבלתי את התשובות אחרי שהיום בבוקר לחצתי על המזכירה במחלקת האיזוטופים שאני אמורה להגיע לבי"ח עם התשובה והיא שלחה אלי תשובה בפקס וביקשה שאגיע לקחת את התשובות גם מהמרפאה עכשיו הבדיות הן הסיבה שלשמם אני פונה, אם מישהי מבינה מה זה אומר אני אשמח לשמוע. התוצאה כפי שכתובה בפקס שנשלח אלי: "המיפוי מראה שתי כליות מחוברות בצורת L, כאשר כליה שמאלית המצאת במנח נמוך עם קליטה מעט מופחתת, בלתי אחידה, גבול תחתון בלתי סדיר. כליה ימנית עם קליטה טובה ואחידה גבולות סדירים. לא ניתן לדון על תפקוד יחסי של הכליות עקב גבולות הפרדה ביניהם שאינו ברור בסיכום: הממצאים בכליה השמאלית יכולים להיות על רקע הרחבה של מערכת מאספת? ציסטות? אין לשלול צלקת בגבול תחתון של הכליה." מה זה אומר ??? אם מישהי יודעת מה זה אומר אשמח לשמוע. וכמו שאמרתי שבוע הבא 16.9.2008 - היום המיוחל (אולי אז אפסיק להרגיש את הכאב הבלתי נסבל הזה שאף אחד לא מבין אותו)

לדעתי

את צריכה לפנות עם התוצאות לנפרולוג או לאורולוג. אין ספק שיש לך בעיה בכלייה השמאלית. אולי זה משהו מולד? ואולי כפי שאמרו לך בעבר זה משהו שבהחלט אפשר לחיות איתו, הרי ידוע שאפשר לחיות טוב מאוד עם כלייה אחת. אבל את צריכה לברר את הנושא. מצרפת לך קישורים לפורומים רפואיים העוסקים בנושא תרשמי שם את תוצאות הבדיקה ותראי מה יענו לך: פורום 1 פורום 2 ו
בניתוח הקרוב

sheronher

New member
תודה

אני אעשה בירור ואעדכן. תודה על איחולי ההצלחה :) אני מאוד בלחץ מהניתוח - נשמע שזה לא הולך להיות פשוט כמה זמן החלמה?? תוך כמה זמן אפר לחזור לעבוד?

גם לדעתי כדאי לפנות

לנפרולוג. יכול להיות שזו אנטומיה שעימה נולדת ולא פתלוגיה. וכמובן לערב את הטרום ניתוח בנושא. תעדכני מה אומרים ואיך מתפתח. בהצלחה

sheronher

New member
תודה תודה ועוד שאלה

אני מודה לכן על ההצעה, אבדוק את זה. תודה תודה תודה :) רציתי לשאול יש איזושהי רשימת ציוד מומלצת לניתוח?? משהו מיוחד????????

למעלה