מיני שאלת סקר

מיני שאלת סקר

במוקד שלנו אני משערת כמו הרבה מוקדי שירות יש הרבה סטודנטים שכמובן מתחשבים בהם לעומת זאת מי שאינו סטודנט מתייחסים כאילו אין לו חיים מעבר למוקד כבר שלושה חודשים רשום לנו בסידור בשבועיים הקרובים למעט סטודנטים אין חופשים והאמת בתור אחת שלא סטודנטית זה ממש מכעיס למה אם אני צריכה יום חופש אני צריכה ממש להתחנן כדי שאולי אולי יתחשבו? איך זה אצלכם?

זה עוד דבר שמסקרן אותי

ההתחשבות בסטודנטים באופן כללי. הסטודנטים שעונים - אני אשמח לשמוע פירוט על זה. ולגבי הבעיה שלך, לדעתי זה באמת לא לעניין אם את צריכה יום חופש פעם ב, כל אחד צריך חופש מדי פעם אם לסידורים או לבדיקות או אפילו סתם לנוח. בגלל זה גם שאלתי מקודם על חופשות, כולם מתארים שבוע עבודה מלא כולל סופ"ש ואני תוהה - אין אפשרות לנסוע לכמה ימים או סתם להתנתק ליותר מיום מהעבודה?

זה מאוד מאוד נדיר

שמשהו שהוא לא סטודנט יתחשבו בו מתחשבים אצלנו בעיקר בסטודנטים ואמהות ושומרי מסורת ואני לא זה לא זה ולא זה הכי מרגיז שהייתה תקופה שעבדנו בשבת אז מישהו שטען שהוא מאמין אמר שהוא לא מוכן לעבוד כשהוא דיבר איתי בהפסקה מסתבר שהוא דווקא כן יוצא בסוף שבוע אבל לצאת לבלות זה בסדר ולעבוד זה כבר אסור לכו תבינו

Bartleby

New member
אין מה להבין...

אני כזה. והבהרתי את זה לאחראי שלי. את למשל צמה ביום כיפור ולא שומרת שבת? גם אם לא אני בטוח שאת מכירה כאלה שכן. כל אחד והמסורת שלו.

א אני לא

דבר שני אולי אם הייתי כזו הייתי מבינה אבל בהגיון שלי לא מסתדר שאדם יכול לצאת ולנסוע לבלות לשתות לרקוג אבל לעבוד לא צר לי לי זה נראה יותר ניצול של הדת כתירוץ לא לעבוד בשבת

אני לא חושבת שזה אותו הדבר

או ששומרים שבת או שלא, אבל מי שלא מוכן לעבוד בשבת בטענה שהוא שומר ובעצם הוא יוצא לבלות בשבת? עבדה איתי בחורה דתיה שבאמת הייתה דתיה, אבל לא הסכימה לעבוד במוצ"ש בטענה שבשבת היא אוהבת לטייל כל היום. מישהי אחרת טענה שההורים שלה שומרים שבת והם נפגעים מזה שהיא עובדת (למרות שאחרי שלחצו אותה לקיר היא באה לעבוד כמו גדולה). יש מסורתיים שלא שומרים שבת וזה משהו אחר, אבל מי ששומר שבת שומר שבת לגמרי ולא "נוסע בשבת אבל לא עובד".

Bartleby

New member
"או ששומרים שבת או שלא".

מצטער, אבל בחיים לא הכל שחור/לבן ואיש באמונתו יחיה. זה שאת אומרת שהדוגמה שהבאתי היא "לא אותו דבר" זה בגלל שאת פשוט רואה את הדברים מנקודת המבט שלך שנוחה לך. אני בטוח שאם תשאלי יהודי חרדי אם זאת "צביעות" לאכול חזיר בימות השנה ולצום בכיפור (כפי שרבים עושים) אז ברור שהוא יגיד לך שזו "צביעות" ולא ייתכן שאת תקיימי את מה שנוח לך. ועדיין לא נראה לי שאת מחשיבה את עצמך לצבועה.

Bartleby

New member
כמעט שכחתי...

אם מישהו שמצהיר שהוא שומר שבת וכן יוצא לבלות בשבת אז ברור שזה לא בסדר. בהסבר שלי התכוונתי למישהו כמוני שלא שומר שבת אך יחד עם זאת לא מוכן לעבוד בשבת מתוך מסורת וכך הוא מבהיר את זה לבוס.

זה בדיוק אותו דבר

להגיד שאתה לא שומר שבת כלומר אפשר להסיק שאתה מבלה אבל לא רוצה לעבוד מתוך מסורת זה בדיוק אותו דבר ותכלס מי שנדפק זה החברים לעבודה שלא מחפשים תרוצים ותאמין לי שבלי לשמור גם לי לא נוח לעבוד בשבת זה היום מנוחה היחידי שלי

דעתי

בדיוק כמו שלהגיד שאתהה מאמין ולא לעבוד בשבת אבל לצאת לבלות זה צביעות גם לצום בכיפור וכול שאר השנה לאכול חזיר זה צביעות

אני לא אתווכח איתך

אבל נכון שיש גישות שונות, אבל לגבי שבת זה משהו אחר כי שבת זה כבר יותר ממישהו ששומר מסורת, וניהלנו על זה דיונים בעבר בפורום מסורתיים (כדאי לך להציץ שם ולהעביר את הדיון לשם, אוהבים שם דברים כאלו). אני עוד לא שמעתי על מישהו ששומר שבת חלקית, לא עובד אבל כן מבלה, ולכן זה נשמע לי יותר כמו תירוץ.

Mi Sh Mi Sh

New member
נלחץ לי בטעות...

אין ברכה במה שמרוויחים בשבת. אין מה לעשות, יש לך עסק עם העם היהודי, מלאים במסורת ואמונות משונות, אבל אלה אנחנו.

אם אין ברכה במה שמרוויחים בשבת

אז לפרנס מישהו אחר בשבת זה לא לקלל אותו? מצטערת, קשה לי להבין את זה ועוד יותר קשה לי להבין מעסיק שיגלה דבר כזה ויסכים להעלים עין. אני יכולה להחליט באותה מידה שאני לא עובדת בימי ראשון כי יש לי אמונה שזה יום רע לעבודה, אמנם זה לא קשור לכל דת אבל לפי הדת היהודית בשבת גם לא עובדים וגם לא מבלים, ככה שלא לעבוד אבל כן לצאת זה לא בדיוק מסורת יהודית.

Mi Sh Mi Sh

New member
לא לגמרי נכון.

אני כבר מזמן לא שומרת שבת, אבל ההורים שלי מאוד לא אוהבים שאני עובדת בשבת. אומנם הם גם לא שומרים שבת בכלל, אבל בשבילם שבת זו מסורת ולא עובדים בשבת. אני בד"כ יוצאת בשישי בערב, מה תגידי במקרה כזה?

אני לא יודעת מה להגיד לך

להורים שלך לא מפריע שאת יוצאת בשבת? את זו את ואת פה ואת יכולה להביא את הגרסה שלך. סביר להניח שאם לא הייתי מכירה אותך והיית עובדת איתי והיו פוטרים אותך ממשמרות סופ"ש בטענה שאת שומרת שבת ואז הייתי פוגשת אותך באיזה דיסקוטק בשישי בערב זה לא היה נראה לי טוב. תודי שזה יכול להישמע בהרבה מקרים כמו תירוץ, מישהו אומר שהוא שומר שבת ואז מגלים שהוא לא שומר שבת הוא פשוט לא עובד בשבת?

Bartleby

New member
כמו שאמרתי,

ברור שזה לא בסדר להגיד X ולעשות Y. אבל, אם מישהו בא ואומר בפה מלא (שוב, כמו שאני עשיתי) "אני לא שומר שבת ובכל זאת לא מוכן לעבוד בשבת" אז אני לא מבין מה לא בסדר פה? לא שיקרתי ולא יצאתי צבוע או תחמן או מה שזה לא יהיה. אם יש מישהו שרואה את זה בעין לא יפה זוב"ש. אף אחד לא אמר לו לא ללכת לבוס ולהצהיר על אותו דבר. אז: א. שכל אחד יסתכל בצלחת שלו. ב. לא חושב שצריך לשפוט אנשים על "רמת הדתיות" שלהם, זה מאוד אינדווידואלי ולא מעיד על צביעות/אנוכיות (מחק את המיותר).

Mi Sh Mi Sh

New member
שימי לב- לא אמרתי

שאני שומרת שבת. גם לא אמרתי שההורים שלי שומרים. מבחינתם אבל כאנשים מסורתיים+- השבת לא נועדה לעבודה, ולא בגלל דת דווקא. השבת מבחינתם נועדה למנוחה. ואני דווקא הפוכה, חיפשתי עבודה בשבתות כי זה הכי נוח, מה לעשות שאיך שהתחלנו לעבוד סגרו לי את המוקד בשבתות ולילות? וההורים שלי אגב לא אוהבים גם את זה שאני יוצאת אז צמצמתי יציאות. מקסימום לחוף הים בערב לשבת לדבר עם חברים על הדשא היפה שם.

למעלה