מינכן?

Limi38

New member
מינכן?

מינכן או ברלין..או המבורג.
הי לכולם. אנחנו משפחה עם שתי בנות בנות ארבע ושלוש. עוברים בעקבות עבודה לגרמניה. יש לנו שלוש הצעות טובות.אחת בברלין אחת במינכן ואחת בהמבורג. בהתחשב שחשוב לנו עניין החינוך. ושכנראה נחזור עוד 4 שנים.
לאן הייתם מהגרים??ברלין מינכן או המבורג?

אספרסו2

New member
אם לטווח קצר

ואין בכוונתכם להשתקע ולהשתלב בחברה הגרמנית הרי שיהיה לכולכם יותר קל בחברה רב-תרבותית ולכן עדיף ברלין.

weltweit

New member
4 שנים בגידול ילדים זה לא זמן קצר

זה למעשה טווח משמעותי, ומבחינת חינוך - מינכן.
אם יש להם הצעת עבודה, גם במינכן ובהמבורג לא קשה להשתלב, לפי הכינוי הם לקראת גיל 40, לא זוג סטודנטים, לדעתי מינכן מתאימה יותר.

אספרסו2

New member
על אחת כמה וכמה

במינכן קשה עד בלתי אפשרי למצוא מקום בגן לגיל הרך בטווח קצר.יוקר המחיה במינכן ובהמבורג יימנע מהם לחסוך כסף שהוא גם מטרה של ישראלים בריילוקשיין.
בהמבורג ובמינכן קשה מאד למצוא מגורים בשכונה סבירה במחיר שאינו שערורייתי.

weltweit

New member
סורי, אבל אני עדיין עומד על דעתי

ניתן למצוא גן טוב במינכן, אם יודעים איפה מתכוונים לגור, מתי ומה מחפשים. אני חושב שמחירי הדירות אם עושים חיפוש טוב יכולים להפתיע גם בהמבורג ובמינכן בבצירקים (רובעים?) לא רעים בכלל כמו Wandsbek, אבל בינינו הכל תלוי כמובן במה הכוונה במחיר גבוה בשבילך, שהוא תלות המצב הכלכלי של השואל. שוב, על פי הכינוי (עדיין לא ענו) הם קרוב לגיל ה 40, קיבלו הצעות עבודה ב 3 ערים מה שאולי רומז על זה שהם עובדים במקצוע מבוקש, אולי משרת תכנות או ניהול, אולי גם בארץ היו במשרה כזו וחסכו כסף. בכל אופן, הם שאלו רק לגבי חינוך, לא הזכירו את הנושא הכלכלי. אז לגבי חינוך? בוואריה ללא ספק. ברלין זו עיר שאתה יכול לאהוב או שאתה יכול לא לסבול (כמונו), לכן ניסיתי לענות לשאלה עצמה - חינוך. אם יש פרטים נוספים, זה כבר משהו אחר.

אספרסו2

New member
אתה מתייחס רק לחינוך

ובבאיירן,ללא ספק מערכת החינוך קשוחה וקפדנית.עדיין אין ערובה לכך שהם יקצרו את פירותיה כשאינם דוברים את השפה כשפת אם.ואני גם לא חושב שברלין משקפת משהו מגרמניה אבל כאורחים לכמה שנים,יהיו להם פחות נקודות חיכוך בהרבה מישורים מאשר בערים שהוזכרו כאלטרנטיבה.
ואגב,לפי הלוגיקה שלך מה גילי לפי הכינוי שלי?

forglemmigej

New member

למעלה