מיסבי גלגל

W i z

New member
מיסבי גלגל

צריך להחליף מיסבי גלגל ב gs . ניסיתי למצוא את הדגם ( קדמי + אחורי ) בספר אופנוע אך ללא הצלחה . מישהו יודע איזה מיסבים אני צריך לגלגל הקדמי ולגלגל האחורי ? או איפה בספר אופנוע אני יכול למצוא את זה ? מה שכן מצאתי בספר זה שסוזוקי ממליצים להחליף את שני המיסבים (של שני הגלגלים) ביחד , מישהו עושה ככה או שאפשר רק אחד ? עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי שירשורים על מיסבים לרוב אבל לא איזה דגם אני צריך . מעבר לזה , הבנתי שבצ'לנוב יש המון חנויות מייסבים , יש חנות שאתם ממליצים עליה ? תודה !

elad friedman

New member
ממליץ לך על skf בסוף מול סוף צ'לנוב

שלוף את מחזירי השמן ותרשום את המיספרים זוג יעלה -+100 לא כדי להחליף אחד מיכוון שאחד הולך אז העומס על השני גדל ואז גם הוא נפגע מה גם שהחלק ה"קשה" הוא לשלוף את הראשון בין הגלגלים השונים אין קשר,איך אתה יודע בכלל שצריך להחליף? אם אתה טיפים לפירוק והרכבה מסרר

W i z

New member
מחזירי שמן = מיסבי גלגל ?

אני לא רוצה לפרק ואז לקנות , מעדיף שיהיו לי את המייסבים ביד ואז להתחיל לעבוד . יש לך את המידה שלהם ? בכל גלגל יש 2 מייסבים , נכון ? אז להחליף את שניהם ,אבל אתה אומר שאין קשר בין החלפה של המייסבים בגלגל הקדמי לאחורי , נכון ? לגבי החלפה , 2 מכונאים בדקו ואמרו שהמייסבים גמורים .

Bearing

New member
יש חופש בגלגלים?אתה יודע איך לבדוק?

תתקשר לסוכנות ותשאל, אם לא תקבל תשובה - פרק את הגלגל - לא חייבים את המיסבים (אסור לפרק ולהרכיב חזרה כי הפעולה הרסנית אלא אם כן יש לך חולץ) במידה ואתה רוצה לנסוע לקנות את המיסבים עם האופנוע. מדוד בעזרת קליבר קוטר פנימי,קוטר חיצוני ורוחב (עומק), בד"כ ישנם כיתובים על הצד החיצוני ( בהרכבה יש תמיד להרכיב עם צד הכיתובים כלפי חוץ). נתונים אלה מספיקים בכדי לבחור מיסב. בפירוק דפוק אם דורן ארוך (מפתח T גם טוב) על הפנים של המיסב בצד השני של החור - כדי לחלץ את המיסב הימני תכניס דורן מהצד השמאלי של הגלגל ודפוק מבפנים החוצה. בהרכבה מותר לדפוק רק על הטבעת החיצונית של המיסב - תשיג בוקסה בגודל המתאים, אין להשעין את הגלגל על הדיסק או גלגל השיניים. מומלץ לצלם ואחרי שמסיימים לרוץ ולהראות לחבר'ה בפורום.

W i z

New member
תודה !

את הבדיקה ואת ההחלפה ביצע ויבצע מכונאי במוסך . אני פשוט רוצה להגיע מוכן . השאלה אם מישהו יודע איזה מיסבים לקנות ? יש חופש בגלגל ...
תאמין לי ...

dburac

New member
קצת עזרה,

עד כמה שאני יודע בספר אין מספרים קטגלוגים, וגם אם יש לא כדאי לך להיכנס לזה מיסב תחת השם סוזוקי יעלה לך הרבה מאוד כסף. כרגע אין שום חברה בעולם שמייצרת לעצמה את המייסבים אלה כולם עובדים דרך יצרניות כמו SKF שהיא אחת הגדולות וכו', פאק הם אפילו מכינים מיסביים למכוניות פרארי של פורמולה 1 אז שלא יעבדו עליכם, כנס לאתר בשם www.bikebandit.com שם תוכל למצוא מספר קטלוגי, יותר מזה תוכל להדפיס את התרשים, ובפירוט של המספרים יהיה כתוב לך הסוג מיסב, והקוטר הדרוש, אם זה תיגש לאחת החנויות בצלנוב תקנה מיסבף קפוץ למוסך ותתקין שיהיה בהצלחה, אם אתה מסתבך אתה מוזמן לשלוח לי הודעה במסרים

Bearing

New member
אני חושב שנהוג שהמוסך

ימכור לך גם את המיסב בלי לגבות ממך יותר מדי רווח על החלק. למה אתה רוצה להביא את המיסבים בעצמך? קיבלת הצעת מחיר של יותר מ100 ש"ח על החלקים מהמוסך? בשביל חלק זול כמו מיסב חבל להתרוצץ ואם אתה לא בטוח בקשר לאמינות - אל תדאג, הם כולם בסדר.

למעלה