מיעוט הנקות

מינימי2

New member
הפרום הזה...

הוא פורום תומך הנקה ולא פורום תומך גמילה
קיבלת פה דעות שונות של נשים המעודדות הנקה ומאמינות בהנקה לטווח רחוק. כדי לקבל תמיכה לגמילה אולי כדאי לפנות לפורום הורות בו חברות גם נשים המאכילות מבקבוק. אני אמנם לא מסכימה איתך אך מכבדת את דעתך... לא רואה את הרווח ממניעת הנקה בלילה ומתן בקבוק במקום... את הרי בכל זאת צריכה לקום, להכין בקבוק, להאכיל... פרוצידורה מסובכת יותר מהנקה. כפי שכתבתי לך כשהעלית את הנושא - ניתן גם לרווח הנקות ואין הכרח להתחיל להאכיל מבקבוק (נראה לי פשוט התעסקות שלא הייתי רוצה להכניס לשגרת הלילה שלי...). ובשורה התחתונה את צודקת - כל אחת צריכה לעשות את הבחירות שלה, ללמוד כל נושא עד כמה שניתן ולהחליט על סמך ידע ולא על סמך ספקולציות או דעות של אמהות אחרות...

איילתי

New member
מיעוט הנקות

הבן שלי בן 7.5 חודשים, עד לא מזמן התעורר ל- 4 הנקות בלילה
(גם כתבתי על כך לפני מס' ימים), עשינו כמה שינויים, גם בנושא השינה וגם בנושא התזונה, וכתוצאה מכך יוצא שאני מניקה ממש ממש מעט. שאלתי היא האם ניתן להמשיך לאורך זמן עם הנקות מועטות ועדיין יהיה מספיק חלב. אין לי כוונה לגמול אותו בשלב זה, אני איתו בבית ומאד רוצה להמשיך עם ההנקה כמה שאפשר יום לדוגמא: ציצי בוקר בסביבות 06:30- 07:00 פירות בסביבות 11:30- 12:00 ציצי בסביבות 15:30- 16:00 בקבוק עם דייסה לפני השינה בסביבות 19:30 בקבוק עם חלב שאוב בסביבות 00:30 יוצא שמהצהריים אני לא מניקה (ולפנות בוקר עם גודש מטורף...)ולכן בבוקר אני שואבת בשביל הבקבוק של הלילה. בנתיים אנחנו עם בקבוק שאוב בלילה כדי להרגיל אותו לשעות האוכל החדשות.
מראש

אפרת_ח

New member
את יכולה להניק בלילה ואת הדייסה לתת בכפית

יש תופעה של תינוקות שנגמלים בעצמם מוקדם מדי סביב הגיל הזה, ומתן בקבוקים מגדיל את הסיכון.

אלונה ע

New member
זה לא מספיק הנקות לגילו

איזה שינויים עשיתם? בגיל 7.5 חודשים הנקה אמורה להוות כ- 90% מהתזונה שלו והוא עדיין ממש זקוק לחלב שלך (מבחינת התפתחות המוח, המערכת החיסונית ועוד). לשאלתך האם ניתן להמשיך לאורך זמן עם הנקות מעטות אז אין תשובה חד-משמעית, יש נשים שהגוף שלהן לומד לייצר חלב בדיוק עפ"י דרישות התינוק ויש נשים שדבר כזה יכול להוביל לסופה של ההנקה.

איילתי

New member
עד גיל חצי שנה הוא ינק כל

שעתיים- שלוש, כך גם בלילה. כל "פיפס" שלו פירשתי כרעב. לאט לאט שמתי לב, במיוחד בלילה, כי הוא מתעורר בשעות קבועות והנחתי שאכן מדובר בהרגל. לאט לאט הפסקתי לשלוף ציצי בכל הזדמנות וגיליתי כי הוא מושך הרבה יותר שעות וממש בלי בעיה. היום הוא גם ישן הרבה הרבה יותר טוב ופשוט לא מבקש לאכול. הוא פשוט לא רעב, אני לא חושבת שאני צריכה לדחוף לו בכוח. הוא שוקל 9.300, זוחל, מפותח מאד על פי בדיקת רופא וכו' כך שאני לא דואגת לו...
העניין עם הבקבוקים הוא רק כדי להרגיל אותו לבקבוקים (אחרי שהוא עשה שביתה) וכדי לנתק אותו מהתלות שיש לו בציצי במהלך הלילה כי ציצי זה לא מוצץ. ברגע שיתבסס לו הרגל השינה החדש אני מאמינה שאניק אותו בלילה במקום הבקבוק השאוב. דרך אגב, 5 ארוחות בגיל הזה זה נראה לך מעט
על ההתייחסות

אלונה ע

New member
5 ארוחות זה לא מעט אבל רק 3 הנקות זה מעט

הוא צריך לינוק יותר בגילו

chufnikit

New member
יקירתי-זה ממש לא מעט

למרות ההטפות השונות על כך ועל אחרת , ולמרות שזה נכון שלהניק כמה שיותר זה מצויין-יותר מכך חשובים הצרכים שלך ושל הקטנצ'יק שלך-ונשמע שהוא כבר די יודע מה הוא רוצה. בכלל נשמע שאת ממש קוראת אותו ומבינה את הצרכים שלו והשינויים שעשיתם הם טובים גם לך וגם לו. כפי שאת רושמת הוא ילד בריא -טפו טפו -שעולה כמו שצריך במשקל ומתפתח מצויין-אל תפקפקי באינסטיקטים שלך-נשמע שאת מסתדרת מצויין. מעט הנקות למרחק-מנסיון שלי -זה אפשרי לחלוטין.ובדרך כלל-הגוף מצליח לאזן את עצמו מצויין -ושם הסוף לגודש. בהצלחה רבה!!! ואת יכולה למצוא אותי במסרים אם אני יכולה לעזור/לעודד במשהו.

גם אני מניקה מעט../images/Emo45.gif

אני מניקה כבר כמה חודשים טובים פעמיים ביום - בלילה לפני השינה, ובבוקר כשקמים. אין שום בעיה, והכל בסדר. אני מניקה כבר שנה ו3 חודשים (ועוד קצת) ואנחנו במתכונת הזו כבר לפחות 5-6 חודשים. נשמע שאם זה טוב לשניכם - סבבה
(בייחוד אם את אומרת שלפי בדיקות ההתפתחות הוא תקין
).

אלונה ע

New member
אבל טרסי התינוק שלך לא בן 7.5 חודשים

לתינוק בגיל כזה לעומת פעוט בן שנה+3 יש צרכים שונים לחלוטין תפסיקו בבקשה לנסות לתמוך רק לשם התמיכה זה צבוע ומגוחך!!!!!!!

פוּ

New member
הבנת הנקרא...טרסי מניקה כך

על פי מה שהיא כתבה 5-6 חודשים, חישוב מהיר, עם עידן כרגע בן 15 חודשים הוא היה בן 9-10 חודשים! לפעמים צריך גם לסמוך על אינטואיציה של אמא לא צריך להיות פנאטים!

למעלה