מיני אייפד

BarakGanor

New member
מיני אייפד

היי לכולם, אני מעוניין לרכוש מיני אייפד ויש לי כמה שאלות:

1. האם שווה להשקיע עוד קצת כסף ולרכוש את iPad mini Wi-Fi Cellular? או שהמכשיר קולט וויפיי במרחב החוץ ביתי בתורה טובה?
2. אם אני משקיע ואכן קונה את המכשיר הזה, איך זה עובד מבחינת תשלום? יש חבילת גלישה? זה מתחבר לחבילה של האייפון שלי?
3. 16GB - מספיק? נניח ואני לא מכניס לשם מוזיקה בכלל.

תודה! :)

AYELET1

New member
כמה מספיק זה עניי שהדעות עליו חלוקות

בנוסף כידוע "עם הזכרון בא התיאבון". מוסיקה עדיף להכניס לסמרטפון - הרבה יותר נח.
אבל מה באשר לסרטים שאולי תרצה לצפות בהם?
תמונות ממצלמה למשל?
בנוסף, התוכנות הולכות וגדלות עם ירידת מחירי הזכרון ותוספת הזכרון למכשירים שונים.

קליטת ווי פי בסדר גמור (לפחות באייפד) אבל לא כל ארצינו הקטנטונת מרושתת (וגם לא ארצות גדולות יותר...) אז לא ניתן להסתמך על כך. שמעתיי כבר ממספר אנשים שרכשו טאבלט ללא סלולר והסתמכו על חיבור לרשת דרך הטלפון (היכן שאין ווינ פי זמין), שזה מסורבל והמכשיר הבא שלהם יהיה עם יכולות סלולר.

באופן אישי רכשתי אייפד עם 64 גיגה וסלולר. לא ארד מזה גם בטאבלט הבא שארכוש.

BarakGanor

New member
תודה רבה על התשובה

אם ככה, מה הפורמט של התשלום על הסלולר? זה כמו חבילת גלישה באייפון?

BarakGanor

New member
והשאלה החשובה ביותר -

איפה אתם ממליצים לרכוש את המכשיר?

Y. Welis

New member
אני קניתי באיי דיגיטל. המחיר תחרותי לעומת

השאר, וחשוב יותר - האחריות. זה דבר שלא תמיד מסופק ע"י מוכרים אחרים (כמו 'מחסני חשמל'. היה לי חבר שטורטר על ידם).

חבילת דאטה סלולארית היא משהו שאתה יכול לבחור מכמה ספקיות. ההצעה לדעתי המשתלמת היא של 012 - שלוש ג'יגהביט לחודש ב-48 ש"ח (כולל 45 עלות הכרטיס בחודש הראשון).

אפשר לקנות ולחבר כבר בחנות של איי דיגיטל. אפשר גם להזמין בחנות אחרת או לחבר לבד (כרטיס מיקרו סים - להכניס בזהירות).

בחיי

New member
יש לי אייפד מיני...

1. אני קניתי את גרסת הwifi בלבד ואני לא מתחרט. שקלתי לקנות את הסלולר, אבל החלטתי שאני לא משקיע בזה עוד כ500 ש"ח בעלות המכשיר + עלות חבילת גלישה מהסיבה שכמעט בכל מקום יש לי wifi חופשי (בבית, בלימודים, אצל חברים, בבתי קפה ובעבודה). אם יוצא שאני במקום בלי רשת אני פשוט מחבר לטלפון. אתה פשוט צריך להחליט אם הסלולר שווה לך את ההשקעה הכספית.
2. אני לא יודע כי אין לי חבילה לאייפד, אבל אני די בטוח שזה תשלום נפרד וזה מבאס בעידן שבו יש חבילות מספיק גדולות לסמארטפונים (שיכולות לשמש גם את האייפד במקרה הצורך).
3. אני קניתי 32GB מתוך הנחה שהוא יהיה איתי לפחות שנתיים ואין לדעת מה אני ארצה לשים עליו. יש אפליקציות כבדות ואם רוצים לצפות בסרטים וכדומה (נניח בטיסה) אז זה תופס נפח. גם כאן, ההבדל הוא כ500 ש"ח בין הנפחים השונים, תחשוב אם שווה לך להשקיע את זה.

בנוגע לאיפה לקנות-
1. תקנה בארץ! המחיר בחו"ל זול רק במעט ושווה לך שתהיה חנות שתטפל בך בארץ ותיתן אחריות.
2. אני ממליץ לקנות בבאג מכיוון שהספק שלהם הוא igidital (שגם נותנים את האחריות), אלא שבאג מאפשרים לך לשלם בתשלוומים, מה שיעלה לך עוד כסף בחנויות idigital.

השורה התחתונה- אחלה מכשיר, הוא גרם לי לזנוח את הלפטופ. לך על זה!

AYELET1

New member
לאייפד יש אחריות בינלאומית, כך שגם אם הקניה

נעשתה בחו"ל, עדיין יש מי שיטפל בך.
ישנן ארצות בהן הפרש המחירים משמעותי מאד.

בחיי

New member
איפה? ומה זה הפרש משמעותי?

ההבדל בין לקנות בישראל או בניו יורק הוא לא גדול.
אייפון 16 wifi- ניו יורק- 329$ לפני מסים (כ1150 לפני מע"מ), בארץ 1649.

אני חושב שאחרי המס בארה"ב זה יוצא הפרש של 300-400 ש"ח.
מבחינתי זה שווה את זה כי אפשר לשלם בארץ בתשלומים.

AYELET1

New member
אז עשה את החשבון שלך. מן הסתם התכוונת לאייפד

ולא לאייפון.
לגבי אייפון ההפרשים גדולים יותר.
אגב, בניו יורק המיסים גבוהים יחסית למדינות אחרות בארה"ב (פירוט יש לבדוק ברשת. לא זוכרת בע"פ), אז ההפרש תלוי במדינה בה אתה רוכש את המכשיר.

בחיי

New member
כן, התכוונתי לאייפד מיני

אני כבר עשיתי את החשבון שלי... קניתי מיני 32 בארץ

AYELET1

New member
התחדש

למעלה