מיסי מכס..

Kolomuko

New member
מיסי מכס..

שלום,
הזמתי לראשונה מחו"ל דרך האינטרנט נורה לתקרה בשלושים דולר ושליחה דרך חברה בשם DHL (המחיר כולל משלוח).
היום הגיעה החבילה לביתי עם דרישת תשלום של 119 ש"ח נוספים.
מע"מ - 31 ש"ח
אגרות מכס - 24 ש"ח
חיובי ממ"ן (מה זה?) - 6 ש"ח
ודמי טיפול של DHL - 45 ש"ח.
על זה יש להוסיף מע"מ.
האם בכל שליחות יש לשלם תשלום כזה?
יוצא שהעלות הנלוות עולה בדיוק כמו עלות המוצר... לא כדאי.
אמרתי לשליח שייקח את החבילה חזרה לסין!
על פי ידיעתי המוגבלת הבנתי שיש פטור עד 200$ ממסים, אם כן למה נדרשתי לשלם כל כך הרבה? ואם זה בטעות איפה אני יכול לברר ולתקן?

תודה מראש לעונים

trilliane

Well-known member
מנהל
לא תקין, מוצרים עד $75 פטורים ממע"מ. דרוש מהם בירור על מה

ולמה דורשים ממך לשלם מע"מ על מוצר פטור ממע"מ לפי חוק (אם הוא אכן רק $30 כפי שציינת ואין מוצרים נוספים בחבילה). בד"כ גם את כל עמלות "שקר כלשהו" הם מוסיפים רק כשהמוצר חייב במסים (כלשהם), וזה לא מוצר חייב במסים, לכן זה תמוה במיוחד. כמו כן שמעתי על מקרים שהתמקחו איתם וזה עזר... אולי תצליח לבטל חלק מהעמלות.
&nbsp
להבא דע שמוטב להזמין בדואר רגיל ולהתרחק משלל חברות הבלדרות כמו DHL, UPS, EMS וכיו"ב כי הן גובות עמלות ותוספות שונות ומשונות עבור השירות (מעבר למסים שלעתים צריך לשלם בהתאם למחיר ולסוג המוצר ואותם ניתן לדעת מראש עפ"י מדריך רשות המסים). באופן מקומם במיוחד חישוב העמלות המדויק לא ידוע לקונה מראש ונוחת עליו בהפתעה רק כשהמוצר מגיע אליו, כלומר הוא לא יכול לדעת את המחיר הסופי בעת הקנייה ולכלכל את צעדיו בהתאם. הנושא פורסם בתקשורת בעבר, למשל בכתבה הזאת:
http://www.themarker.com/consumer/1.2507214

Kolomuko

New member
תודה על התגובה.

אצל מי אני יכול לברר את העניין?
DHL לטענתם לא מתעסקים במיסים.

trilliane

Well-known member
מנהל
לברר מה? הם טוענים שהמכס דרש ממך מע"מ על מוצר בשווי $30?

שציגו את המסמכים הדרושים, כי זה בניגוד לחוק וגם הם מכירים אותו היטב, שלא ייתממו. אם יש כאן מצב מיוחד מאיזושהי סיבה, זה צריך להיות מצוין. אחרת משהו כאן לא מסתדר. אולי לא הייתה הצהרת מכס (CN22) על החבילה וביצעו הערכה יקרה מדי ואתה יכול לערער? אם הם נותנים לך שירות (ועוד דורשים עבורו תשלום לא קטן), יאללה, שיתנו. אני לא הייתי מקבלת מהם תשובה "לא מתעסקים במסים". הם הרי התעסקו כשהם שחררו לך את החבילה מהמכס, זה חלק מהשירות שהם מספקים ועליו הם גובים את העמלות שלהם.

eladogden

New member
נורא פשוט

ש לך מס' רשימון בקבלה (מחקת אותו, וזה בסדר).
כנס לאתר המכס www.taxes.gov.il
יש שם פריסת יחידות, תגיע לבית המכס נתב"ג נסה להתקשר למחלקת יבוא אישי או שלח מייל לפניות הציבור. לי ענו בעבר ובצורה מאוד מקצועית. ברר על מה וכמה. בקש מ-DHL העתק רשימון יבוא. הם חייבים לספק לך אותו בתור היבואן. והתשובה של DHL שהם לא מתעסקים במיסים היא חרטוט אחד גדול. DHL היא חברה האוחזת ברישיון תאגיד עמילות מכס. יש להם ועוד איך קשר למיסים ואם חייבו אותך מע"מ סימן שמישהו שם סיווג לא נכון את החבילה שלך! יש פרט מכס ספציפי לחבילות דואר/בלדרות עד 75$. קצת שרירים ותוכל להסתדר.
אלעד

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, סכום של ₪31 מע"מ הוא לא ממש הגיוני, בגלל הפטור.

עד $75 יש פטור מלא ממסים, כלומר המע"מ המינימלי הוא 17% מ-$75 = $12.75 שהם כחמישים ש"ח. משהו פה פשוט לא מסתדר.

Kolomuko

New member
אולי אני לא מבין משהו מהטופס?

לפי מה שאתם אומרים יש פה תקלה מוזרה.
לא מאמין ש- DHL כחברה מוכרת בעולם תיצור מיסים פיקטיביים רק כדי לדרוש עלויות טיפול מופרכות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לפי חישוב המכס? בקש מהם להציג לך את חישוב המכס.

eladogden

New member
נורא פשוט.....

יש לך מס' רשימון בקבלה (מחקת אותו, וזה בסדר).
כנס לאתר המכס www.taxes.gov.il
יש שם פריסת יחידות, תגיע לבית המכס נתב"ג נסה להתקשר למחלקת יבוא אישי או שלח מייל לפניות הציבור. לי ענו בעבר ובצורה מאוד מקצועית. ברר על מה וכמה. בקש מ-DHL העתק רשימון יבוא. הם חייבים לספק לך אותו בתור היבואן. והתשובה של DHL שהם לא מתעסקים במיסים היא חרטוט אחד גדול. DHL היא חברה האוחזת ברישיון תאגיד עמילות מכס. יש להם ועוד איך קשר למיסים ואם חייבו אותך מע"מ סימן שמישהו שם סיווג לא נכון את החבילה שלך! יש פרט מכס ספציפי לחבילות דואר/בלדרות עד 75$. קצת שרירים ותוכל להסתדר.
אלעד

trilliane

Well-known member
מנהל
היי אלעד, שים לב שהגבת לי ולא לפתוח השרשור, חבל

כי במקום שהוא יקבל הודעה לדואל שהגבת לו, רק אני קיבלתי אותה...

eladogden

New member
כן עכשיו כשהארת את עיני

ככה זה אחרי יום עבודה מול המכס, לא שמים לב לפרטים הקטנים

אלעד

למעלה