מיסופוניה

מיכל931

New member
מיסופוניה

מישהו שמע על תופעת המיסופוניה ועל אפשרות לטפל בה?

כן

מכירה את זה על עצמי מאז שאני זוכרת את עצמי. ה"טיפול" בה מבחינתי הוא הבנה והכרה של עצמי ואת מהות הרגישות הזו. לדעתי התופעה, לפחות איך שאני חווה את זה, היא חלק ממכלול שלם שלי, זה חלק ממני זה לא במקרה קיים אצלי, לדעתי לא מומלץ לטפל בזה כתופעה נפרדת או בניסיון להעלים את זה כסימפטום, או בכלל לראות את זה כ"בעיה" לא ממש יתן מענה למצוקה שעלולה לנבוע מהעניין, אם היא קיימת.

moretti

New member
מיסופוניה

שלום מיכל,
אני סובל מהתופעה (חוסר יכולת ברמה של סטרס/זעם כשיש נוכחות של רעשי לעיסה, כרסום, נשימה מוגזמת/כבדה, הקלדה ועוד כמה רעשים) מזה 30 שנה.
מנסה לטפל בהיפנוזה כדי לנסות להבין מהיכן ירשתי את זה.
קיים גם טיפול של ביו פידבק שאמור לתת כלים כדי להתמודד עם ה"סטרס"
שקיים כשנחשפים לרעשים הטורדניים.

dina199

New member
לא ידעתי שיש לזה שם

כנראה אצלי זה לא ברמה חזקה אבל עדיין לעיסה וכרסום מפריעים לי.
תמיד חשבתי שזה סתם כי אני אידיוטית .

מיכל931

New member
תודה על השיתוף

תודה על התגובות והשיתוף. הילד שלי (בן 11) סובל מתופעה זו שיוצרת אצלו תגובת סטרס/זעם מכל הצלילים שהוזכרו. עד כה ניסינו טיפולים שונים כגון אוזניות, טיפול רגשי, cbt, טיפול תרופתי ועוד, אך נראה שאין פתרון מוחלט לבעיה, וצריך ללמוד לחיות איתה. כמובן שאנו משתדלים להתחשב ולהמנע מרעשים מסויימים בבית, אך לעיתים זה כמעט בלתי נמנע, ולילד יש תגובות זעם בבית. אולי יש קשר בין התופעה לאוטיזם בגלל הרגישות השמיעתית המאפיינת בד''כ ילדים על הספקטרום.

moretti

New member
לגבי הבן-

כל הכבוד, תמשיכו לנסות להבין אותו ולהתחשב בו, אתם אכן לא מסוגלים להבין מה עובר לו בראש כשהרעשים מתקיימים.
הוא באמת לא עושה "דווקא", זה באמת מטריף/מרגיז ומביא לתחושת תעוקה פנימית.

למעלה