מינכהאוזן ע"י שליח?

kinneret102

New member
מינכהאוזן ע"י שליח?

שלום וברכה, שמח לקבל יעוץ לגבי עניין שמאוד מטריד אותי ומשפיע על כל אורח חיי. אני נערה בת 16, שני הוריי התגרשו כשהייתי בת 13 ובגיל 16 אימי חזרה לגור בביתי עם אבי ואחיי במטרה

kinneret102

New member
-המשך

לאחר שטענה שצברה מספיק כוחות ועכשיו היא מסוגלת לחזור לגדל אותי. עם הזמן שחלף האישה נעשתה בלי נסבלת. עקרת בית, ולכן נוצר מצב ששתינו נמצאות יחד זמן רב לבד בבית. זה הגיע למצב בו ההתנהגות שלה הפכה דו-פרצופית : כשאנחנו לבד בבית היא מאיימת עליי שתסגור אותי במוסד סגור,שתשלח אותי לפניימיה ועוד איומים מהסוג הזה. בפני אחרים היא מכחישה את העניין וטוענת כי המצאתי דבר. הרגשתי במצב של חוסר אונים משווע, אין לי מי שיקשיב לי. כל חברי המשפחה מודע למצב הנפשי הלא כ"כ יציב שלה אך הם יודעים את חומרתו כמוני (שנמצאת איתה רוב היום). כשניסיתי לדבר עם אבא שלי על העניין הוא אמר שהוא מבין לליבי,שאני צודקת והוא יודע מה אני עוברת איתה, אך אין מה לעשות ועליי להיות החזקה והצד הבוגר שמתעלה במערכת היחסים המורכבת שיש בנינו. לאחר בכיות ממושכות הוא סיפר לי שיש בניהם הסכם שהיא יכולה לגור איתנו בבית עד שאני שמולאים לי 21 שנים, והיא נאחזת בהסכם זה בכל הכח.(אבא בתמימותו הסכים לחתום על תנאי זה רק כדי לזרז את הליך הגירושין ולא ידע כי זה המצב שיווצר) אחרי זמן מה שזה נמשך ככה העניין מאוד השפיע עליי נפשית ותדירות ההגעה שלי לבית הספר לא הייתה סדירה, אמא שלי נתפסה בדבר הזה כ"כ חזק - וכל הזמן ניסתה להוכיח דרך זה כמה אני זקוקה לה. אחרי שנתיים של התעללות נפשית, בה אני צריכה להיות הצד הבוגר אשר מתעלם מאמא שלי, באיזשהו מקום נשברתי והתמודדות שלי הייתה התקפי זעם(שכמובן קורים לי רק איתה ובגללה), והשנאה שבי אליה לא איחרה לבוא. ההצטברות של כל הדברים שעשתה לי הביאה בי כזו שנאה כלפיה עד כדי שאני מרגישה שהשתגעתי בעצמי. כאמור, ההתמודדות שלי הייתה התקפי זעם ואיומים כנגד.(איומיה) אמא שלי ניצלה היטב את המצב בו נשברתי,את התקפי הזעם ואת ההגעה הבלתי סדירה שלי לבית הספר- וזהו עיקרה היחידה בחיים. עכשיו, מינכהואזן פסיכולוגי ע"י שליח? כאשר אני אומרת פסיכולוגי כמובן שאני מתכוונת לכך שהתעללות מתבצעת על ידי הרעלה נפשית ולא פיזית. אני יכולה להגיד בוודאות שרוב הדברים שהיא עושה זה רק כדי שאני ארגיש שאני צריכה אותה, והיא עושה בכוונה כדי לחזק את התלות שלי בה. בחלק מהדברים היא גם מודה בפניי. בכל מקרה אני במצב נוראי של חוסר אונים, הגעתי למקום שבו המצב הנפשי שלי לא 100% וחוסר האונים מתסכל אותי עד כדי מחשבות אובדניות. במיוחד לנוכח העובדה שקשה לי להוכיח שהיא מניפולטיבית ושקרנית,בשל הדו פרצופיות שלה. מצטערת על ההודעה הארוכה. תודה

yonadavg

New member
שלום kinneret102

נראה כי האבחנה פחות חשובה מאשר התחושות שמציפות אותך בנושא. כדאי שתפני אל יועצת בית הספר ותספרי לה על תחושותייך. בהמשך, ניתן לשקול פניה אל מחלקת הרווחה בעירייה כדי שיבדקו האם המקרה מצריך את התערבותם.

למעלה