מינן גבוה מידיי של אנטיביוטיקה?

מינן גבוה מידיי של אנטיביוטיקה?

שלום רב. גילו אצלי חיידק STRAP A (דלקת בגרון) עכשיו לא מובן לי כמה לקחת כי הייתי אצל 3 רופאים וכל אחד אומר לי משהו אחר! הראשון אמר לי - קח 3 פעמיים ביום רפאפן 500MG השני- קח פעמיים 500 אחד בבוקר אחד בלילה. השלישי,שהיא רופאת המשפחה שלי אמרה לי ליטול 2000MG ביום! המלצה?

moran f

New member
בוא נתחיל מעוד פרטים

גילו אצלך - בזמן דלקת גרון? סתם ככה ביום בהיר? למה שלושה רופאים - האם עבר זמן והוא עוד היה שם?

3 רופאים 3 המלצות-לא מפתיע!

הטיפול ניתן על מנת למנוע את סיבוכי הדלקת שהינה הדלקת הראומטית Rheumatic fever. זוהי מחלה העלולה לפגוע בלב, במפרקים או פגיעה נוירולוגית. התרופה המקובלת היא אכן רפאפן (פניצילין V). לגבי המינון כולם צודקים. ה-AHA אגוד הקרדיולוגים האמריקאי פרסם ב-1995 קווים מנחים לטיפול. קיימת גם המלצה מקומית של כללית שירותי בריאות 500 מ"ג פעמיים ביום. לא רשמת מה גילך ולא ברור לי למה לפנות לשלושה רופאים בנושא זה. מבדיקת המלצות רבות- פעמיים ביום 500 מ"ג כנראה מספיק. גם גרם פעמיים ביום לא תהיה טעות ( זה המינון הרשום בעלון לצרכן (מצורף ) ומאושר ע"י משרד הבריאות). יש לך שלוש חוות דעת- בחר אחת , בהצלחה!

דודי 2002

New member
פורום אחד שלשה דעות!

בכל אופן ממעט הפרטים שנתת אני מסיק כך: מדובר בדלקת גרון שבמהלך תרבית שגרתית התגלה החיידק סטרפ ולשם כך קיבלת טיפול. עדיין לא ברור לי מה הסיבה שבשביל דלקת גרון ביקרת אצל 3 רופאים (במדה ולא מדובר בסוג פחד כזה אלא בבעיה רצינית שלא ציינת אני מסייג את תשובתי) עכ``פ לדעתי במידה ואכן אתה בן 28 המינון של 500 מ``ג פעמים ביום הוא מעט נמוך ``מהמקובל`` לתת לדלקות גרון. והייתי ממליץ לקחת או 500 מ``ג 3 פעמים ביום או את המגה (דהיינו גרם) פעמיים ביום. תרגיש טוב, דודי.

../images/Emo70.gifיש להוסיף מקור להמלצה. תודה

כפי שבודאי ראית, לא ניתן להיות כל כך פסקניים, ה-AHA לא ממליץ סתם... לפיכך יש להוסיף מראי מקום להמלצות.תודה.

moran f

New member
אגב

האנטיביוטיקה מונעת עוד כמה סיבוכים "מינוריים" חוץ מ-RF.

למעלה