מיסוי בנושא ביגוד

gold33

New member
מיסוי בנושא ביגוד

שלום לכולם כמה שאלות לי אליכם ואני לא מדבר על בגד אחד או שניים אלא על כמויות למכירה (5-10 פריטים מכ 20-40 דגמים) 1. מה המיסוי בנושא ביגוד? 2. האם יש הבדל מאיפה מייבאים ביגוד ? 3. מה החובת בנושא ביגוד ? תוויות וכו' ? תודה לכולם

ozitex

New member
ייבוא מסחרי

מסים מסין עומדים על 12% בערך. ביגוד ממדינות בהסכמי מס (אירופה,ארה"ב וכדומה) המס עומד על 0 בצירוף טופס מקור או EURO 1. חובה תוויות הרכב, הוראות כביסה, ארץ הייצור והיבואן.

omer361

New member
סליחה שאני נדחף(שאלה)

אם אני מייבא מהונג קונג 15 פריטי לבוש והמחיר כולל המשלוח יהיה לי 225$. קרוב לוודאי שזה ייעצר במכס, ואז אני צריך לשלם רק 30$ בערך, וכך אני משחרר את זה מהמכס והכל יעבור אלי בראש שקט? נשמע לי טוב מדי.. תודה.

boltrade

New member
שכחת...

מכס 12% ועל הכל תוספת מע"מ 16% עמלת בדיקה ושיחרור כ- 80 ש"ח.

omer361

New member
החלטה סופית?

אני רוכש משהו ב225 דולר, מן הסתם זה יתפס במכס. כמה אני עוד אצטרך לשלם בשביל לשחרר?

dilldawn2

New member
על ביגוד

אם סכום החבילה מעל 75$ (כולל משלוח) אתה תשלם 12% מכס + 16% מע"מ בהצלחה

omer361

New member
ואם לא?

וגם איך הם יכולים לדעת אם שילמתי לסורח בפועל 75 או 175?

dilldawn2

New member
אם לא אז

מתחת ל75$ אתה לא תשלם מיסוי כלל (אולי רק מע"מ). הם יכולים לדעת מה ערך החבילה על פי המחיר שהמוכר רושם עליה ששולם לו(במידה והוא רשם) או במידה והוא מבטח את החבילה, על פי הערך שהוא ביטח אותה. קח בחשבון שלמרות כל זה המכס יכול להעריך לבד את שווי החבילה ואז לא בטוח שהוא יעריך אותה בערך האמיתי שלה ואתה תשלם מכס גבוה הרבה ממה שהיית צריך.

omer361

New member
תשובות לא חד משמיעיות..

איך הם יכולים לדעת? אני מזמין חליפות בגדים שזה זיופים, אז זה זול. אם הם יחשבו שזה מקורי ויגידו שעלה המון, אכלתי אותה?! אם הוא כותב שזה עלה 74 דולר ובפועל עלה 174 דולר? שוב , איך הם יודעים? הם עושים כפי רצונם, פעם ככה ופעם ככה? מישהו יכול לספק לי תשובות ברור? תודה.

dilldawn2

New member
אולי לא הסברתי את עצמי טוב..

הכוונה שלי היתה שאם הם רואים שרשום מחיר אז סביר להניח שהם יתייחסו למה שרשום על המחיר ותחוייב בהתאם. כמובן שאם תקנה לדוגמא IPAD והמוכר ירשום שזה עלה 5$ זה יראה חשוד ואולי תוזמן לבירור. במידה ולא יהיה רשום מחיר הם יעשו הערכה של המוצר לפי טבלאות קבועות שיש להם. ולגבי תשובה ברורה, בלי לזלזל או לפגוע חס וחלילה באף אחד, אתה מתעסק פה עם פקידי מס הכנסה ולא בטוח שתוכל למצוא תשובה ברורה וזה תלוי על איזה פקיד תפס לך את החבילה. כמובן שיש חוקים וכו'.. אבל כמו שאתה נתת מספר דוגמאות טובות, הם יכולים לתת לך גם סיבות למה עליך לשלם מס ולמה הם העריכו את מה שהם העריכו כפי שהעריכו. תחפש פה בפורום לגבי זה ותראה שהרבה אנשים פה כבר נתקלו בהערכות לא הגיוניות ושילמו מיסים שלא לפי מה שבאמת היה עליהם לשלם. במקרה כזה, אתה יכול לערער על התשלום ולקוות שיתחשבו בך. מקווה שהפעם זה הוסבר יותר טוב ושקיבלת את התשובה שחיפשת.

למעלה