מיסוד הזנות

אייבורי

New member
מיסוד הזנות

פומי התחילה, אני ממשיך. למיסוד הזנות יש מספר טעמים שאני חושב עליהם. נגד --- 1. מיסוד הזנת נותן לגיטימציה למכירה של גוף אישה/גבר, רעיון שאינו עולה בקנה אחד עם כבוד האדם. 2.אנטי אמונה דתית - יש חלק ניכר בעם שמתנגד נשוא מבחינה הלכתית, יש להתחשב גם ברצונותיהם. בעד --- 1. יקטין משמעותית את הסרסרות/מכירה וסחר בנשים. 2. אפשרות לבדיקות רפואיות והקטנה משמעותית של הפצת מחלות (איידס וכדומה) מה דעתכן/ם ? עוד תוספות לבעד ונגד.

התחלתי ולכן אסיים

אני נגד מיסוד הזנות. רגע, שניה לפני שאתם קופצים, אני יודעת שעל פניו הרעיון נשמע נפלא - פיקוח רפואי, פיקוח על הכנסות, הגבלת סחר בנשים וכו'. אל מה? בכל המדינות בהן הזנות ממוסדת (יכולה להביא מחקרים מסודרים, למשל כמה מאמרים כאן) - מתרבים בתי הזונות הלא חוקיים, שבהם אין בדיקות רפואיות, בטח לא משלמים מסים וללא שמץ של ספק הסחר בנשים לא הופסק ואף הוגבר. אין לי בעיה עם בחורה שמרצונה החופשי מחליטה למכור את גופה כדי לממן כל מה שבא לה. אבל מספרן של אלו בקרב אוכלוסיית הזונות בטל בשישים. ברוב המקרים הזונה (בעיקר ממין נקבה אבל בהחלט קיימים גם בחורים בעסק הזה) מגיעה לעיסוק הזה מתוך חוסר ברירה, מתוך חיים של מצוקה, מתוך הכרח. חלקן נמכרות ומאולצות לעסוק בזנות (מה שהופך כל משגל לאונס), חלקן מאולצות ע"י בן זוג שמסרסר בהן. נשים שעסקו בזנות ונבדקו נמצאו סובלות מ- PTDS כלומר תסמונת פוסט טראומטית - גם אם הצהירו שבחרו מרצונן החופשי לעסוק בזנות. בקיצור, אני לא מתחסדת, לא חושבת שאפשר לחסל את תופעת הזנות אבל יש לעשות פעילות חינוכית אולי, או לא יודעת מה.. רק לא לגרום להרחבת התופעה. זה לא יביא פתרון לשום בעיה.

Z o d i a c

New member
אני דווקא בעד

ולו מהסיבה הפשוטה שברגע שמשהו כבר לא מוגדר כ"לא חוקי" הקסם שלו, הסכנה שבו, פשוט מתפוגגים. כדייר בדרום תל אביב אני נתקל בתופעה לא פעם ולא פעמיים (גן החשמל, תחנה המרכזית הישנה וכיוצ"ב). מיסוד הזנות יכול להקנות לאותן נשים את האופציה לשליטה על חייהן,מה שכרגע בעצם אין להן. ואם זה יעצור או יאט את הסחר בנשים מה טוב

נו שוין

זנות תתקיים בכל הזמנים ויש לה פונקציה חברתית מובהקת. צמצום התופעות הסוציופאתיות סביב הזנות היא שאלה של סדרי עדיפויות בהקצאת משאבי החברה לעקיפת הנורמות החוקיות הקיימות באותה חברה. במקרה של החברה המקומית החוקים בהחלט קיימים אך העקיפה בתנאים של ביקוש נרחב בגלל אוכלוסיה נזקקת יחסית גדולה (למשל עובדים זרים) אינה כל מה שרצוי שתהיה. לעניות דעתי ההבדל היחיד בין המצב הקיים ומיסוד הוא היכולת של הפולטיקאים למסות את הפעילות מה שללא ספק ירנין לב כל שר אוצר אבל לפחות לי לא נראה כראוי. החברה שלנו יכולה להרשות לעצמה להקצות את המשאבים להפעלת החוק הקיים גם בלי מיסוי פעילות זו. בקיצור פומלית ואני רואים עין בעין.

James Hammerton

New member
היה על זה דיון בזמנו

בפורום הצבעים שלנו. זנות עד כמה שאני יודע היא חוקית לכל דבר ואין איסור עליה. המיסוד היא לא של הזנות, אלא של הסרסרות, ולכן אני לא חושב שזה יסיר איזשהו קסם מעליה אלא רק יעשה אותה נוחה יותר. וזה לא יקטין את הסחר בנשים אלא רק יגדיל אותו

אני בעד

כי כל זמן שיש מסכנות ואנשים לא ימצאו דרך לכלכל את עצמם אז תהיה זנות אם זה מוסרי או לא זה לא חשוב (לי בכול אופן) המיסוד יביא לירידה במחלות מין וסחר בנשים ירחיקו מהרחוב נשים מכורות לסמים כמו במדינה שחשוב לה זכויות הפרט. אז כן אני בעד ומאוד

ItsikH

Member
יש להגדיר "מיסוד" לצורך הדיון כדוגמא קיצונית: נתאר לעצמנו אישה – או גבר – שמסרבים להצעת עבודה בזנות בלשכת התעסוקה, ולכן לא זכאים לדמי אבטלה... זהו מקרה קיצוני ללא ספק, שבא להמחיש את הנקודה: "מיסוד" הזנות אין פירושו אלא הכפפתה לפיקוח נוקשה, רעיון שיש לברך עליו, בתנאי שבמקביל תוחמר הענישה על זנות מחוץ למסגרת הפיקוח. הרעיון שיש לדחות בתוקף הוא הפיכת הזנות ללגיטימית. זה דומה במקצת לרעיון לגליזציית הסמים הקלים – ההיתר יאפשר החמרת הפיקוח, בתנאי שלא הופכים זאת לנורמה. את המאבק בזנות ניתן יהיה להעביר לפסים יותר חברתיים שהם יותר אפקטיביים ויכולים להביא לשינוי ממשי. האם זה אפשרי בארצנו? בספק, בעיקר בגלל התנגדות הדתיים מחד, ובגלל התדרדרות הסולידריות החברתית מאידך.

ItsikH

Member
למה פיקוח על הזנות חשוב? היתרונות שבפיקוח מובנים וברורים: ניתן להגן על בריאות הציבור, וניתן למנוע או לפחות לצמצם מאוד את הסחר בנשים ובכלל להגן עליהן מפני פגיעה פיזית וניצול כספי.

אייבורי

New member
הגדרה למיסוד

לפחות ע"פ דעתי. מקצוע הזנות יהיה חוקי, קרי אינו מהווה עבירה פלילית (שידול...) שנית, כן לכל מקצוע יש חוקים (מבחני עו"ד, רפואה...) ויהיה פיקוח על המקצוע. גם בנוגע לסמים (נעשה שירשור אחר) לגליזטציה אפשרית, להלן ניקח את אמסטרדם כדוגמא. אכן הפיקוח יאפשר לנו הקטנה של הפצת מחלות, אולי אף הקטנה של סרסרות. אם נסתכל על אמסטרדם שהפכה בירה של סמים וזנות הרי שהיא מהווה דוגמא שלילית לכל מיסוד של זנות. בהיבט המוסרי, השאלה האם אנחנו כחברה מעוניינים לצאת בהכרזה, מותר למכור את גופך, מותר לקנות גוף אדם לצרכים כאלו ואחרים. אישית ההיבט המוסרי מטריד במיוחד, יש לנו כחברה חובה להגדיר גם את הגבולות את האידאל, למרות הבעיתיות שבנושא.

מהיכן להתחיל ?

1. בריאות הציבור: מה, ביקור של רופא עייף בבית הזונות שבפיקוח פעם בשבוע כמו שהיה נהוג בצרפת עד שביטלו את בתי הזונות ב1946 מספיק? או להעמיד פקח לבדוק שאמנם הקונדום במקום לפני החדירה. בריאות הציבור זה הסברה נכונה, ביקור רופאים ועובדים סוציאליים במוקדי הזנות ויחס נכון במרפאות. זה נעשה היום ויעשה יותר טוב אם יוקצו לזה יותר משאבים. 2. הכפפת הזנות לפיקוח נוקשה: ועל מה יפקח הפיקוח? על טיב המוצר. החוק הקיים אוסר על התופעות הלא רצויות שנילוות לזנות. האכיפה היא כרגיל פונקציה של משאבים וסדרי עדיפויות. 3. "מאבק בזנות"? איזו חיה זו. איזה שינוי דרוש? שלא יהיה עיסוק במקצוע העתיק ביותר. זו התחסדות מהסוג שרק דתיים מסוגלים לה. 5. הכי הכי זה אייבורי והדרישה לרישוי כמו עו"ד. כן, בטח ועוד עם מבחנים ואגרה שנתית והג'וב המבוקש בעיר יהיה בוחן הזיונים הרשמי. מה עם נערי ליווי?

ItsikH

Member
לא הסברתי את עצמי כראוי ../images/Emo4.gif../images/Emo178.gif כל טענתי היא שמאבק באמצעות רגולציה אינו יעיל, בכל התחומים, ויש בו יותר מקמצוץ של השפעת החשיבה הצבאית על חיינו (ראו כיצד נאבקים בתאונות הדרכים למשל). ולא רק שאינו יעיל, הוא יוצר תופעות שליליות נוספות כפי שכולנו יודעים: מי שמרוויח מהמצב הקיים הם הסרסורים וסוחרי הזונות, וכל העבריינים שנלווים לתופעה הזו, והנפגעים הראשיים הם הזונות עצמם אך לא רק. "מיסוד" כמו שאייבורי מציע הוא בדיוק זה שאני מתנגד לו, כי פירושו וויתור שמוביל בדיוק לאותה אמסטרדם ואפילו לדוגמא הקיצונית שהבאתי. המאבק שאני מדבר עליו הוא חברתי ולא פלילי, כיוון שהזנות היא סימפטום של ניכור חברתי ומצוקה חברתית, אישית וכלכלית, והיא חלק ממעגל הקסמים שברגע שנכנסים אליו קשה לצאת ממנו. השאיפה צריכה להיות לעזור לזונות לצאת מהמעגל הזה או לא להיכנס אליו מלכתחילה. ודאי שאי אפשר לבער את הזנות. אפשר לבער את העוני? את הבורות? את האלימות? את המחלות? אפשר רק להלחם בהם, כמו ב"דבר" של קאמי. האם אני נאיבי../images/Emo163.gif? בריבוע. ולכן אמרתי שאני לא מאמין שזה אפשרי, מצד אחד בגלל הוויתור על הנוקשות המחשבתית הצבאית (אין סיכוי, אפילו בתחומים הרבה יותר פשוטים), ומצד השני הקשה עוד יותר של ציפייה לסולידאריות חברתית שתצמח יש מאין.

אז כללית

אנחנו רואים עין בעין. סרסורים, סוחרים ושאר ירקות זה ענין למשטרה. אתה רק רוצה להגדיל לעשות, לשחק את גלדסטון ולהציל את הזונות מפני עצמן. זה כולל את הסטודנטית שהרבה יותר נוח לה לעשות גבר או שניים ליום מלשבת מאחורי דלפק הקבלה במשרד עורכי דין במשך 8 שעות או את נער הליווי מבית טוב שהנאתו היא בזה שרוצים ומוכנים לשלם בעד גופו? הקצנתי בכוונה אבל הנקודה היא שהגופים שמנסים לטפל ולעזור בבעיה זו ובבעיות חברתיות רבות אחרות קיימים. הם גם שמחים למתנדבים. נ.ב. מי שלא מאמין ביחס לנער ליווי נא לקרוא את הסופר שבקישור במיוחד את THE SEXUAL OUTLAW וללמוד את הקריירה של הסופר עצמו.

צודק אבל....

גם אני חושב שצריך למסד את הזנות כי לא יעזור שום חוק תמיד היו זונות כמו שכבר נכתב פה המקצוע המבוקש הזה תמיד היה ויהיה אבל הבעיה היא הסחר בנשים והסרסרות שגם אני חושב שהתופאה לא תקתן שאים ימצאו פיתרון למגר אותם אז יהיה אידאלי לכולנו יש עוד בעיה שאני לא מכיר מישהו שיש לו מספיק גדולות שמסוגל להרים את פרויקט הזה ניראה מי שמסוגל בהצלחה ממני מכל

למעלה