מיניסוטה טימברוולבס

מיניסוטה טימברוולבס

אז קווין לאב עזב אותם הקיץ . אז עזב . במקום זה , פיליפ סונדרס {שהיה זה שביזבז לא מעט משנותיו הטובות של הקווין הקודם , גארנט שכרגע חוזר להתאמן תחתיו} החליט באותיות של קידוש לבנה: בנייה!!!.
את קווין לאב הוא שלח לקאבס תמורת אנדרו פאקינג וויגינס , שבינתיים מראה יכולת אדירה וככל הנראה ייקח את רוקי העונה , ולדעתי הוא עוד יכול להשתפר מבחינה התקפית לא מעט , ואני חושב שאפילו קראתי באיזה מקום שגם מבחינה הגנתית הוא משתפר ועוד יכול להשתפר.
ביחד עם וויגינס הגיע אנתוני בנט שאחרי שהיה נהדר בליגת הקיץ הראה שלפחות כרגע "אין חדש תחת השמש" והוא עדיין פלופ , אבל הוא עדיין מסקרן אותי והאינטואיציה שלי אומרת שכדאי לעקוב אחריו בקרוב . קווין גארנט הגיע בכדי ללמד , ואדריאן פיין {שגם אליו נגיע עוד שניה} הגיע בשביל להתחרות איתו על הדקות , ותחרות תמיד מוציאה יותר {תשאלו את רמי לוי} , ואולי , רק אולי , בנט עוד יצליח לגרום לכולם לאכול את הכובע ולהוכיח למה הוא נבחר ראשון בדראפט {נכון שזה דראפט אחד הגרועים שהיו , אבל לאט לאט רואים שאולי הוא לא} . אתלטיות יש לבחור {ממה שראיתי בליגת הקיץ} , וכל אחד יכול להשתפר בהתקפה.
ביחד עם שני אלה , סונדרס האריך את החוזה של ריקי "עיני נץ" רוביו ב-4 שנים נוספות , והבטיח לו רכז מצויין שינווט את הקבוצה הזו מתחתית הליגה עד למעלה.
בנוסף , זאק לווין , אלוף ההטבעות {ההטבעות שלו מצורפות בסרטון} , הקפיץ האנושי , גם הוא בקבוצה הזו . בינתיים יש לו בעמדה 2 , המתאימה לו יותר , את גארי ניל וקווין מרטין ובעמדה מספר 1 את ריקי "עיני נץ" רוביו . אני תולה בבחור תקוות רבות ומקווה שהוא יגרום לקפיצים ברגליים להשיג גם נקודות עבור הקבוצה שלו , ושיראה לעולם הזה מי זה זאק לה-ווין , אלוף ההטבעות הכי לבן מאז בלייק גריפין.
ביחד עם השמות שהזכרתי , חשוב לעקוב אחר גורג'י ז'נג , שלאט לאט נראה שהוא זה שיעיף סוף סוף את ניקולה פקוביץ' מהזאבים ויהפוך אותו לזאב בודד . ז'נג לא מפלצת התקפית כרגע , אבל בהחלט נראה שהוא בדרך לשם.
השם השני שלטעמי לפחות כדאי לעקוב אחריו הוא אדריאן פיין . על פיין שמעתי רק לאחר שהוא נבחר בדראפט , והוא בהחלט הופיע לי כאילו משום מקום . באטלנטה הוא היה מאחורי פול מילסאפ ולא קיבל דקות רבות . ככל הנראה סגנון המשחק שלו הכי דומה לסגנון של השחקן שגרם לייבושו {ע"פ "מקורות זרים"} . בכל מקרה מאז שהוא הגיע למיניסוטה הממוצעים שלו עלו והוא נראה לא רע.
בטרייד דד ליין סונדרס דאג להעיף את ת'ד יאנג , ולהביא את קווין גארנט , דבר שתורם לצעירים , ובעיקר ל-PF הצעירים של מיני , בנט את פיין , בשני דברים: 1.דקות- גארנט כבר זקן ולא ישחק יותר כמות דקות גדולה לעומת יאנג שהוא צעיר יחסית {בן 26/7} ושיחק כמות דקות לא קטנה העונה . 2.מחנך- אין לי מה להרחיב פה יותר מידי . גארנט יכניס בצעירים משמעת ורוח לחימה , דבר שיהיה משמעותי מאוד אם הזאבים ירצו לרוץ לאליפות בהמשך השנים.

וכרגע , סונדרס במירוץ הטנק להשיג שחקן צעיר טוב נוסף מהדראפט {כן אוהדי בוסטון יקרים , אתם לא תקבלו את בחירת הסיבוב הראשון שלכם ממיניסוטה בשנתיים הקרובות} , ככל הנראה סנטר , כי ז'נג ממש לא יספיק לעתיד {קמינסקי , טאונס וקאולי סטיין נראים לי מתאימים לקבוצה הזו}.

ממה שנראה לי , למיניסוטה יש אפשרות לבנות קבוצה חזקה ובריאה שיש לה אבני בניין חזקות שתרוץ לאליפות בשנים הקרובות.

זהו , אני הוצאתי כל מה שהיה לי להגיד על הזאבים הקפואים ממיניסוטה . עכשיו אני רוצה לשמוע מה דעתכם עליהם . מה דעתכם?

rapgamer4ever

New member
כתבת יפה

סך הכל אני חושב שהעתיד של מינסוטה תלוי בעיקר בוויגינס. הוא היחיד עם פוטנציאל להפוך לשחקן גדול שזה מצרך הכרחי בשביל להגיע לשלבים הבוהים באמת. בינתיים אני חושב שהוא מפתיע לטובה- משחקן שהגדירו אותו כיחסית בוסרי נראה שיש לו כדרור ברמה טובה, הוא אתלט נהדר ומבין את המשחק ברמה גבוהה ביחס לגילו. אני שמח מאוד מהיכולת שלו.
&nbsp
מסביב לוויגינס אנחנו נראה בשנים הקרובות את רוביו ופקוביץ' שחתומים לחוזים ארוכי טווח. מבחינת רוביו אין חדש תחת השמש- הוא עדיין פליימייקר ענק שלא שיפר במאומה את הקליעה. פק שחקן טוב אבל אני לא חושב שהוא מתאים לכיוון שהקבוצה הולכת (או צריכה ללכת)- חבורה אתלטית שמשחקת מהר.
לוין גם פרוספקט מעניין. בינתיים הוא עולה מהספסל וזה מקשה עליו להתפתח אבל הקליעה של קווין מרטין נחוצה ביותר.
&nbsp
הטרייד על גארנט בהתחלה ביאס אותי אבל אם נסתכל עליו מבלי להתייחס לטרייד שהביא את יאנג in the first place אני חושב שהוא לא רע. כמו שאמרת הטיקט הוא מנהיג בולט שיכול לשמש דוגמה למקצוענות ולאינטנסיביות (אם תשים לב- מרטין הוא הוטרן היחיד בקבוצה פרט לגארנט אבל אין לו את התכונות האלה).
&nbsp
לגבי פיין וג'נג- שווה לציין שהם אמנם טירונים בליגה אבל הם בגיל 24 ו-25 בהתאמה. פיין לפי מה שהבנתי לא בדיוק הצטיין בדי ליג השנה שזה לא סימן מעודד כמובן. אני גם חושב שקנינו אותו ביוקר (עבור בחירת סיבוב ראשון מוגנת לוטרי).
ג'נג שחקן התקפה סולידי יחסית לסנטר, הוא מוסר טוב אבל הוא פחות טוב בהגנה ממה שאנשים חושבים. בוא נאמר שסייז+אתלטיות לא מספיק בשביל להפוך לשחקן הגנה ממוצע אפילו.
&nbsp
שחקן נוסף שלא ציינת הוא שבאז מוחמד שעולה מהספסל ונותן אינסטנט אופנס. היכולת שלו היא אחת הנקודות החיוביות השנה ללא ספק.
&nbsp
הייתי מסכם את הסגל כך- החדשות הרעות הן שלא ברור כמה שחקנים בסגל של הוולבס יהיו שחקני חמישייה טובים או לגיטימיים. החדשות הטובות הן שכל הצעירים (לוין-בנט-מוחמד-ג'נג-פיין) חתומים על חוזים קטנים למספיק זמן בשביל לגלות.
למינסוטה תהיה השנה עוד בחירת דראפט יחסית גבוהה- כנראה טופ 5 ואולי אפילו טופ 3. אני מאמין שבבחירות האלה צריך ללכת על השחקן הכי טוב על הלוח מבלי להתייחס יותר מדי לשיקולי עמדות. אם בכל זאת נתייחס לצרכים לשלד של הקבוצה לטווח הרחוק אני חושב ששחקן בעמדות הפנים נחוץ יותר. פקוביץ' לדעתי לא יסיים את החוזה שלו בוולבס אלא יעבור בטרייד כשהתקרה תקפוץ ב-2016 והחוזה שלו פתאום יהיה אטרקטיבי.
&nbsp
שתי נקודות שאני לא מסכים איתך לגביהן-
1. מינסוטה לא בטנקינג.
2. אני לא חושב שיש לנו בינתיים אבני בניין שיכולים אפילו לרמז על כך שנרוץ לאליפות מתישהו. בוא נאמר שפלייאוף בעונת 16/17 נראה לי כמו יעד מוחשי יותר כרגע

אז לגבי אותן נקודות...

1. מיניסוטה במאזן של 13 ניצחונות מול 47 הפסדים {המאזן השני הכי גרוע אחרי הניקס}.
2. רוביו בתור פליימקר זו אבן בניין רצינית ביותר {תשאל את דני איינג' , שלקח אליפות עם רונדו למרות קליעה לא פחות גרועה מזו של רוביו לדעתי} , אנדרו וויגינס , שאר השחקנים הצעירים שהזכרת , ועוד כמה שחקני משנה נוספים שאפשר לקבל עליהם תמורה יפה בדמות פרוספקט צעיר או בחירת דראפט.
וכל זה בנוסף לבחירת טופ 5 לכל הפחות.

rapgamer4ever

New member
מאזן גרוע לא בהכרח מצביע על טנקינג

מינסוטה קבוצה חלשה שסבלה מפציעות משמעותיות גם של רוביו, גם של מרטין וגם של פקוביץ' שהגיעו במקביל. הקבוצה עשתה איזה 3-25 בתקופה הזאת או משהו בסגנון.
&nbsp
2. רונדו ממש לא היה אבן בניין רצינית ביותר באליפות של בוסטון. ההשוואה בין רוביו לרונדו רלוונטית אבל הבעיה של רוביו לא מסתכמת בקליעה אלא בסקורינג בכלל. רונדו הרבה יותר מגוון בדרכים שלו לסיים בצבע לעומת רוביו.
לדעתי כל עוד רוביו לא ישפר את הקליעה שלו הוא אף פעם לא יהיה יותר מרכז פותח ממוצע בליגה.
&nbsp

אבל רונדו היה אבן בניין רצינית בקבוצה שהייתה רחוקה רבע אחד

מאליפות (בוסטון 2010) ככה שהוא כן מוכיח שאפשר לבנות קונטנדרית בכירה סביב רכז שלא קולע מחצי מרחק אבל כמו שאמרת, זה לא הדבר היחיד שמפריד בינו לבין רוביו. יכולת הסלאשינג של רונדו ובתור פינישר קרוב לטבעת (66% עד מטר מהטבעת ב-2010) מפרידות אותו מרוביו שכרגע מתקשה בכל אלמנט של סקורינג שלשם ההשוואה נותן 33% קרוב לטבעת העונה עם שיא קריירה של 49% בשנה שעברה.

rapgamer4ever

New member
רונדו ב-2010 היה טוב פי אלף מרוביו

כך שאמנם שניהם לא קולעים טוב מבחוץ אבל באמת שפה נגמרת ההשוואה.
קיים דמיון בין רוביו לבין רונדו של 2008 למשל או אפילו לרונדו של השנה. לדעתי שניהם לא מתאימים להיות שחקנים מאוד מרכזיים באלופה.

בדיוק רציתי לשאול אותך

מה לעזאזל גרם לסונדרס לתת בחירת סיבוב ראשון על רוקי שלא משחק בן 25?

למעלה