מיפגש משפחתי

מיפגש משפחתי

אתמול התקיים בבית הורי המיפגש שנערך לכבוד הגעתה של דודניתי האוסטרלית לין,רשימת משתתפים קצרה: אני אימי ואבי שני אחי הבוגרים כל אחד עם בנו דודתי אחות אימי הצעירה נכדתו של חיים מרדכי בוירסקי ובעלה בנה של דודנית סבתי נכדה של פשקה חן טוב אחות של הסבא רבא שלי יעקב שטרנפלד דודן שבא ממאיזור ירושלים היחיד ששמר על שם המישפחה שטרנפלד דודן של לין מצד סבתה שאצלו היא לנה בשהותה כאן למעשה היה כאן יצוג לשלושה ענפים מצאצאי בניו של צבי הירש שטרנפלד מביאליסטוק כאשר אימי ודודניה הם צאצאיו של יוסף שטרנפלד,לין היא צאצאה של יודל שטרנפלד-וולקוביסקי והדודן מירושלים הוא צאצא של אחיהם פיבל(מקווה שאיני טועה לא זוכרת בידיוק). זו היתה הפעם הראשונה שמיפגש מסוג כזה נערך במישפחתנו ומתמקד בתולדות המישפחה כך שהיו אצלי סקרנות וחששות באשר לאיך תתקבל לין על ידי שאר הדודנים ולהפתעתי היא השתלבה ומצאה שפה משותפת עם כולם ואפילו לא היתה צריכה עזרה כלשהיא מצידי,האוירה התחממה,השיחה זרמה,גישושי הכרות שלאחריהם נמצאו בקלות נושאים משותפים שהעיקרי שבהם היה כמובן בירור והבנת הקשרים המישפחתים הענפים כשאנחנו נעזרים בספר המישפחה המצוין שלין הכינה,בחומר שלי ובתמונות מישפחתיות המעטות שנישארו,הדודן הירושלמי התגלה כמוסיקאי גאז' מוכשר(הגן האמנותי מתגלה יותר ויותר כדומיננטי אצל השטרנפלדים)ואדם נחמד כך שאני כולה לציין בסיפוק שקשרים ניטוו והידע המישפחתי שלנו בהחלט התחזק בעיקבות המיפגש עד כדי החלפת הזמנות הדדיות לביקורים ואני מקווה שנצליח לשמור על זה. שלכם חנה גונן

תוכל להוסיף פרטים?

מישפחת שטרנפלד שלי היא מביאליסטוק,אב הקדמון ביותר של המישפחה הוא צבי-הירש שטרנפלד שבניו היו ליבל,יודל,פיבל והסבא של סבא שלי יוסף-ישה שטרנפלד שהיה נשוי לסימה לוין ואבא של חנה שפירא,פשקה חן טוב,רחל בוירסקי,פרידה גלדנברג ויעקב שטרנפלד הסבא רבא שלי שבניו היו סבי שלום ואחיו הצעיר ישראל. שלך חנה גונן

למעלה