מיסי וועד

• פותח הנושא GABC
  • פורסם בתאריך

GABC

New member
מיסי וועד

1. האם קיים חוק לחלוקת תשלום עבור מיסי ועד, בבית חדש שנמצא תחת תקנון מצוי, ועדיין לא רשום בפנקס הבתים המשותפים.(לא ירשם שם גם בקרוב)? 2. כיצד ניתן לקבל חלוקת שטח מוצמד יחסי לבניין(בין השכנים) במקרה שהבית לא רשום בפנקס הבתים המשותפים? והאם על פי זאת יש לשלם מיסי וועד? מה הקשר לגודל הדירה? ולגודל השטח המוצמד? 3. האם ניתן לשלם עבור תחזוקה בלבד? ולא עבור תוספות למינהן כמו קישוטים? עציצים וכדומה??

הקרב על הוועד ...

1. האם קיים חוק לחלוקת תשלום עבור מיסי ועד ... כן - לפי החלק היחסי ברכוש המשותף. 2. כיצד ניתן לקבל חלוקת שטח יחסי ברכוש המשותף - לוקחים תכניות של הבניין ומחשבים לפי הכללים, כן - על פי זאת יש לשלם מיסי וועד? היחס שבין שטח הדירה לסכ"ה שטח הדירות הוא החלק היחסי ברכוש המשותף. 3. האם ניתן לשלם עבור תחזוקה בלבד? - לדעתי לא, יש להשתתף בכל הוצאה שההחלטה עליה התקבלה כדין.

הערה לגבי שטח דירה

רק שימו לב שמדובר בשטח דירה ללא הצמדות, כלומר לא לוקחים בחשבון חניות צמודות, גג צמוד (של פנטהאוז) אלא רק שטח הדירה עצמה. ולמה זה? כי החוק קובע חלוקה לפי חלקה של הדירה ברכוש המשותף, וחלקה של הדירה ברכוש המשותף נקבע לפי שטח הדירה ללא הצמדות.

zzz1

New member
ומה לגבי הוצאות חד פעמיות?

האם גם לגבי הוצאות חד פעמיות, כמו שיפוצים, החלק היחסי נקבע לפי החלק היחסי ברכוש המשותף?

yeliad

New member
האם האסיפה יכולה לשנות

עד כמה שבדקתי אי אפשר לשנות את ברירת המחדל - החלק היחסי אלה אם יש הסכמה של כל בעלי הדירות. בבניני 4 דירות קטנות ו-48 דירות גדולות - הרוב מנסה לקבוע תשלום אחיד, אבל ב"תקנון המצוי" רשום שאם אני (בעל דירה קטנה) מסרב זה לא תקף. האם אני צודק?

GABC

New member
הקרב על הוועד../images/Emo53.gif

לכבוד מר אבי שנער, תודה על התשובה המהירה. התשובה עדיין אינה עונה לי על השאלה, מכיוון שבתשובתך אתה מציין "שמחשבים לפי הכללים" - מהם והיכן הם רשומים? לדוגמא שתי דירות בלבד בבית משותף שאחת בגודל 50 מטר והשניה 100 מטר, ישנו חדר מדרגות בגודל 20 מטר ובנוסף קיימת הצמדה של גינה בגודל 100 מטר לדירה הגדולה, מהי חלוקת מיסי הועד במקרה כזה?

לפי חלק הדירה ברכוש המשותף

ברישום בטאבו אמור להיות רשום חלקה של כל דירה ברכוש המשותף. אם יש תקנון אז גם שם זה עשוי להיות רשום (אבל אם יש תקנון צריך לבדוק אם יש שם התיחסות לנושא). בנתונים שתיארת ובהנחה שגם בטאבו רשום 100 מטר לאחת וחמישים לשניה, כנראה שלדירה הגדולה שני שליש ברכוש המשותף (הגינה הצמודה לא נחשבת, ממילא אחזקתה נופלת רק על בעלי הדירה הגדולה) ולכן היא תשלם פי שניים מהדירה הקטנה. אבל אלה ספקולציות, צריך לבדוק בטאבו ובתקנון.

למעלה