מיסגור הפאזל - מחירים

Lil Kitty

New member
מיסגור הפאזל - מחירים

שלום לכם
כמה עולה למסגר פאזל של 1500, 2000 ו-3000 חלקים? (בערך) האם מומלץ להשתמש בזכוכית מאט? זה יותר יקר? האם כדאי ללכת לחנות או לחפש מישהו פרטי? יש לי טלפון של אדם שלוקח את הפאזל, מדביק אותו וממסגר, האם זה רעיון טוב או שכדאי לי להדביק לבד ולמסגר בחנות? עוד לא דיברתי איתו אז רק רציתי לברר מה בערך המחירים, שאני אדע אם הוא מגזים או לא. אשמח אם תתנו לי קצת מידע, תודה מראש

Lil Kitty

New member
יו אני לא מאמינה ../images/Emo10.gif

הקרטון קטן יותר מהפאזל!
אורך הקרטון הוא 68 והפאזל 75! לא שמתי לב לזה עד עכשיו
כבר הרכבתי חצי מהפאזל! מה אני עושה עכשיו? ללכת לחנות ולצעוק עליהם למה הם נתנו לי קרטון קטן או שזה בסדר שהפאזל יוצא בהרבה מהקרטון? (לא נראה לי אבל אני שואלת בכל זאת) אוף איזו אכזבה!

fairy8

New member
גם לי זה קרה כמה פעמיים

פשוט לקחתי קרטון גדול יותר והעברתי בזהירות את הפאזל שמתי את הקרטון עם הפאזל על הקרטון החדש ומשכתי אותו תמיד תקחי קרטון יותר גדול מהמידות שכתוב בהצלחה

Lil Kitty

New member
אני ממש חדשה בתחום

זה הפאזל הראשון שקניתי וממש לא ידעתי איך עובד כל העסק עם הקרטון. איזו אכזה יא אללה
הייתי צריכה לחכות חודש וחצי עד שהפאזל יגיע כשבעת ההזמנה אמרו לי שתוך שבוע הוא פה. במשך כל הזמן הזה הייתי צריכה לרדוף אחריהם ולהציק וכל פעם אמרו לי שתוך יומיים נוספים הוא יגיע (והוא לא). עכשיו גם הקרטון... פשוט על הפנים. בחיי, פעם אחרונה שאני קונה בחנות הזאת
ידעתי שכבר היה עדיף להזמין באינטרנט וזהו. על הפנים. טוב, אני מפסיקה עם הקיטורים חחח סורי, פעם ראשונה וכבר כזאת אכזבה. מה אני עושה עכשיו? זה יהיה מיותר ללכת לצעוק עליהם? מה הם יעשו? יקחו את הקרטון בחזרה? לקחת קרטון יותר גדול זה כבר לקנות שטיחון ב300 שקל, אז עדיף להכין לבד עם המאמרים שיש פה (
)

fairy8

New member
קודם כל ברוכה הבאה

לעולם הפאזלים מקווה שמהחוויה הלא נעימה הזו לא ייצא לך החשק להרכיב בהמשך פאזלים, אל תתאכזבי מהפאזל שלקח לו חודש וחצי להגיע יכול להיות שהוא נתקע במכס הרי את הפאזלים מביאים מחו"ל ויכול להיות שעד שעשו את ההזמנה וכו' גם אל תשכחי שהיה באמצע ראש השנה אז זה גם זמן המתנה, איזה פאזל את מרכיבה? איפה קנית אותו? כמה חלקים? בקשר לקרטון אל תזרקי אותו תשמרי לך אותו לשעת הצורך, ופשוט תקני אחד חדש, כנראה שזה מה שביקשת מהחנות את הגודל הספציפי הזה ככל הידוע לי יש שני גדלים, אני גם יכולה לומר לך בדר"כ אני מרכיבה פאזלים של 1000 חלקים על קרטון קטן כנראה (כמו שאת קנית) ושהתחלתי להרכיב את הפאזל ששמתי תמונה שלו באתר (היגואר השחור) גיליתי להפתעתי שהפאזל יותר גדול מבדר"כ ואחרי שהרכבתי את המסגרת ועוד כמה חלקים וראיתי שהחלקים "מתחילים לנסוע" פשוט העברתי אותו לקרטון אחר גודל יותר, בקשר לשטיחון אני לא ממליצה לקנות אני קניתי אותו ולא כ"כ הסתדרתי איתו הוא היא הדבר האחרון שנוח להשתמש בו, בקיצור אל תתבאסי קפצי לחנות הובי הקרובה לביתך תקני אחד יותר גדול ותתחילי להנות אגב יש תיק של רווסנברגר שאפשר להרכיב עליו את הפאזלים הוא נראה ממש נוח אבל החיסרון היחידי כרגע זה שלא מוכרים אותו בארץ..

Lil Kitty

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

הסיפור לא הוציא לי את החשק ואני כבר נסחפת עם המחשבות מה יהיה הפאזל הבא שאני ארכיב
הפאזל הוא "שקיעה קסומה" של רבנסבורגר, 2000 חלקים, 98x75. רציתי להזמין אותו באינטרנט מאתר הפאזלים, אבל לאחר הרבה מאוד המלצות קניתי אותו מפאזלנד בכפ"ס. זה היה ביולי כך שלא היו שום חגים באופק אבל את צודקת, אי אפשר לדעת מה באמת קרה שההזמנה התעכבה. רק חבל שהם המשיכו להגיד לי שזה יגיע תוך יומיים במשך חודש וחצי
הסיבה שלקחתי את הקרטון היא שהם אמרו לי שהוא בדיוק מה שאני צריכה ושאם אני רוצה משהו יותר גדול אז זה רק שטיחון. יש קרטון יותר גדול מזה? כי הם אמרו לי שאין.

fairy8

New member
אני חושבת שביולי היה שביתה בנמלים או משהו כזה

צר לי ומוזר לי שקיבלת את הייחס והרושם הזה מהחנות אני קונה את כל הפאזלים שלי ברשת ויצא לי כמה פעמיים לקנות שם אך מזמן לא ביקרתי בחנות בכפ"ס כך שאני לא יכולה לשפוט בדר"כ הייתי מאוד מרוצה אני יודעת שהתחלפו שם המנהלים, בכל מקרה כאשר תרצי לקנות פאזל חדש תכנסי שיש עובד אחר שם אולי זה שהיה באותו יום במשמרת הוא עובד חדש ולא כ"כ יודע, גמני קניתי שם קרטון אבל לא היה לי צורך בגדול, את הגדולים אני קונה ברעננה בחנויות הובי באחוזה אבל את האחרונים קניתי באופיס דיפו אני לא יודעת מה הגודל שלהם אבל הם גדולים ומספיקים ל2000 חלקים, בהזדמנות שתהיי ליד החנות תעברי ותאמרי להם שהיית מאוכזבת מכך שהטעו אותך לגבי הקרטון. הרבה לצערי לא יהיה מה לעשות אבל להבא וללקוח הבא הם יידעו.. בכל מקרה הקרטונים שלהם מעולים ממש טובים תשמרי עליו לפאזל הבא

Lil Kitty

New member
../images/Emo140.gif את פשוט מקסימה

את הקרטון אני אשמור לפאזל הבא, הוא יהיה 1000 חלקים אז זה יספיק
את יודעת אולי כמה עולה קרטון גדול יותר? ולגבי המאמר על הכנת השטיחון בפורום, כשמסיימים את הפאזל - האם יש צורך בקרטון או שמדביקים אותו על השטיחון?

fairy8

New member
../images/Emo9.gif תודה

הקרטונים שאני קניתי עולים בין 5 ש"ח לבין 7 ש"ח יש קרטון אחד שממש מעולה עבה (לא זוכרת את השם שלו) שעלה 12 ש"ח נראה לי, כאשר את מסיימת את הפאזל את מדביקה עם דבק מיוחד על התמונה כך שרצוי מאוד להעביר את הפאזל על הקרטון מכיוון שהדבק נדבק מעט לקרטון וחבל להרוס שטיחון אבל אני לא ממש מבינה בתחום של השטיחון כך שהכי טוב שמישהו שמבין יענה לך על כך.. כל הפאזלים שלי מהקטנים ועד הגדולים הייתי מרכיבה על קרטוני ביצוע למינהם אבל כל אחד ועדפותיו...

Lil Kitty

New member
12 ש"ח?!?!?

התכוונת אולי ל120 ש"ח?
אני לא זוכרת כמה עלה הקרטון שקניתי בפאזלנד, אבל הוא בטוח לא עלה פחות מ50.

fairy8

New member
לא הוא עלה 12 ש"ח

וגם שקניתי שם את הקרטונים בכפ"ס לא זכור לי שהוא עלה כ"כ הרבה אני חושבת שהוא עלה 7 ש"ח והיה שני בחצי מחיר כך שהשני עלה 3.5 ש"ח אולי זה קרטון אחר משהו חדש? איך הקרטון שלך נראה? דק/ עבה?

Lil Kitty

New member
אממ תלוי מה את מגדירה דק

הוא משהו כמו 1.5 עובי חתיכת פאזל. זה נחשב דק? את יודעת מה? אולי אני טועה... האמת שאני כבר לא זוכרת כמה הוא עלה, אני רק זוכרת את אבא שלי אומר לי שהקרטון ממש יקר. אני לא חושבת שהוא היה אומר את זה על 12 ש"ח... טוב כנראה טעיתי, אני לא זוכרת אז אני לא אנסה לצאת חכמה

fairy8

New member
זה נחשב קרטון סטנדרטי

מה שעלה לי הרבה הרבה יותר עבה, פאזל הוא תחביב לא זול...
אני לא זוכרת מי סיפר לי אבל מישהו בנה משטח עבודה עם מסגרת וכך הפאזל לא יכול לזוז בצדדים החסרון של כזה דבר שאי אפשר להדביק אח"כ את הפאזל זה טוב למי שמפרק את הפאזלים ולא כאלה שמדביקים

Lil Kitty

New member
אוי זה נשמע רעיון גאוני

חבל באמת שאי אפשר להדביק אח"כ את הפאזל, לי אישית זה היה מאוד עוזר. יש לי חתולה בבית עם תחביב לשכב דווקא על הפאזל ואז לרוץ בפתאומיות ולהעיף חלקים לכל מקום

jocie1

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

כמו שfairy8 המליצה, כדאי תמיד לעבוד על קרטון רגיל או על קרטון ביצוע גדול מהמימדים של הפאזל. ניתן לחשב את הגולד הרצוי לפי המימדים שעל הקופסא של הפאזל. תוספי ס"מ עד שניים לגדלים שמצוינים על הקופסא ואז תהיה מכוסה מבחינת המימדים. אם הקרטון שיש לך כבר קטן מהמידים הצפויים של הפאזלים, תדביקי עוד קרטון ביצוע עם מסקינג טייפ רחב, משני הצדדים, ואז תחתיכי אותו לגודל המתאים. לגבי השטיחון. החלקים נוטים להשאר במקום שמניחים אותם, לא מחליקים בקלות למקום אחר כשרוציםלהעביר אותם למיקום אחר על השטיחון. בכל מקרה בסיום ההרכבה תזדקקי לשני קרטוני ביצוע על מנת להפוך את הפאזל אם את רוצה למסגר אותו. בהצלחה

Lil Kitty

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

(איזו אווירה נעימה יש בפורום הזה
) תודה רבה על ההסבר, כבר חשבתי שבאמת מדביקים את הפאזל על השמיכה
אני אנסה למצוא קרטון יותר גדול ואם אין, אז אני אקנה פשוט עוד אחד.

bendelac

New member
למרות שנראה שאין מה להוסיף אני יוסיף

בעיקרון פאזל של 1000 ו-1500 נכנס בקרטון ביצוע אחד. ל-2000 ו-3000 צריך שני קרטוני ביצוע. (כמובן שיש חריגים כמו למשל פאזל הפחיות) לקרטון ביצוע גודל סטנדרטי - 100X70 ס"מ (לפי מיטב זכרוני). המחיר (נכון לשנה שעברה) כ-6 ש"ח בחנות לבית ספר. בגלל שהקרטון הזה הוא בגודל סטנדרטי הוא זול יחסית וניתן למצוא קרטונים בגדלים שונים. אפשרות נוספת זה פולי-גל שניתן למצוא במגוון הגדלים. יתרונות וחסרונות יש בכל סוג חומר אז זה בעיקר תלוי בנוחות ובזמינות. אני למשל את הפאזלים של 1000 חלקים אני מרכיב (ומדביק) על פולי-גל אבל בשביל פאזלים גדולים יותר הפולי-גל כבר לא עמיד מספיק (יש לו את התופעה שהוא מתקפל לאורך בכל מיני מקומות) אז אני בונה על שני קרטוני ביצוע (בנוגע למסגור - אני מחכה לאחי כדי לפתור את הבעיה...) למרות שזה לא משורשר לשאלה הנכונה, אני אענה על סוג הזכוכית. לדעתי מט זה חובה כי בזכוכית מבריקה יראו את הפאזל רק ממול בעם אור בזווית מסוימת. בנוגע למחירים אני לא מכיר.

Lil Kitty

New member
תודה רבה לך על התגובה ../images/Emo13.gif

אני אגש בימים הקרובים לקנות קרטון ביצוע נוסף, כרגע הפאזל יוצא בשלוש שורות (לגובה) מהקרטון. אגב, מה אני אמורה לעשות כשאני אקנה קרטון נוסף? להצמיד אותו ולהדביק איכשהו? לשים מתחת? ניסיתי לשים עיתון מתחת והתוצאה הייתה שהפאזל "נשבר" בקטע בסוף הקרטון והייתי צריכה להפריד את שלושת השורות הללו ולשים על דפים
יקרה בדיוק אותו הדבר עם קרטון הביצוע הנוסף, לא?

bendelac

New member
לדעתי

אם הפאזל לא זז יותר מידי ובגלל שלא תפרקי את מה שכבר עשית אז מספיק להניח את הקרטון השני לידו וזהו. אם הפאזל זז או שזה נראה לך לא יציב אז צריך לחשוב על משהו. אני הדבקתי בסלוטייפ את של הקרטונים אבל זה היה לפני שהתחלתי לבנות אותו.

למעלה