מיניקה מיואשת

מיניקה מיואשת

אני אמא לבת שלושה חודשים ושבוע. מזינה אותה רק בהנקה. במקצועי אני עורכת דין ועובדת שעות ארוכות מ- 09:00 - 16:00 ששה ימים בשבוע. אני מעוניינת להמשיך ולהיניק לפחות עד גיל 6 חודשים.כיום חזרתי לעבודה ואני מנסה לשאוב חלב להשאיר אצל המטפלת, אך בכל פעם אני לא מצליחה להוציא יותר מ- 70 מ"ל בשאיבה של 35 דקות, ואני מרגישה שהשדיים שלי רכים מדי. האם אין לי חלב? איך אני יכולה להגביר את ייצור החלב, ואיך אפשר להגדיל את כמות החלב? אני זקוקה לעצה ולעזרה דחופה.

אושינקה

New member
שאיבה זו אומנות נרכשת

הגוף לא מגיב למשאבה כמו לתינוקת מתוקה בידיים.
זה לוקח זמן עד שהגוף מתרגל. מתי התחלת לשאוב? באיזו משאבה את משתמשת? שאיבה של 35 דקות זה קצת יותר מדי. תלוי באיזו משאבה את משתמשת, אבל בד"כ מומלץ מקסימום 20 דקות לכל צד. בזמן שאת בעבודה הכי טוב אם תשאבי כמספר הפעמים שבתך אוכלת ותשתדלי שיהיו אלו זמנים קבועים. בצורה הזו הגוף שלך יילמד לייצר יותר בשעות אלו. מכיוון שכבר חזרת לעבודה ואין לך את האפשרות לבנות מלאי של חלב קפוא, הייתי ממליצה להוסיף שאיבה בבוקר. כאשר את מניקה את בתך בבוקר, תשאבי ישר אחרי ההנקה, או תוך כדי ההנקה. בצורה הזו תוכלי לשאוב קצת אקסטרה. ואל תדאגי אם בהתחלה לא ייצא הרבה חלב - לוקח זמן לגוף להתרגל לביקוש החדש ולהגיב בהתאם. ובקשר לשדיים רכים - הגוף שלך עובד מצויין - בסביבות הגיל שלושה חודשים הגוף כבר הרבה יותר יעיל וחכם מאשר בהתחלה וזה מתי שהחזה מרגיש פחות גדוש. זה בהחלט תקין - האספקה לא השתנתה. (הידעת שזו אחת הסיבות המרכזיות לגמילה בגיל 3 חודשים?? המון אמהות פתאום מרגישות שאין להם מספיק חלב כשבעצם הגוף רק מתייעל....) בהצלחה ואל ייאוש
- אם יש לך עוד שאלות, אנחנו פה

תודה רבה

אני בד"כ מנסה לשאוב חלב פעם אחת בעבודה ובקושי מצליחה לשאוב 60 מ"ל (50 משד ימין ו- 10 משד שמאל). פעם נוספת זה בלילה אחרי שהתינוקת הולכת לישון וגם שם אני לא מצליחה להוציא יותר מ- 30 מ"ל כך שבסה"כ ביום טוב אני מוציאה 90 - 110 מ"ל. אני משתמשת במשאבה חשמלית של מדילה.

לאושינקה הנהדרת

לא התייחסת בתשובה שלך לבעיה של שד שמאל שאני חושבת שאינו מייצר מספיק חלב. האם זה טבעי ששד אחד יותר דומיננטי מהשד השני? איך אני יכולה לדעת שהתינוקת שלי אכלה מספיק??????

אושינקה

New member
היי סלמא

אני מתגוררת בחו"ל והבדלי השעות מונע ממני לענות בבוקר
. וטלטלים כבר ענתה לך על שאלותייך
. אין לי עוד מה להוסיף אלא רק להדגיש שוב ששגרת שאיבות היא המפתח להצלחה. אני מתארת לעצמי שאת מאוד עסוקה ושלוח הזמנים שלך משתנה מיום ליום אך זה חשוב ליצור שעות קבועות על מנת להעלות את הכמות אותה את שואבת. וכשהגוף יתרגל את תראי שתהיי מסוגלת לשאוב תוך זמן קצר כמויות יפות וההפסקות הללו יגזלו פחות ופחות זמן. לדעתי אם תתמידי בשעות קבועות את תראי כבר שינוי תוך שבוע ולשאלתך איך לדעת אם היא אוכלת מספיק? - אם היא ילדה חייכנית עירנית פעילה, רגועה לאחר הנקות ועם עלייה תקינה במשקל - היא מקבלת מספיק!
יום נעים

1טלטלים

New member
כמה שאלות

היי, כמה שאלות ,אם תוכלי לענות נוכל לעזור לך: 1. באיזו משאבה את משתשמת? 2.כמה פעמים ביום את שואבת? 3.בכלל,יצרת לעצמך שגרת שאיבה כלשהי? שדיים שמרגישים רכים מדי לא אינדיקציה לחוסר חלב,הרי הקטנה שלך הגיעה עד הלום ואני מנחשת שמשקלה לתקין והיא מתפתחת נהדר. בגיל זה משק החלב כבר מבוסס למדי ואין גופך מייצר חלב בעודף כמו בזמן הראשון לאחר לידה ,ייצור בגיל שלה מבוסס כבר על היצע והביקוש. שאיבות~מיומנות נרכשת ואימון,תרגול של הגוף,עד כה נהגת רק להניק כאשר מצרפים גם שאיבות לדיאדה שנוצרה זה דומה לצירוף של עוד "יונק" למע',לוקח לגוף לקלוט שאתן זקוקות לעוד חלב... אם תשאבי כמה פעמים ביום ותאותתי לגוף שאת זקוקה לעוד חלב וימשיך לעשות זאת לפי דרישה,כמובן יש צורך בשאיבה טובה וקצת מיומנות שבאים בזמן...תני לגופך להתרגל לעניין! לפי חישוב שלי יוצא שאת נעדרת מהבית ל7 שעות ,כמה פעמים נראה לך שתינוקת שלך יונקת בטווח זמן זה (ממוצע)?

תשובות לשאלות

אני משתמשת במשאבה חשמלית של מדילה. אני שואבת פעמיים ביום: פעם אחת במהלך העבודה ופעם נוספת בלילה אחרי שהתינוקת שלי הולכת לישון. לא יצרתי לעצמי שגרת שאיבה ולא קבעתי שעות מסוימות שמיועדות לשאיבה, אלא אני שואבת ברגע שמזדמן לי לעשות כך בזמן העבודה. אני מניחה שהבת שלי זקוקה לשלוש מנות בזמן שאני בעבודה. אגב, מהי כמות החלב שאמורה להספיק לה במנה אחת 100 מ"ל או יותר????????

1טלטלים

New member
המשך שאיבות

מדלה נהדרת וטובה ,כמובן ,אפשר להגדיל את תפוקת החלב ובוודאי כבר הבנת שפשוט תצטרכי לשאוב קצת יותר ...או יש לי עוד הצעה : לשאוב לאחר כל הנקה ,הרי יוצא לך להיות אחרי 16:00 בבית והיא כמובן יונקת ,אז שאבי את השאריות זה מעין סימון לגוף ליצצר קצת יותר. לשאוב בוקר לפני יציאה לעבודה זה גם טוב . לגבי שד הלא "פעיל" כל כך : אין סימטריה ףאך בהחלט ניתן לשכלל אותו
לתת קצת יותר התייחסות בשאיבות ועוד דבר ,יניקה של תינוק היא פי כמה חזקה וטובה מכל משאבה הכי טובה ,לכן , היא בוודאי מוציאה ממנו כמה שהיא צריכה ,תנסי ברוב ההנקות להתחיל דווקא משד הלא פעיל כל כך על מנת לעודד אותו . מנה : בין 120 עד 150 מ"ל ,אין צורך ביותר מזה ,חלב אם (בניגוד לתמ"ל) אולי לא משתנה בכמות אך באיכות יש שינויים והתאמות יחד עם התינוק,חלב אם מתאים את עצמו לצורכי הילד.כמבון,הכמות יכולה להשתנות בין ארוחה לארוחה ,כמונו בדיוק,לעתים,אוכלים קצת,ולעתים,קצת יותר מדי ... מהעוד אפשר לנסות : טכניקת שאיבה - לחמם את השדיים לפני השאיבה,לעסות אותם ,במהלך שאיבה לחשוב על שמהוטוב ורגועה (כשלחוצים רפלקס שחרור החלב מתאחר לו),לעסות את השד גם במהלך שאיבה עצמה ,לעזור למשאבה להצויא עוד חלב ..כטניקה עצמה:מתחילים בצד אחד ושאובים בו עד יוצאים זרזיפי החלב כאשר זרםנגמר ,מעסים ועוברים לצד שני,שוב שואבים עד זרם נגמר ושוב קופצים לצד הראשון כך מס' פעמים(אין צורך לשאוב יותר מ 20 דק') עד שאת מגיעה לכמות הרצויה .דילוגים בין השדיים ,מחדשים כל פעם את הזרימה . אם יש לך זמן תציצי פה .

1טלטלים

New member
עוד קישור

כאן.תראי בצד מופיעה לך כתובת אדומה עם קגוריות שונות הקשורות בשאיבות.

אפרת_ח

New member
אם העבודה שלך נחשבת משרה מלאה

מגיע לך על פי חוק
לעבוד שעה פחות. אמהות רבות מנצלות שעה זאת לשתי הפסקות שאיבה של חצי שעה. שתי שאיבות מפיקות לעיתים יותר חלב משאיבה אחת. אני הסתדרתי עם שאיבה בבוקר במקביל להנקה ועוד שתי שאיבות בזמן הגן, לייצר שלוש מנות, שאותן אכל למחרת. גם בשבת שאבתי במקביל להנקה כדי לצבור סטוק.

לאפרת

כן המשרה שלי נחשבת למשרה מלאה. לפני הלידה הייתי עובדת 8 שעות * 6 ימים בשבוע כיום אני עובדת 7 שעות * 6 ימים בשבוע, כלומר אני מנצלת את השעה המגיעה לי על פי חוק והולכת הביתה מוקדם בשעה. בעבודה אני מנסה כממה שיותר לשאוב חלב, היום למשל ניסיתי לשאוב בשעה 12:30 כשהבת שלי ינקה לאחרונה בשעה 08:30 אך בקושי הצלחתי להוציא 30 מ"ל משני השדיים

למעלה