מיני סקר

מיני סקר../images/Emo70.gif

האם צמת בשנה שעברה (או לפני זה)?
האם את/ה מתכוון לצום השנה?
ולמה? ולתשובותי... אני מגיל 10 צמה חצי יום, כלומר עד הבוקר ומגיל 12 התחלתי לצום את הכול אני צמה כי אני חושבת שאם פגעתי במישהו זו דרך לכפות על מעשיי... מה אתכם??

דיתוּש

New member
תשובה למיני סקר../images/Emo41.gif

כן צמתי בשנה שעברה וגם בשנתיים שלפני
ברור שאני אצום השנה, אבל זה תלוי במצב הפיזי... אם אני עדיין אהיה חולה [ואני בספק] אז לא. הרי אני חייבת לקחת כדורים, אז עם מה אני אקח אותם, עם רוק?
למה. שאלה טובה! קודם כל, עניין של מסורת. אם ההורים שלי היו חילוניים והיו מחנכים אותי ל"לא לצום" אני בטוחה שלא הייתי צמה. אבל בגלל שאני זוכרת שהם צמו וגם אני הייתי בבית-ספר דתי מ א'-ה' וחינכו אותנו לצום ביום כיפור, אז זה מה שאני עושה. אממ... חוצמזה, יום כיפור זה היום הכי חשוב בשנה מבחינת היהדות. אז לצום את היום הזה מאוד מחבר אותי ליהדות. זהו, נראה לי
גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם!

עמיתוש

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif.

לא, אבל ניסיתי.. ממש ממש לא הצליח. אחרי שעה שעתיים התחלתי להזיל ריר והיה לי כאב ראש ככה ש.. לא הצלחתי
. לא, זה לדעתי ממש לא בריא. אם כמה שאני אוהב להתחבר לקטעים הקטנים האלה של יהדות, מהניסיון הקצר של שנה שעברה אני לא הולך לחזור על זה
. זהו. זה לא שאני לא צם בכוונה מדעות, הייתי רוצה אבל.. לא
.

אווזונת

New member
תושובת...

לאאאאא כל שנה יצא לי שאני חולה בכיפור
לא הלוואי ואני אהיה חולה
לא ממש מעניין אותי לא מאמינה

Nuema S

New member
תשובה

כן צמתי, אני חושבת שזאת כבר השנה ה5 שלי. כן אני צמה השנה אבל אני חולה אז יש סיכוי שאני יפסיק באמצע. ולמה? אממ בגלל המשפחה שלי אני חושבת...כי אני לא ממש מאמינה.. נעמה

QuEeN oF mE

New member
תשובות..../images/Emo3.gif

צמתי בשנה שעברה.
אני מתכוונת לצום השנה.
אנ י צמה כי זה עניין של אמונה.

שלומצי

New member
אני צמתי השנה - ../images/Emo75.gif

וכל הפרטים בפרק החדש שהעליתי ממש לפני כמה שניות

למעלה