מיניות בדת.....

הבאתי פעם לסנופי ספר מצויין שיכול לעזור לך

הספר נקרא 'לדרוש אלוהים'. הוא לוקח את כל הטוב שביהדות ומלמד משהו על המקום בו אנחנו נמצאים היום. אולי היא תסכים להשאיל לך או שתשיגי אותו מהשאלה מספריה או משהו.

אני לא בקיאה לעומק בישר השירים כדי להרגיש

בנוח לכתוב על זה. אני רק יודעת כמה דברים שהיו גורמים לך לחשוב אחרת. מי שיכל להסביר לך טוב בנושא זה אחד המורים שלי שמזכיר את הספר הזה רבות ואת הטעות של אנשים בהסתכלות עליו. ובכל מקרה, זה נושא גדול בפני עצמו.

Larik

New member
../images/Emo45.gifואו, מדהים

עוד סיבה לא לאהוב חרדים

Berethor

New member
תפיסה נורא פשטנית יש לציין

כל כך מלוקק ומתחסד לחשוב שלהכניס מישהי להריון זה יותר נעלה או מוסרי מכל דבר אחר שצויין פה.

מה הקשר? לא מדובר 'בלהכניס מישהי להריון'

מדובר באקט מודע וברור של יצירת אדם (תינוק) בתוך מסגרת נישואים. אתה יכול לחשוב שאתה לא רואה מה מוסרי בזה יותר מכל דבר אחר - וזו זכותך, אבל אך תעשה מזה מה שזה לא. לדעתי אתה פשוט מסתכל על הריון בצורה שונה ממה שאני מתארת כאן. אתה מסכל על זה מעיניים של מי שחי בעולם שסובל מפיצוץ אוכלוסין ומבני נוער פוחזים שנכנסים להריון בלי מחשבה ותכנון. זו לא הכוונה. מדובר ביצירה הגבוה ביותר ~שאני~ לפחות יכולה לחשוב אליה. זה לא סותר את העובדה שאני חושבת שמצב של העולם היום, אדם שמונע ע"י מוסר פשוט יאמץ ילד מהאוסף האנסופי של ילדים אומללים שכבר יש כאן ולא יביא עוד אחד.

והנה עוד משהו שיכול לעניין אותך

ציטוט מתוך ספר שהזכרתי כאן בעבר שנקרא: "מיניות, שותפות ונישואים - מפרספקטיבה רוחית" החלק הראשו של הספר זה למעשה מעין ראיון. שאלות ותשובות. העונה הוא וולפגאנג גאיידק - יועץ זוגי שפגש בחייו מאות זוגות ומספר הרבה דברים מתוך החוויות שעבר במפגשים אלו. שאלה: ציינת קודם את הטבע המולד הפרדוקסלי של המיניות. למה התכוונת בכך? תשובה: ...צריך להבדיל בין מה שקורה בנפש ומה שקורה בגוף במשך הפעילות המינית. האיחוד המיני כשלעצמו הוא מחווה של סימפתיה. סימפתיה במידה שאנו שואפים הלאה מעצמנו לקראת האחר, נפתחים לא רק בנפש אלא גם בגוף, לדוגמא פתיחת הזרועות. קשה להתאחד מינית עם זרועות ורגליים סגורות. מחווה פיזית זו של פתיחה נכונה בעיקרה גם לגבר וגם לאישה: אחד נפתח, פונה כלפי השני, מתמזג איתו. מחוות אלו של סימפתיה ופתיחות הן מחוות של חום ותשומת לב, ישר עד לשיא הממשי של זרימת נוזל הזרע, אשר היא מחווה של סימפתיה ומסירות. .... כך, אפשר לומר שהאיחוד הפיזי המיני של גבר ואישה הוא במידה רבה ביטוי לסימפתיה של הנפש, לתשומת לב וחיבה, אפילו אהבה. [אמה מה... שימי לב להמשך...] מצד שני חלקה של הנפש כאן הוא שאנו משתוקקים למשהו, רוצים משהו. הבעיה היא שבמשך האקט הפיזי אנו בקושי קולטים וחווים את האחר בנפשנו, כי אנו כמעט לחלוטין קשורים בקליטת |הגדש|מצבנו הפיזי שלנו. כאשר אנו מתבוננים באדם אחר ומדברים איתו או איתה, אנו פוגשים אדם זה באופן פיזי, אבל האספקט הפיזי נסוג אל הרקע ובדרך כלל הוא רק מתווך, גשר מנפש אל נפש. מכל מקום, ברגע שאנו נוגעים אחד בשני באופן פיזי, במיוחד במקרה של פעילות מינית, איננו חווים יותר את האחר, איננו חווים את המגע המיני כגשר אל האחר אלא חווים את מצבנו הפיזי שלנו: ואנו נהנים מזה. אבל הנאה זו היא תשוקה. שאלה: מה אתה מסיק מסתירה זו? תשובה: ראשית כל זהו רק תיאור של עובדות. התוצאה של עובדות אלו היא שמין טהור יוביל בהדרגה להפרדה הולכת וגדלה כאשר לא נעשה דבר נוסף לייסד קשר בנפש. [אני אישית הרגשתי את זה לחלוטין בזמן קיום יחסים וזו הסיבה שמעולם לא הבנתי איך בכלל אפשר לקשר אותם לאהבה. דווקא הדברים שהוא כותב כאן מאפשרים לי לראות את החלק 'הטוב' של יחסים. בכל אופן, הכי הצחיק אותי התשובה שלו לאחת השאלות הבאות:] שאלה: אתה חושב שכוחות האנתיפטיה הטבועים בתשוקה, כה חזקים שהם יכולים לפעול באופן כה הרסני ומנכר? אחרי הכל, זה מאוד אפשרי להתקרב יותר לאדם אחר במשך האקט המיני! תשובה: לדעתי זהו אופטימיזם מחושב או תעלול פרסומי.
[ואני הייתי מוסיפה: תעלול פרסומי של גברים שמחפשים דבר אחד...] אגב, ממליצה לך בחום לקרוא את הספר הזה. הוא פוקח עיניים בכל מה שקשור למגדר ומיניות.

my little world

New member
נשמע ממש מעניין../images/Emo45.gif

למרות שהתיאור הראשון קצת עורר בי בחילה חחחח

Berethor

New member
אשכרה הייתה שם תמונה כזאת?..

אל תקחי את זה קשה מדיי, למיניים יש נטיה להגזים וליפות, וידוע שסקס מוכר.

my little world

New member
סליחה לחצתי שליחה בטעות

מה הקשר סקס מוכר בהקשר הזה? אני ממש לא חושבת שבקבוצה חילונית כמו שמגיעים להרצאות האלה העובדה שסקס מקרב לאלוהים הופך אותן ליותר דתיות... אם כבר אז להפך.... יגרום להן לשכב יותר עם החבר העכשיוי... שמין הסתם הן לא נשואות לו..... וכן הייתה שם תמונה כזאת ואם אני לא טועה לא רק בבית המקדש אלא על ארון הקודש עצמו.

Berethor

New member
האמת שזה הפעם הראשונה ששמעתי על זה

תמונות ארוטיות בבית המקדש ועל ארון הקודש? רק לי זה נשמע כמו סגידה לאלת הפריון או משהו?
. מין הסתם יש להרצאות ולאמונות מהסוג הזה גם "תופעות לוואי", כגון יחסים ללא נשואים או גרוע מכך הפקרות והוללות עם כל אחד, הדרך שלהם לשלוט בזה תהיה בעזרת איסורים לגבי דברים ספציפים והרבה התחסדות. אתה מנסה להחזיק את החבל בשני הקצוות, מה שלא תמיד מצליח. בכל אופן ההנחה שסקס מקרב לאלוהים באה קודם כל לתמוך באקט ורק אחרי כך בדת. הם לא יודעים ולא רוצים לדעת שהם בעצמם משחקים באש, עם כל ההגזמה הזאת. אבל זה גורם להם לחשוב שהם יותר טובים.

Berethor

New member
בעצם למה אני מתפלא

אוליי זאת הייתה הדרך לבדוק אם לגבר יש ברית מילה תמונות..

CuzImSleepy

New member
הם אומרים...

שהחיבור בין אישה לגבר זה ממש כמו החיבור בין נשמת אדם קדמון (כינוי לפאזל הנשמות כשהוא מושלם) לבין הבורא. בנוסף...כשהם עושים את זה...ממש בזמן הזה נכנסת הנשמה של העובר לרחם האם. בגלל זה גם אוסרים על "זרע לבטלה" בגלל שלנשמה אין תפיסה בגוף ממשי...אז איפה היא? משוטטת...נהפכת לשד? את יכולה להאמין בזה...את יכולה לא להאמין בזה. אני רק אומרת למה לפי מה שאני יודעת. אני חושבת שיש להבדיל בין איך שהיהדות העתיקה קיבלה את זה לבין איך שהיהדות של היום מקבלת את זה. עם כל הכבוד למרצה שלך אז לא יכלו להביא ילדים בעזרת הפריה חוץ גופית או זרע מתורם לכן האקט היה נורא חשוב להם. היום את יכולה להיכנס להריון גם בעזרת זרע מתורם וגם בעזרת הפריה חוץ גופית. רואה! את לא חייבת להיות עצובה ;) תגידי תודה שאת חיה בתקופה הזאת.

my little world

New member
אין לי בעיה גם

להכנס להריון בדרך הרגילה... אז סוף סוף לסקס יהיה מטרה כלשהי בעייני :)

אם ככה, אין לך שום בעיה בכלל..

בסופו של דבר, יגידו מה שיגידו, המטרה האמיתית לקיום יחסי מין, אפילו לפי האבולוציה, היא דבר אחד - הריון. בטח שהדת לא מהללת תשוקה ויצרים. הדת היהודית מעולם לא עשתה את זה.

Berethor

New member
זה אכן המטרה האמיתית

אבל התשוקה והיצרים והצרכים/רצונות הפיזיים קיימים גם ללא קשר להריון. כאילו הדחף להנאה או לסיפוק מיני מאלץ אותך להכניס או להכנס להריון, כל כן גם הדת היהודית מעללת יצרים, רק שהיא מכוונת אותם לכוון פרו ורבו כמה שיותר, וזה בדיוק מה שלא בסדר פה.

הדת היהודית במקור שלה

מנסה לנווט את הדברים לכיוון חיובי. אם המטרה של אותם יצרים היא יצירת חיים חדשים, אז כל דבר אחר פסול. בנוסף, היא מעודדת שליטה ביצר בצורה כזו, כי אתה לא אמור לעשות את זה מתי שמתחשק לך ואיך שמתחשק לך. עצם זה שיש מסגרת ליצר שלך, יש שליטה. אין שום דבר רע בקיום יחסים הדדים בין בני זוג נשואים לשם הבאת ילדים לעולם, אם זה מה שהם רוצים. הבעיה היא שאנשים עושים את זה היום מחוסר מודעות ודחיפה חברתית של: חייב להיות לכל זוג ילד. בנוסף, העולם השתנה בצורה די קיצונית מאז וסובל מפיצוץ אוכלוסין, כך שלא יזיק לעודד היום אי-ילודה.

Berethor

New member
אוליי

הבעיה היא בכך שזה לא כוון חיובי לדעתי, הבאת ילדים רק מתוך יצר או לחץ חברתי גרוע יותר מכל דבר מיני אחר. שלא לדבר על מצב שמביאים המון ילדים ללא דין וחשבון, כן ממש צדיקים, זה בדיוק מה שהעולם שלנו צריך.

למעלה