מיסים

supercalifragi

New member
מיסים

אהלן, טוב זה לא נושא שהכי כיף לעלות כאן אבל אני רוצה לדעת איפה אני עומד. אז יש לי שאלה על מיסוי, אז אני הולך לקבל stipend בערך $30000 בשנה ( מן הסתם הם גם ממנים את שכר הלימוד - לדוקטורט) כמה מזה אני תכלס הולך לקבל אחרי מיסים וכל ההורדות ? כמה מיסים משלמים?

d a p h n a

New member
המלגה שמכסה את שכר הלימוד לא ממוסה

החלק שאתה מקבל למחייה בעקרון כן ממוסה, אבל כמה בדיוק תשלם תלוי באיזה סטייט אתה, בהאם אתה שם לבד או שיש לך גם בת זוג עם הכנסות, ובנוסף בסטטוס שלך עם ישראל (יש מצבים מסויימים שבהם אתה יכול להיות פטור מתשלומי מס בארה"ב למשך פרק זמן מסויים. אני לא בקיאה בהם מאחר ובתור אזרחית ארה"ב אני לא זכאית להם).

מה שעוד כדאי לדעת הוא שבדרך כלל אם הסטייפנד משולם לך רק כמלגה, בלי שאתה עובד כעוזר הוראה/מחקר, אז לעיתים קרובות האוניברסיטה לא מורידה לך את המיסים אלא משלמת לך את מלוא הסכום ואתה צריך לשלם את המס כאשר אתה מגיש דוחות מס בסוף השנה. לעומת זאת, אם אתה עובד כעוזר הוראה או מחקר, בדרך כלל האונבירסיטה תוריד את המיסים בעצמה ותיתן לך טופס W-2 בסוף השנה. בכל מקרה, כך או כך, תצטרך להגיש דוחות מס כמובן.

ראשית, מה שדפנה אמרה.

שנית, כמה תוספות:
בין ישראל וארה"ב יש אמנת מס. היא נועדה למנוע תשלום כפל מס. כלומר הרעיון הוא שאם אתה אומר לממשלת ארה"ב שאתה משלם מסים כחוק בישראל, הם לא גובים ממך בנוסף מסים בארה"ב. למיטב ידיעתי סטודנטים יכולים "להשתמש" באמנה במשך 5 שנים (קלנדריות).
כל האמור נכון רק למסים פדרליים. בנוסף יש מיסים של הסטייט והם כמובן שונים ממדינה למדינה.

Micha811

New member
ולהוסיף ולחדד על איילונתצ

כאן מופיעה אמנת המס:
http://www.irs.gov/pub/irs-trty/israel.pdf
תשלום שמתקבל עבור "עבודה" כמו עוזר הוראה/עוזר מחקר, הפטור ממס תקף רק ל-3,000 הדולר הראשונים, ולא לשאר הסכום (כן, זה די מעט). עבור מלגות fellowship למיניהן אין הגבלה למיטב ידיעתי (למעט החמש שנים שתקף בכל מקרה)
הסעיף הרלוונטי הוא ddd 24-1-b-iii (שכולל גם התייחסות שגויה ומשעשעת למטבע הנהוג בישראל)

supercalifragi

New member
אז לא ברור

לי. כדי לי לדווח על ההכנסות למס הכנסה בארץ? בסה"כ אני צריך הערכה של כמה ישאר לי בחודש לא מספר מדויק רק לעשות חשבון ולראות על מה אני הולך לחיות. אני אהיה בשיקגו.

Franz Biberkopf

New member
עוד פרט בנוגע לאילינוי -

כל ההכנסות שנהנות מפטור פדרלי (מלגות במסגרת הפטור) פטורות גם ממס של המדינה, או לפחות כך היה עד לפני שנה.
מצד שני, מס ההכנסה על מה שכן צריך לשנות עלה בשנה האחרונה ל-5% באילינוי, בנוסף ל-14% מס הכנסה פדרלי.
כדי להיות בטוח, גם אם אתה לא לוקח את הסכם המס עם הארץ, המקסימום שתשלם הוא 19% מס.

וברוך הבא לשיקגו. הרבה יותר מוצלחת ממה שרוב האנשים חושבים.

Franz Biberkopf

New member
למיטב ידיעתי זו ההחלטה שלך

אני לא רוצה להמליץ מה לעשות כי אני לא לגמרי בטוח מה ההשלכות החוקיות של העניין. בכל מקרה, אני חושב שמלגות מחייה שכאלה פטורות ממס בארץ.

Micha811

New member
בתיאוריה - כן

תיאורטית, אמורים לדווח בישראל על הכנסות מכל עבודה, גם בחו"ל. אני לא בטוח לגבי מעמדן של מלגות לימודים - מומחים ממני יתייחסו לזה.
אם נתעלם ממס ההכנסה הישראלי, אז כמה תשלמי בארה":ב תלוי ב:
1. האם זו מלגה עבור עבודה (RA/TA)? או מלגה ללא עבודה (Fellowship)?
2. איזו מדינה? ניתן למצוא את גובה מס ההכנסה שלוקחת כל מדינה באתר מס ההכנסה של המדינה (או ויקיפדיה)
3. מגוון פרטים אישיים שישפיעו על טפסי החזרי המס

בשביל לקבל הערכה גסה אפשר להתעלם מסעיף 3, ולהסתכל באתרי IRS (או שוב, אפילו ויקיפדיה) כדי לקבל סדר גודל.
עבור משכורת כזו, המס הפדרלי הוא כ-13% ומס המדינה תלוי במדינה, עבור כאלה שלוקחות, רובן לוקחות באזור ה-5%.

squalus

New member
וגם ביטוח לאומי כאחוז מהמשכורת

ולא את המינימום של סטודנט לא עובד.

supercalifragi

New member
מסובך, אשמח לעצה

זה מתחיל להראות כל כך מסובך כל העניין הזה
אשמח לשמוע מה אתם עשיתם.....

Sonic hedgehog

New member
אני אזרחית אז לא היה לי אופציה

של לשלם מס בישראל במקום בארה"ב. בכל אופן אני לא רוצה לתת לך המלצות מס או משהו אבל אני יודעת שהרבה מאוד סטדנטים ישראלים הולכים עם הסכם המס וטוענים לתשלום מס בישראל. בגלל שעניין המס על מלגות בארץ פרוץ והיו תקדימים שונים בנושא הם גם לא משלמים מס על המלגה שלהם בישראל.
קח בחשבון אבל שרשימה של אלו שטוענים להסכם המס בארה"ב מועברת לרשויות המס בארץ ואני לא אומרת אם המנהג הזה תקני או לא רק שזה מה ששמעתי שעושים.

squalus

New member
אני לא יכול לייעץ

ואני גם לא יכול לכתוב מה אני עשיתי.
רק שים לב שכולם חוזרים על המילה "תיאורטית".
זה שצריך לשלם בישראל מס הכנסה וביטוח לאומי על מלגת דוקטורט בחו"ל, לא אומר שכולם עושים את זה בפועל.
אם אתה רוצה לכסות את עצמך מכל הכיוונים, הכי טוב זה להתייעץ עם יועץ מס שמתמצא עם חוקי המס בין ישראל לארה"ב. אני חושב שיש אחד כזה שכותב בפורום עוברים לארה"ב, אתה יכול לנסות לשאול גם שם.

FPNH

New member
בוא נגיד ככה...

אני לא מכיר אף סטודנט או פוסט דוקטורנט ששילם מס הכנסה בישראל על המילגה/משכורת.

מאידך, אני חושב שמי שכן מסתבך עם מס הכנסה, לא נוהג לספר על זה לכל מכריו. ככה שאולי חלקם כן הסתבכו בצרות ואני פשוט לא מודע לזה.

למעלה