מיסתורי השממית

מיסתורי השממית

טוב, אז אני קם בלילה והולך למטבח לשתות כוס מים, וכשאני נכנס אני רואה שממית שמיד רצה למתחת לתנור, כמה זמן אחר כך (לא אותו לילה) אני הולך שוב, ושוב אני רואה שממית שמיד רצה אל מחתחת לתנור, וכמה זמן אחר כך שוב, נראה לי שזה קרה 2-4 פעמים, ובכל הפעמים זו הייתה אותה שממית, שהלכה בדיוק באותה דרך, שקפאה באותה צורה על המקום כשראתה אותי ורצה אל מתחת לאותו תנור, ותמיד הייתה באותו מרחקק מהתנור ועל אותו קוו מול התנור, ותמיד רצה באותה צורה, ווזה מעורר בי תהיות- האם לשממית הבתים יש הרגלים? כי אם כן אז זה מצביע על יכולת זיכרו ויכולת למידה המצביעה על איטיליגנציה

אבל נמלים

אבל נמלים משאירות ריח שבעזרתו הן מוצאות את הדרך חזרה. לא שמעתי על שממית שעושה זאת.

weinman

New member
אצל שממיות יש בהחלט סממנים

טריטוריאליים. רואים זאת בברור אצל מניפניות שם הזכר מונע מזכרים אחרים כניסה לטריטוריה ולנקבות הכניסה חופשית. שממיות גם מכירות היטב את סביבת החיים. רואים זאת יפה אצל ישימוניות שחוזרות לאחר סיור שטח למחילה שממנה יצאו לפנות ערב. (נצפה על ישימונית תימנע בערבה). אצל מניפניות הן חוזרות להטיל באותו מקום אם מדובר במקום מוצלח. והתנור הוא מקום מסתור מעולה. חמים, חשוך וסביר שיש בו גם אי אלו חטיפים. כל הסיבות לחזור אילו. כל זה לא מצביע על אנטיליגנציה, אלא על בע"ח המתאם היטב לסביבתו ומנצל אותה לטובתו. וזו גם הסיבה למה חשוב להחזיר בע"ח בדיוק למקום בהם נלכדו מאחר וזה מגדיל את הסיכוי שלהם לשרוד. במקום חדש הם מתמודדים לא רק עם חיפוש מחסה והבנת השטח, אלא גם עם שוכנים ותיקים שלא יראו בעיין יפה פלישה.

למעלה