מיסי קן

מיסי קן

נכנסתי לפורום של הנוע"ל ויש שם דיון על מיסי קן. מסתבר שהנועליסיטים משלמים לפעילות השוטפת במהלך השנה לקן שלהם. יש שם דיון אם זה טוב או רע. לא הספקתי לקרוא הכל, אבל ממה שהספקתי שמתי לב שיש שם בחור אחד נגד זה וכמה חברה שמתנפלים עליו. לא סוציאליסטי במיוחד... אצלנו אין דבר כזה נכון??? כנסו לפורום שלהם ותגיבו. נראה לי שהם צריכים להתעורר.

t h e windman

New member
בטח שיש אצלנו דבר כזה,

פשוט בגלל שזה במושבים העבודה אצלינו אז זה הולך טיםה אחרת, כי אנחנו לא משלמים ישירות על הפעולות. המושבים לוקחים את זה נדמה לי כחלק מהמיסים, וזה רק ממשפחות שיש להם ילדים בגילאים של פעילויות נוער. אני יודע שאצלינו אנחנומשלמים מעט מאוד על זה, אבל ברוב המושבים הילדים לא יודעים שגם הם משלמים, כי ההורים משלמים את זה כחלק מהמיסים למושב.

בטח שסוציאליסטי!

מי שתושב היישוב צריך לשלם מיסים. בעיקרון, כולם צריכים לשלם מיסים בסכום שווה למה שהם מקבלים, לא? ככה זה גם בפעילויות של התנועה. הסכום הוא מינימלי כדי להתקיים, אבל בכל זאת קיים. אצלנו זה 20 ש"ח לחודש, נראה לי. הרי עושים רשימות של החניכים שבאים לפעולות, וככה יודעים לגבות. לפני שנתיים אמא שלי הייתה אחראית על זה. אז היו גובים פעם ב-3 חודשים אם אני לא טועה. עכשיו זה כבר פעם בחודש. מי שלא בתנועה לא משלם. התנועה חייבת להתקיים ממשו, והתקציב שהיישוב נותן לא תמיד גדול ולא תמיד מספיק.

געמג 22

New member
התנועה מתנגדת

מזתומרת? התנועה שלנו מתנגדת ליסי קן ובאופן מוצהר התנועה לא לוקחת על פעילות שוטפת כסף מהחניכים אלא רק על פעילויות מיוחדות את הפעילות השוטפת מתקצב המושב מתוך כספי המיסים שהוא לוקח. למה התנועה עושה ככה ולא אחרת? סוציאליזם פשוט. יש חניכים שלא יכולים להרשות לשלם ואז הם יבחרו לא לבוא לפעילות כשאנחנו בעצם רוצים שהפעילות תהיה פתוחה בפני כל ילד המתגורר ביישוב. בלי קשה לאם ההורים שלו הם חברי מושב או אם הוא נוהג לבוא לפעילות בנעורים של הקיבוץ שי קדם

t h e windman

New member
שים לב רגע.

כתבתי שמיסי קן, נלקחים כח ל ק מהמיסים שהמשפחות משלמות למושב, אבל בכל זאת רק מי שצריך משלם על זה ולא כל התושבים

NKstuff

New member
כן, ולא

בחלק מהיישובים ה"מיסים" האלה נכללים במן "סל תרבות" של היישוב, התשלום הוא כללי - כשכל אדם ביישוב משלם. ובתוכו נכללת פעילות התנועה, ועוד פעילויות הווי של היישוב (למשל - אם יש משהו לקשישים). כמובן שכל יישוב עושה את הסידור שלו...

roikeman

New member
אצלנו זה קיים.

75 שקל לחודש האלה נקראים מס חינוך. הוא הולך לתחזוקה השותפת ולהוצאות המועדון (חשמל, מים, ציוד, גרעינר, רכזת נוער ,רכזת חינוך ועוד).

75???????????????

אתה מדבר 75 על הבית ילדים/מרכזון או איך שתקרא לזה ? זתומרת על הדבר הזה שיש בקיבוצים שפתוח כמה שעות ביום והילדים מהקיבוץ באים ומשחקים שם או 75 שקלים על 4 פעולות בחודש? כי אם השילום הוא על הפעולות זה באמת בושה! אתה לא יכול להעביר פעולה על שוויון שלא כל החיניכם במושב יכולים לבוא לפעולה וזה לא קשור כרגע להודעה של רועי! בכלל אחת הסיבות לסלידתי מהצופים היא ענין התשלום! אחד הערכים היותר חזקים אצלינו בתנועה(או מתיימרים להיות) הוא השוויון ואיזה מין שוויון זה שלא כולם יכולים להרשות לעצמם את הפעולה! בעיני פעולה היא דבר של כולם שכולם יכולים להיות בו וכולם שמה שווים אין עדיפות לאף אחד משום סיבה! נכון שצריך תקציב כלשהו אבל יש בכל מושב מיסים והתשלום צריך להיות כחלק מהמיסים כמיסי תרבות או חינוך! בכל מקרה ככה זה אצילנו התקציב הוא ממש מועט אבל מסתדרים ובאמת שאפשר להכין פעולות בנות זונות שלא עולות יותר מ2 שקל!

כחילה

New member
מה זה משנה איך יגבו את זה?

ה-75 שקל בתור מיסי קן או בתור מיסי תרבות הם עדיין 75 שקל ומי שלא יוכל לשלם אותם ככה, גם לא יוכל לשלם אחרת. כאילו, זה אותו כסף.

לא מדיוק..

ה75 אחוז נחשבים כסל מיסים של המושב שהוא חובה! אתה משלם אותו עבור כל פעיליות המושב! אבל מה לעשות יש גם כאלו שלא משלמים מיסים (לא רוצים או לא יכולים) אבל אני לא עומדת בכניסה למועדון לפני פעולה ונותנת להיכנס רק לילדים ששילמו מיסים ואני גם בכלל לא יודעת מי שילם ומי לא! לעומת גביה על פעולות בלבד שהורים יכולים לעשות את היקול ולהגיד לילד שלהם שאין להם כסף לזה ולא לשלוח אותו! מיסים הם חייבים לשלם בלי קשר לכלום! קצת קשה לי להסביר את ההבדל למרות שהוא משמעותי בעיני! למשל אני יתן דוגמא של המחנה קיץ שהמחיר שלו היה אסטרונומי ופוט הורים שהתקשרתי אליהם אמרו לי שאין להם כסף לשלוח את הילדים שלהם! זו הרגשה נוראית לשמוע את זה מההורים ולדעת שחניך שלך לא יצא למחנה בגלל שלא היה לו כסף! עכשיו אני באמת לא יכולה לדמיין את זה במשך השנה בפעולות שחניכים מסוימים לא יביוא כי להורים שלהם אין 75 קל בחודש להביא להם על זה!

kedeman

New member
עוד תוספת...

הכסף שמשולם במיסים הולך אל המושב והוא מחליט כמה כסף הוא מקציב לטובת נוער (או ועדת נוער או ועדת תרבות) וכך יש גם כסף זמין בקופה כדי להרים פעילויות שיא מה עושים כשיש מיסי קן אם ילד שלא מגיע אף פעם לפעולות מחליט להגיע לערב סרטים שאתם מארגנים (או כל פעילות שיא שהיא)? לשם שינוי הצלחתם לתפוס חניך על פעילות שהוא כן מגיע אליה (מכאן - מקום למשוך אותו לעוד פעילויות, להכיר אותו ולתפוס אותו) אבל הוא לא יבוא אליה כי הוא לא משלם מיסי קן.

roikeman

New member
גם אני לא בודק למי יש ולמי אין...

עובדה שלא אמרו לי לא להכניס חניכים, אבל ככה זה... 75 שקל.

אשף

New member
אצלנו במועצה יש מיסים כפולים,

גם בארנונה למועצה וגם במיסי אגודה (של המושב). מכל אחד מהם יש תקציב לחינוך.

למעלה