מיעוט חלב בערב

shaya54

New member
מיעוט חלב בערב

היי..היונק שלי בן חודשיים על הנקה מלאה. הכל הולך טוב, עולה יפה במשקל וכו'.
עד היום הנקתי מצד אחד בלבד כל הנקה וזה הספיק לו אבל בימים האחרונים הוא נכנס לאי שקט ולקח לי זמן להבין שבעצם הוא רעב ושכבר לא מספיק לו צד אחד. היום הנקתי משני הצדדים בכל הנקה והוא חזר להיות רגוע ושמח :)

רציתי לשאול לגבי מיעוט חלב בערב. אני יודעת שהרבה נשים חושדות שאין להן מספיק בערב כי התינוק לא רגוע או שרוצה להיות המון על השד ושבעצם החלב סמיך ולכן יש תחושה של ריקנות
אבל אני חושדת שאצלי זה לא המצב
כל ערב בהנקה האחרונה לפני הלילה (סביבות 8 בערך) הוא לוקח כמה שלוקים ומתנתק בבכי וכנ"ל כשאני מחליפה לו צד. אני רואה שהשד מאוד מאוד ריק וזו לא בעיה של כאבי בטן או גזים כי כבר עברנו את זה....

רציתי לשאול האם באמת ייתכן שכל היום יש מספיק חלב ורק בערב אין?
מה אפשר לעשות? הוא ממש לא יכול להירדם והיום נשברתי והוספתי לו קצת תמ"ל (מלווה בהרבה רגשות אשם....) ואחריו הוא נרדם בקלות

אני חושבת שאני לא שותה מספיק במהלך היום, יכול להיות שזה קשור?

gudat

New member
הנקה מצד אחד....

היא הנקה שלאורך זמן מורידה כמויות חלב, בעיקר כשזו שיגרה החל מהימים הראשונים לאחר הלידה.
זה משום שכל שד מתרוקן בתדירות נמוכה יחסית, וריקון תדיר של השד חשוב לצורך ייצור החלב. יש אמהות שממילא יש להן המון חלב, והן לא תרגשנה בבעיה. ויש אמהות שפתאום מרגישות שיש מחסור בחלב.
מצויין שאת נותנת עוד צד- אני מניחה שתוך מספר ימים תרגישי- אולי גם בערב- שיש לך יותר חלב.
פחות חלב בערב כפי שכתבת- יש לרוב האמהות. קשה לדעת אם אצלך זה מעבר לרגיל... בכל אופן הייתי מנסה להעביר צדדים הרבה פעמים במהלך ההנקה- לא רק פעם אחת. אני מבינה מאד את הפתרון של הבקבוק- אך זה בדיוק מה שיכול להתחיל כדור שלג שיהיה קשה לעצור...
אם חייבים להוסיף, כדאי לשאוב ולתת לא בבקבוק- אולי בעדינות לאט לאט עם מזרק, או עם צינורית על השד (את זה עושים בעזרת יועצת הנקה).
בכל מקרה לימים הקרובים הייתי מוסיפה שאיבה לפחות פעם אחת בערב, כדי להגדיל את הכמויות.
יכול להיות שזה עניין של כמה ימים וזה יסתדר מעצמו, בעיקר בשל ההנקה משני צדדים שהתחלת (אגב- אפשר גם שלושה וארבעה צדדים או יותר בכל הנקה.... בהתאם לצורך).
אם זה לא מסתדר, או אם תשקלי אותו והעלייה פחות טובה, אפשר יהיה לשקול מגבירי חלב, כמו חילבה או מורינגה.
לשאלתך על השתייה- זה לא אמור להשפיע, אלא אם ממש מדובר על צמא קיצוני ולאורך זמן.
אגב- כשהוספת תמ"ל, איזו כמות הוא שתה?

לא כל כך מסכימה עם עניין השתייה

מניסיוני, גם התייבשות קלה עשויה להשפיע על זרימת החלב ואני בדקתי את זה עם "לפני" (שתיית כוס וחצי מים) ו"אחרי", יותר מפעם אחת.
&nbsp
פעם שוחחתי עם מדריכת הנקה מנוסה והיא אמרה לי שהרבה פעמים יש קשר בין שתייה חסרה של האם ושינה פחות טובה בלילה של התינוק. וזה לא היה ברמה של התייבשות קיצונית.

למעלה